Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Bērziņa komandas vadība zināma

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze (ZZS), kurš pats ir bijis otra augstākā valsts amatpersona - parlamenta spīkers 9. Saeimā -, kā arī šopavasar tika minēts kā viens no Valsts prezidenta kandidātiem, piekritis kļūt par Valsts prezidenta kancelejas vadītāju līdz ar jaunā prezidenta Andra Bērziņa stāšanos amatā.

A. Bērziņš, kura prezidenta pilnvaras sāksies 8. jūlijā, jau pāris nedēļu vēlāk, ja 23. jūlijā tauta atbalstīs Saeimas atlaišanu, noteiks arī tagadējās Saeimas darba kārtību līdz jaunas ievēlēšanai. Tas ir galvenais iemesls, kāpēc prezidenta kanceleju piedāvāts vadīt cilvēkam, kuram ir pieredze Saeimas sēžu darba organizēšanā.

Darbu jaunā prezidenta komandā turpinās Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks Ēriks Ozols, kurš jau agrāk ir bijis pazīstams ar A. Bērziņu, kā arī ar G. Daudzi, ar kuru kopā studējuši medicīnu. G. Daudze turpināja strādāt Ventspils slimnīcā gan tad, kad bija Saeimas priekšsēdis, gan tagad. Uz vaicāto, vai to darīs arī jaunajā amatā, viņš žurnālistiem atzina, ka darbs slimnīcā ir pēdējais, ko viņš gribētu pamest. G. Daudze ir arī partijā Latvijai un Ventspilij, kuru vada Aivars Lembergs - viens no tā dēvētajiem oligarhiem, pret kuru bija vērsta Valsts prezidenta Valda Zatlera kritika, argumentējot rosinājumu atlaist Saeimu. G. Daudze plāno pārtraukt politisko darbību. Iespējams, ka politiķis arī vairs nav A. Lemberga uzticamo personu lokā, vai gan citādi partijas līderis vairs nebūtu iestājies par viņa palikšanu augstajā amatā arī 10. Saeimā. Portāls pietiek.com nesen vēstīja, ka laikā, kad G. Daudze bija Saeimas priekšsēdis, viņš A. Lembergam teicis, lai neaizmirst, ka runā ar otru augstāko amatpersonu valstī. Tas A. Lembergam varēja nepatikt. G. Daudze nedomā, ka prezidenta kancelejas vadītāja posteni varētu uzskatīt par kritienu politiskajā karjerā, jo arī tā esot iespēja, ko dzīvē piedāvā «tikai vienu vai nevienu reizi».

G. Daudze uzskata, ka viņa pieredze varētu noderēt arī ārvalstu vizītēs. Ārlietu padomnieka amatā piekritis palikt Andris Pelšs. Darbu prezidenta kancelejā varētu turpināt arī padomnieks nacionālās drošības jautājumos Raimonds Rožkalns. Tāpēc maz ticams, ka štata padomnieks būs bijušais aizsardzības ministrs Imants Lieģis (Vienotība), kuram arī pirmdien bija tikšanās ar A. Bērziņu - viņš žurnālistiem pēc abu sarunas atzina, ka parlamenta darbā iepazītā kolēģa I. Lieģa aicināšana savā komandā «nav atkarīga tikai no mums diviem». Var secināt, ka nav skaidrs, kādi jautājumi būtu I. Lieģa kompetencē. Iespējams, ka viņš palīdz prezidentam kā ārštata padomnieks. Taču zināms, ka jaunais prezidents vēlētos strādāt kopā arī ar cilvēkiem, kas nāk no tā dēvētajām pretējās nometnes partijām, kas nav viņu atbalstījušas.

Valsts prezidenta kancelejā tagad strādā tās vadītājs, vietnieks un astoņi padomnieki, taču katram prezidentam ir savas prioritātes, žurnālistiem pirmdien atzina A. Bērziņš. Viņš lūdzis amatā palikt Ē. Ozolu, lai saglabātu pēctecību kancelejas darbā, bet padomnieki juridiskajos jautājumos un preses sekretārs vēl nav izraudzīti. Iespējams, preses sekretāra amatu varētu piedāvāt kādam no cilvēkiem, kuriem jau ir pieredze prezidenta kancelejas preses dienestā Valda Zatlera, kā arī viņa priekšgājēju prezidentūras laikā. A. Bērziņš, kurš iepriekš bija noskaņots atteikties no algas, atzina, ka savā amatā centīsies būt pieticīgs. No teiktā varēja noprast, ka arī prezidenta inaugurācija nenotiks ne Rundāles, ne Jelgavas pilī kā viņa priekšgājējiem, bet vienkāršākās telpās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?