Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Baltijā sāk ar jaunām cerībām

Ar jaunu nosaukumu, bet salīdzinoši šauru sastāvu otrdien sākās jaunā Triobet Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezona, kurā pie pirmajiem panākumiem jau tika Valmiera/Ordo un Liepāja/Triobet komandas.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu BBL pamatturnīra dalībnieku skaits sarucis par ceturto daļu. To ietekmējusi FIBA Eiropas līgas paplašināšanās, kā rezultātā vairākiem klubiem pavērušās iespējas izmēģināt spēkus vēl augstākā līmenī. Jau pirms gada trim Eiropā startējošajām komandām BK Ventspils, Šiauliai un TU/Rock tika dota iespēja iesaistīties cīņā vien no izslēgšanas turnīra fāzes, šosezon tām pievienojušās arī Lietuvas Juventus un Pieno žvaigždes. «Paldies Baltijas līgai, kas pieļauj tādu iespēju, lai gan negribētos to piedzīvot,» Ventspils kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics LMT Straumē smejoties atzina, ka labāk redzētu savu komandu spēlējam Eiropas kausa otrajā posmā, taču novērtēja to, ka neveiksmes gadījumā kurzemniekiem neizjuks spēļu ritms. Nestartēt BBL izvēlējušies spēcīgāko ziemeļu kaimiņu klubi Tallinas Kalev/Cramo, kam pērn saspringtā spēļu kalendāra dēļ reiz pat nācās aizvadīt divas spēles dienā, un Tamperes Pyrinto. Protams, nebūs arī Maskavas Dinamo, kas pagājušo sezonu nepabeidza finansiālu problēmu dēļ.

Neauglīgas joprojām ir pārrunas par Lietuvas grandu Kauņas Žalgiris un Viļņas Lietuvos rytas un Latvijas čempionu VEF Rīga piesaisti turnīram. Jāsaprot, ka komandām, kuras startē Eirolīgā un Vienotajā līgā ir sarežģīti savā spēļu kalendārā, atrast vietu vēl vienam turnīram bez sava vietējā čempionāta.

Latviju BBL pamatturnīrā pārstāvēs piecas jau pagājušajā sezonā to darījušās komandas Valmiera/Ordo, Barons/LDz, Liepāja/Triobet, BK Jēkabpils un Jūrmala/Fēnikss, kurām tā ir lieliska iespēja sajust pretī atšķirīga stila basketbolu un, iespējams, beidzot pašiem nobriest debijai Eiropas kausu līmenī. Jau vairākkārt tuvu tam bijusi Liepājas komanda, bet šādam līmenim cienīgs sastāvs nokomplektēts arī Valmierā. Tiesa, pagaidām šīs komandas savu spēkus turpina pārbaudīt Baltijas līmenī. Iespējams, to var skaidrot ar to, ka pēdējās sezonās arī BBL ne valmieriešiem, ne liepājniekiem pat pēc labi aizvadīta pamatturnīra nav izdevies sasniegt cerētos mērķus izšķirošajās cīņās, kaut arī tajās vairs nestartē tik krasi spēcīgāki pretinieki kā Žalgiris vai Lietuvos rytas.

Arī šogad tieši ar valmieriešiem un kurzemniekiem BBL pamatturnīrā saistās Latvijas basketbola lielākās cerības. Vismaz izslēgšanas turnīru gatavi sasniegt arī Jēkabpils un Jūrmalas basketbolisti, kuriem vajadzētu būt pārvarējušiem turnīra jaunpienācēju biklumu. Kā vienmēr, mazāk skaidrības ir par Barons/LDz spēku. Tikpat raibi kā notikumi ap klubu ir arī tā rezultāti BBL. Latvijas čempionāta sākumā parādītais sniegums un šķiršanās no nesen piesaistītā potenciālā līdera Armanda Šķēles ļauj paredzēt baroniem sarežģītu turnīra sākumu, taču turnīra formāts ir pateicīgs, jo pastāv iespēja, ka labāko sešpadsmitniekā pavasarī spēlēs gandrīz visas pamatturnīra dalībnieces.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Triobet Baltijas līgas pamatturnīrs
A grupa: Rapla, Parnu, TLU Kalev (visi Igaunija), Valmiera/Ordo, Barons/LDz (abi Latvija), Lietkabelis, Nevežis (abi Lietuva)
B grupa: Tarvas, TTU (abi Igaunija), Liepāja/Triobet, Jēkabpils, Jūrmala/Fēnikss (visi Latvija), Vytautas (Lietuva), Barsy (Kazahstāna)
*Šiauliai, Juventus, Pieno žvaigždes (visi Lietuva), Ventspils (Latvija), TU/Rock startēs astotdaļfinālā, ja nekvalificēsies FIBA Eiropas kausa izslēgšanas turnīram
Pirmā kārta
Valmiera/Ordo - Rapla 90:59 (26:14, 42:26, 66:43; Rozītis 24 p., 15 a. b. - Artino 20 p.), Liepāja/Triobet - TTU 90:68 (25:18, 40:37, 68:51; Ričardss 19 - Akerpangs 18)

14.X 18.30 Jēkabpils - Vytautas, 19.00 Jūrmala/Fēnikss - TTU

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Miljoniem robotu asinsvados

Sekmīgs eksperiments ar nanorobotu armiju truša organismā varētu veicināt nozīmīgu izrāvienu medicīnā.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?