Riebiņos daži vēl nav aizmirsuši par dabas veltēm. Es ķēros pie pieneņu medus vārīšanas. Salasīju 400 g pieneņu galviņu. Tas nebija viegli, jo odi kāroja svaigu asiņu, bet tas deva stimulu lasīt ātrāk! Tad pienenes sabēru katlā, aplēju ar sešām glāzēm ūdens, piemetu klāt sešas tējkarotes citronskābes un 15 minūtes vārīju. Jau vārot jutu reibinošo medus smaržu. Virumu atstāju nostāvēties. Otrajā dienā izkāsu un šķidrumu salēju katlā, piebēru klāt divus kilogramus cukura un vēl vārīju 45 minūtes. Garša gan nav tāda pati kā bišu medum, bet arī šī nav slikta! Kāpēc neizmantot to, ko dāvā daba?
Kristaps Pastars, Riebiņu vidusskola