Tomasa Reinharta uzņēmuma vīna dārzu ģeogrāfiskais novietojums Reinzemes-Pfalcas federālajā zemē, kuru vīna cienītāju aprindās saīsināti dēvē par Pfalcu, vīndara tehnoloģiskās iespējas, kā arī lieliskie klimatiskie apstākļi rada pamatu inovatīvu vīnu ražošanai no augstvērtīgās Riesling vīnogu šķirnes. Tieši pēdējos gados izsmalcinātie reģiona vīni ir kļuvuši pieprasīti stila maiņas dēļ - kļuvuši elegantāki, sausāki - un ieņem līderpozīcijas Vāczemes rīslingu eksportā.
Konkrētais vīns veidots no vēlās ražas Riesling ogām. Augstvērtīgie vācu rīslinga vīni ir interesanti dažādās mūža stadijās un reizēm sasniedz pilnību tikai 20 gados. Lai gan šim vīnam ir potenciāls uzglabāties un tas turpinās attīstīties vēl tuvākos gadus, ir vērts to baudīt jau tagad. Siltāka klimata, augsnes auglīguma, kā arī vēlās ražas iespaidā ogas ir nobriedušas ar augstu cukura apjomu, kas raudzēšanas procesā pilnībā pārvērsts alkoholā. Dzidrs, ar gaišu, mirdzošu krāsu, aromātā izteiksmīgs tropisko augļu, nedaudz rabarberu un citrusu apvienojums ar vieglu medus kāres ietekmi.
2009 Sauvignon Blanc Valbuins, Livon, Friuli, Itālija.
Friuli reģions plešas Ziemeļitālijas austrumos, robežojas ar Venēcijas reģionu rietumos, ar Austriju ziemeļos un Slovēniju austrumos. Sarežģītā vēsture atstājusi ietekmi uz reģiona etnisko sastāvu, līdz ar to gadsimtu gaitā mainījusies vīna kultūras attīstība, tradīcijas. Starptautisku ievērību Friuli vīns ieguva tikai pagājušā gadsimta 70. gados, kad, ejot Toskānas kolēģu pēdās, ieguldīja līdzekļus tehnoloģiju attīstībā un līdzīgi kā supertoskāniešu tapšanas procesā sāka veidot izteiksmīgus un spēcīga rakstura baltvīnus un sarkanvīnus - ārpus likumdošanas priekšrakstos noteiktajām normām.
Pēdējos gados liktais uzsvars uz gaišajām vīnogu šķirnēm ir pierādījis vīndaru prasmi radīt autentiskus, augstas kvalitātes vīnus. Mūsdienās līdzās dominējošajai vīnogu šķirnei Friulano, kas aizņem gandrīz trešo daļu vīna dārzu un kas pasaulē pazīstama kā Sauvignon mazvērtīgākais paveids Sauvignon Vert, arvien lielāku vietu ieņem Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio.
Šīs dienas varonim Sauvignon Blanc ogas nobriedušas Valbuins vīna dārzā reģiona dienvidaustrumos. 40% no vīna apjoma dažus mēnešus ir nogatavināti jaunās Allier ozolkoka mucās, kas tam piešķir maigu vaniļas pieskaņu. Atlikušie 60% izturēti nerūsējošā tērauda tvertnēs, saglabājot vīna svaigumu un augu valsts aromātus. Vīns ir dzeltenīgā salmu krāsā, kas mijas ar šķirnei raksturīgo zaļgano spīdumu. Nesavaldīgajā vīna aromātā spilgti izpaužas zaļo piparu, tomātu lapu, persiku smaržu sajaukums. Pārliecinošais raksturs, vidēji biezā, samtainā garša ar aromātisko un viegli jūtamo saldumu nobeigumā rada apburošu, pat mistisku iespaidu.