Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Baltijā uz Lietuvas basketbola fona

VEF Rīga

BK Ventspils

Liepājas lauvas

BK Valmiera

BK Jelgava

BA Turība

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

BBL
2008. fināls Izaicinājuma kausā
2009. fināls Izaicinājuma kausā
2010. ceturtdaļfināls elitē
2011. 2. vieta elitē

Izmaiņas: VEF šogad nespēlēs BBL pamatturnīrā un sacensībās iesaistīsies tikai ar izslēgšanas spēlēm. Komandu jau no sezonas sākuma vadīs lietuvietis Ramūns Butauts, kurš pavasarī sezonas izskaņā aizstāja savu tautieti Rimu Kurtinaiti. Starpsezonā vefiešiem izdevies nosargāt Latvijas basketbolistu kodolu - Valteru, Janičenoku, Bertānu, Kasparu Bērziņu, Jahoviču. Komandā nebūs Latvijas izlases centra Andreja Šeļakova, kā arī perspektīvā Mārtiņa Laksas. Klāt nākuši valmierieši Kaufmanis un Jānis Bērziņš, Rīgā atgriezies ASK līdzjutēju mīlulis Kērtiss Miledžs. Arī pārējie leģionāri atlasīti pieredzējuši.

Bez nosaukuma

Uzdevums: līdz VEF startam šīs sezonas BBL turnīrā vēl jāpagaida, taču skaidrs, ka komanda cer vismaz atkārtot pagājušās sezonas sasniegumu - iekļūšanu finālā, kur spēkojās līdzvērtīgi ar Kauņas Žalgiri. Kluba vadība gan saglabā realitātes sajūtu un atzīst, ka šosezon Lietuvas lielklubi kļuvuši ievērojami spēcīgāki.

Bez nosaukuma

BBL
2005. 4. vieta elitē
2006. 4. vieta elitē
2007. 3. vieta elitē
2008. ceturtdaļfināls elitē
2009. 7. vieta elitē
2010. 3. vieta elitē
2011. 4. vieta elitē

Izmaiņas: pēc kārtējām izmaiņām komandas treneru štābā - vīriešu basketbolā atgriezies Gundars Vētra, kuram palīdzēs Mārtiņš Zībarts, - komandas kodolu veido spēlētāji, kuri pavisam nesen bija jauno un talantīgo kārtā. Komandā vairs nav pagājušās sezonas kapteiņa Akseļa Vairoga, kura pienākumus uzņēmies Jānis Strēlnieks. No pērnā sastāva komandā ir arī Artūrs Bērziņš, Lauris Blaus, Artūrs Strēlnieks, pēc gadu ilgas savainojuma ārstēšanas lielajā basketbolā centīsies atgriezties Ronalds Zaķis. Liela nozīme būs tam, kā Eiropas basketbolā aklimatizēsies amerikāņi Jangs, Grejs un Vilards. Ventspils formā pārģērbies iepriekš VEF pārstāvējušais melnkalnietis Bojans Bakičs.

Uzdevums: pamatturnīrā būs favorīti, kas jāapliecina laukumā. Sacensībā ar sīkstajiem Lietuvas un Igaunijas klubiem tas nekad nav bijis viegli, tā ka ventspilniekiem būs, ko pierādīt. Jātiecas uz iekļūšanu finālčetriniekā, taču ar grandiem konkurēt būs ļoti sarežģīti - trūkst pieredzes un ir ļoti īss soliņš.

Bez nosaukuma

BBL
2005. 3. vieta 2. grupā
2006. 13. vieta elitē
2007. -
2008. 4. vieta Izaicinājuma kausā
2009. ceturtdaļfināls Izaicinājuma kausā
2010. 9. vieta elitē
2011. 10. vieta elitē

Izmaiņas: no pagājušās sezonas kodola palicis vien Mārtiņš Kravčenko. Pērn treneru Agra Galvanovska un Artūra Štālberga vadībā Liepājā sevi labi pierādīja jaunie Meiers un Mejeris, šosezon ir cerība, ka vēju pilsētā atvērsies vēl kāds jaunais talants. Potenciāls ir. Gan šīs vasaras U-19 izlases dalībnieki Jānis Timma un Arnolds Helmanis, gan pie gadu vecākiem puišiem spēlējušais Artūrs Bricis. Daudz izšķirs, cik veiksmīga būs viesspēlētāju piesaiste. Šajās dienās komandā uz pārbaudi esot pieci ārzemnieki, no kuriem, visticamāk, paliks trīs.

