Sastāvdaļas: 400-600 g baraviku, 2 ēd. k. sviesta, 1 sīpols, pētersīļa vai selerijas saknes gabaliņš, 1 l ūdens, sāls, 150 ml saldā krējuma, 2 ēd. k. miltu, 4 šķēles tostermaizes, pētersīļi.
1. Sēnes notīra un sagriež. Pētersīļa vai selerijas sakni un sīpolu notīra, sarīvē, apcep sviestā. Pievieno un apcep sēnes, pārlej ar verdošu ūdeni, pavāra 20 minūtes.
2. Zupu sablendē vai izberž caur sietu. Pievieno sāli, saldo krējumu, uzvāra. Lai zupa būtu biezāka, var pievienot sviestā apceptus un buljonā uzbriedinātus miltus.
3. Tostermaizi sagriež kubiņos, apgrauzdē uz pannas un, pasniedzot zupu, pārber tai kopā ar pētersīļu zaļumiem.