Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Baroni atdod iniciatīvu

Disciplinētāka spēle un uzvedība BK Ventspils basketbolistiem sagādāja trešo uzvaru Latvijas čempionāta finālsērijā - 93:89 pār Baronu/LMT. Sērijā līdz četrām uzvarām sestā spēle pirmdien notiks Rīgā, Daugavas sporta namā (sākums plkst.19.40).

Sižets: pa viļņiem

Pirmo reizi šajā finālsērijā vienai komandai - BK Ventspils - izdevās varens starta ieskrējiens - 13:2 (4.minūtē). Tomēr jau līdz pirmās ceturtdaļas beigām Baronu/LMT lielo starpību bija gandrīz likvidējis un tūlīt pēc mazā pārtraukuma pat izvirzījās vadībā (21:24).

«Neprotam nosargāt pārsvaru...» ventspilnieku kapteinis Akselis Vairogs konstatēja acīmredzamo, līdzīgā garā par savu komandu izteikušies arī Barona/LMT pieredzējušākie līderi. Taču līdz šim nevienam nav izdevies tikt tālāk par diagnozes uzstādīšanu. Šādi pavērsieni neliecina neko labu par šāgada Latvijas finālistu līmeni, ja to vērtējam pēc stingrākajiem starptautiskās basketbola modes kritērijiem. Toties tie iet labumā intrigai, jo, pat spēlei tuvojoties izskaņai, ir neiespējami prognozēt, ar ko tas viss beigsies.

Piektajā mačā rezultāta svārstības turpinājās līdz pat beigām. Pēc 32:26 (15.minūtē) nāca 33:35 (17.), pēc 50:44 (21.) bija 59:61 (27.), no 82:71 (35.) palika 90:89 (14 sekundes pirms beigām). Pilnai laimei pietrūka tikai Daiņa Adomaiša trāpījuma no trīspunktu līnijas priekšpēdējā sekundē, tas cīkstēšanos varēja pagarināt vēl par piecām minūtēm.

Līderi: ar pārsteigumiem

Finālspēlei neraksturīgi šajā mačā abu komandu uzbrukums bija pārāks par aizsardzību, kas nespēja tikt galā ar pretinieku līderiem. Turklāt to lokā bija jaunas sejas.

Barona/LMT saspēles vadītājs Tods Ebernetijs pārspēja pats sevi, kompensēdams arī Armanda Šķēles nepadarīto (kapteinis slimības dēļ laukumā bija nepilnas 20 minūtes). Zem pretinieku groza plosījās Mārtiņš Skirmants, aizsūtīdams ventspilniekiem «sveicienu» par sezonas vidū piedzīvoto atbrīvošanu no komandas.

Tomēr BK Ventspils pusē šai ziņā bija kvantitatīvs pārsvars. Akseli Vairogu (10 punktu pirmajā ceturtdaļā) uzbrukumu smailē nomainīja Mareks Jurevičus. Galotnē ar astoņiem punktiem par sevi atgādināja Bernards Kings, palīdzēdams izcelties arī Vorenam Kārteram. Tieši Kinga aukstasinība un veiksme nosargāja ventspilniekiem uzvaru, kura var kļūt par izšķirošo visā sērijā.

Lūzums: pelēkā roka

Turos pie pārliecības, ka BK Ventspils šajā mačā bija par pussantīmu vairāk argumentu un uzvara, ļoti iespējams, būtu izcīnīta arī citādā veidā. Taču fakts paliek fakts - 28.minūtē Ventspils no 62:63 vadību pārņēma ar sešiem punktiem vienā uzbrukumā, kad tiesneši ar tehnisko piezīmi bija sodījuši Mārtiņu Skirmantu. Pēc tam Barons/LMT pretiniekiem garām vairs netika.

Politiskā līmenī uz šo epizodi var skatīties dažādi. Skaidrs, ka virkne Barona/LMT personāžu uzvedības ziņā nav nekādas «augstdzimušo jaunavu institūta audzēknes». Šai ziņā ventspilnieku trenera Agra Galvanovska uzstādījums valdīt emocijas (sk. komentāru) ir daudz profesionālāks par baronu regulāro čīkstēšanu un skandalēšanos.

Taču faktu līmenī liktenīgās epizodes scenārijs bija vienkāršs. Tracis sākās ar pašu tiesnešu kļūdu - garām palaisto Zaķa pārkāpumu uzbrukumā pret Skirmantu, tam sekoja soģu neizmantotā iespēja uz brīdi kļūt «kurliem un akliem».

Protams, tiesnešu cunftes goda aizstāvji teiks, ka «kurlumam un aklumam» ir savas robežas, un principā viņiem būs taisnība. Tāpat kā taisnība būs tiem neitrālajiem vērotājiem, kuri apgalvos, ka Latvijas basketbola tiesāšanas lielākā problēma ir tieši šo robežu aptuvenība, kā arī atkarība gan no konkrētā arbitra subjektīvajām izjūtām un ambīcijām, gan gadalaika (piemēram, nesportiskos sodus rudenī un pavasarī Latvijā piešķir pēc krasi atšķirīgiem kritērijiem).

Bet šajā situācijā visvairāk žēl ventspilnieku. Gan tāpēc, ka viņiem šāda «palīdzība» nebija vajadzīga, gan tāpēc, ka viņi nav pelnījuši ķēdes reakciju, kas varētu iespaidot notikumus sērijas turpinājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma


21:20, 48:44, 70:65
LBL finālsērijā 3:2
Kings 13 Ebernetijs 20
Vairogs 19 Šķēle 7
Umbraško 5 Adomaitis 11
Veselovs 11 Bērziņš 9
Kārters 15 Okafors 10
Rezervisti
Jurevičus 23 Skirmants 22
Zaķis 7 Kravčenko 3
Strēlnieks 0 Brūniņš 7
Bertāns 0 Viļums 0
Statistika
26/35 1 p. 19/21
20/43 2 p. 23/43
9/19 3 p. 8/21
37 atlēkušās 32
16 piespēles 13
3 pārķertas 6
12 kļūdas 6
25 piezīmes 26
Tiesneši: O.Latiševs, O.Lucis,
A.Aunkrogers

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?