Uzdevums: iepriekšējā sezonā uz starta Latvijas čempionātā fona nedaudz malā atkāpās ne visai veiksmīgā sezona BBL, kur neizdevās aizķerties izslēgšanas spēlēs. Šosezon tas būs vēl sarežģītāk, jo play-off iekļūs tikai piecas labākās pamatturnīra dalībnieces. Jaunajiem basketbolistiem jākrāj starptautisku spēļu pieredze.

Bez nosaukuma

BBL
2005. 8. vieta elitē
2006. 8. vieta elitē
2007. 2. vieta 2. divīzijā
2008. 9. vieta elitē
2009. 9. vieta elitē
2010. 8. vieta elitē
2011. 12. vieta elitē

Izmaiņas: komanda noturēja galveno treneri Ainaru Zvirgzdiņu un spēra vēl vienu platu soli jauno spēlētāju attīstīšanas virzienā. Valmieru atstājuši pagājušās sezonas līderi Veselovs, Kaufmanis, Gabrāns, Graudiņš, Andžejevskis, Bērziņš. Klāt nākuši perspektīvi spēlētāji Artjoms Butjankovs, Jēkabs Rozītis, pēc pārtraukuma Valmierā atkal būs leģionārs (Džejs Lūkass). Drīzumā komandai varētu pievienoties vēl pāris spēlētāju. Pagājušajā sezonā neveiksmīgais sezonas sākums ielika pamatu valmieriešu izkrišanai no elites divīzijas, tāpēc jaunajiem būs sevi jāpierāda Izaicinājuma kausā.

Uzdevums: jaunajiem būs iespēja tikt pie pirmās starptautisku spēļu pieredzes, mazliet pieredzējušākajiem Virsim un Ziediņam jāmācās kļūt par komandas līderiem. Lai attīstību nākamajos gados turpinātu, jātiecas uz elites divīziju.

Bez nosaukuma

BBL
2009. 5. vieta Izaicinājuma kausa D grupā
2010. 3. vieta Izaicinājuma kausa B grupā
Izmaiņas: Pavasarī finansiālu krahu piedzīvojusī Zemgale kļuvusi par BK Jelgava, un komandas kodolu veido jaunie basketbolisti. Galvenā trenera amatā Vari Krūmiņu nomainījis Kaspars Vilcāns.

Uzdevums: Izaicinājuma kausa spēlēs būs iespēja papildināt pieredzes bagāžu cīņās ar Lietuvas un Igaunijas klubiem.

Bez nosaukuma

BBL nav spēlējis

Izmaiņas: komandas politika nav mainījusies, un to pamatā veido augstskolas studenti. Pārbaudes spēlēs sevi labi pieteicis iepriekš ASK un VEF jaunatnes komandās spēlējušais Kristaps Mediss.

Uzdevums: BBL turpina dot Turības studentiem iespēju spēlēt Latvijas čempionāta augstākajā divīzijā un nu arī BBL Izaicinājuma kausā. Sportiskie mērķi nebūs augsti, taču tiks iegūta nenovērtējama starptautisku spēļu pieredze.

Bez nosaukuma

Elites divīzija: Žalgiris*, Lietuvos rytas*, Rūdupis, Šiauliai, Pieno zvaigzdes, Kedainiai/Triobet, Juventus, Baltai (visi Lietuva), VEF Rīga*, BK Ventspils, Liepājas lauvas (visi Latvija), Kalev/Cramo, Tartu Universitāte (abi Igaunija), Triumph (Krievija)

Izaicinājuma kauss
A grupa:
Naglis, Neptunas (abi Lietuva), Jelgava (Latvija), Tarvas (Igaunija), Barsy (Kazahstāna);
B grupa:
Sakalai, Techasas
(abi Lietuva), Valmiera, Turība (abi Latvija), Rapla, TTU (abi Igaunija).
*sāk no ceturtdaļfināla

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?