Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bērnudārzu rindas nekust

Līdz šā gada beigām Rīgā pēc renovācijas tiks atvērti pieci paplašināti bērnudārzi, jaunu šogad nebūs. Pierīgā situācija labāka.

Rīgā jaunus neceļ

Rīgas domes Izglītības pārvaldes Pirmsskolu nodaļas vadītāja Iveta Nagla skaidro, ka pašreiz Rīgā jaunus bērnudārzus neceļ, tomēr pašvaldība ir rezervējusi vairākus zemes gabalus jaunu bērnudārzu būvniecībai vietās, kur vecos nav iespējams paplašināt. Tuvākais šāds projekts varētu būt bērnudārza būve Tallinas ielā, tomēr precīzu laiku, kad būvniecība tiktu sākta, pateikt nevar. Tomēr līdz gada beigām Rīgā tikšot nodrošinātas aptuveni 970 jaunas vietas bērnudārzos. Tas tiks panākts, renovējot vairākas slēgtas skolu ēkas un pārceļot bērnudārzus uz lielākām telpām. Piemēram, Rīgas Valdorfskolas bērnudārzs no Raņķa dambja ar septembri pārcelsies uz renovētu ēku Iļģuciemā, Baltajā ielā 14, kur iepriekš bija Iļģuciema sākumskola. Pašreizējo triju grupiņu vietā jaunajā bērnudārzā būs sešas.

Pierīgā būvē

Pierīgā nupat īstenota vērienīga divu pavisam jaunu bērnudārzu būvniecība un līdz 2011. gada septembrim iecerēta vēl vairāku bērnudārzu piebūvju celtniecība. Jūnija sākumā atvērtais bērnudārzs Zeltrīti Mārupē uzcelts privātā un publiskā partnerības projekta ietvaros un nodrošina vietas 280 mazuļiem. Privātā partnerība nozīmē, ka bērnudārza ēku uzbūvējis un 20 gadu par saviem līdzekļiem apsaimnieko privāts uzņēmums, bet pašvaldība ēku pamazām izpērk, skaidro Mārupes novada domes priekšsēdētāja vietniece Līga Kadiģe. Viņa teic, ka privātā partnerība ir labs veids, kā pašvaldībai piesaistīt līdzekļus, jo valsts kase šobrīd pašvaldībām nedod iespēju naudu aizņemties. Turklāt šāda partnerība garantējot arī bērnudārza ēkas kvalitāti, jo «diez vai būvnieks būs ieinteresēts, 20 gadus ēku apsaimniekojot, ieguldīt līdzekļus ēkas remontiem». Vecākiem par šādu bērnudārzu neesot jāmaksā vairāk kā par parastu dārziņu. Jaunā bērnudārza arhitekts Andris Vītols skaidro būtiskākās atšķirības starp jaunajiem un padomju laikos celtajiem bērnudārziem: «Jaunajos ir ierīkota ventilācija, kādas vecajos nav, ir lielāki logi, gaišākas telpas, funkcionāli gaismas ķermeņi, drēbju žāvējamie skapji.»

Rinda paliek

Identiska projekta bērnudārzs Bitīte ar 265 vietām jūlija beigās tiks atklāts arī Ķekavā. Arī tas tiek celts privātā un publiskā partnerības projekta ietvaros. Tomēr Ķekavas novada domē skaidro - tik un tā rindā paliek vēl 300 bērnu. Līdz nākamā gada septembrim novadā plānots pabeigt iesākto Daugmales bērnudārzu ar 150 vietām, kā arī Baložu vidusskolas piebūvi ar divām bērnudārza grupām. Arī Stopiņu novadā tiek remontēts brīvais korpuss Juglas sanatorijas internātpamatskolā ar 48 bērnudārza vietām. Nolemts sākt arī bērnudārza Pienenīte paplašināšanu, kurā būs jauna ēdnīca, lielāka aktu zāle un telpas piecām jaunām grupām. Šīs grupiņas novadā atrisinātu rindu problēmas, tomēr piebūve tiks celta par pašvaldības līdzekļiem un diez vai līdz nākamā gada septembrim izdosies atvērt visas piecas grupas, skaidro Stopiņu novada priekšsēdētāja vietniece Vita Paulāne. Mārupē vēl tiks renovēts arī bērnudārzs Lienīte. Domē cer, ka projekta īstenošanai izdosies piesaistīt Eiropas Savienības līdzekļus. Remontdarbi pašreiz norit arī Garkalnes bērnudārza vecajā korpusā, kur ar septembra sākumu tiks uzņemti divgadnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Līdz gada beigām Rīgā renovēs

Valdorfskolas pirmsskolas grupas pārcelsies uz Ilģuciema (bija trīs, būs sešas grupas) sākumskolas ēku
Rīgas 11. bērnudārzs pārcelsies uz Raņķa dambi (bija trīs, būs 11 grupas)
Rīgas 234. bērnudārzs pārcelsies uz Imantas sākumskolu, būs 230 vietas
Rīgas 254. bērnudārzā papildus būs piecas grupas
Bērnudārzs Rīgas 6. vidusskolas sākumskolas ēkā Lauku ielā 2a (būs piecas grupas)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?