Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Bez nosaukuma

Grāmatas lasu angļu valodā. Patīk Viljama Sarojana darbi - ļoti vienkārši, ar humoru par sadzīviskām situācijām. Piemēram, kā dzīvot bez biksēm. Tas ir par laikiem pēc kara, kad cilvēkiem nebija naudas un puišeļi cits no cita aizlienēja bikses. Vienam tās bija par īsām, citam par lielām - autors apraksta katra sajūtas tajā apģērba gabalā. Vēl rakstniekam ir stāsts par zēniem, kuri iegādājās ieroci, lai ietu fazānus medīt. Par vīrieti, kurš izārstējās, uzturā lietojot tikai vistas buljonu... Kolosāla lasāmviela!

Lasiet angļu valodā!

Tiem, kas mācās valodas, iesaku lasīt vienkāršus, labi uztveramus tekstus. Tad valodu apgūs ātrāk. Nevajag uzreiz ķerties pie Šekspīra. Savulaik man no Austrālijas atsūtīja mazas ludziņas angļu valodā - tie ir vienkārši teksti par sadzīvi, par Dievu. Ļoti svētīgi. Daudz lasu arī par vēsturi, jo savulaik beidzu vēsturniekus. Taču padomju laikos, pēc armijas, mani ļoti aizrāva angļu valoda, fascinēja viss ārzemnieciskais, tāpēc trīs kursus nomācījos angļu valodu. Tagad esmu pensionēts angļu valodas pasniedzējs un labprāt kādam pamācītu svešvalodu.

Rolands Ķengaragā

Bez ļaunuma

Man ļoti tuva ir reliģija, tāpēc manā grāmatu plauktā ir atrodami gan romāni, gan reliģiskās, gan vēsturiskās grāmatas. Patīk grāmatas, kurās nav ļaunuma, bet tas ir retums. Pašlaik lasu Valērija Siņeļņikova grāmatu Dzīves formula. Kā iegūt dzīvības spēku. Grāmatas mēdzu pārlasīt arī otru reizi, ir gadījies lasīt pat trīs reizes, jo man kā vecam cilvēkam aizmirstas. Lasāmvielu man no bibliotēkas atgādā meita. Lielākā luste ir lasīt vakaros pirms gulētiešanas, jo dienā tam neatliek laika. Patīk lasīt mierā un klusumā, lai pilnībā varu atdoties grāmatas lasīšanai un iejusties galveno tēlu vietā, lai labāk izjustu autora domu un sajūtas.

Pirmā grāmata, kura ienāca prātā, ir Ērika Delpera grāmata Dzīvības likumi. Grāmata ir reliģiska rakstura, par Dieva mīlestību. Noteikti ieteiktu izlasīt!

Rojas novada pensionāre

Pēdējā grāmata, ko izlasīju, ir Krustneši, ko sarakstījis Henriks Senkevičs. Tajā stāstīts par poļu un lietuviešu cīņām ar Vācu ordeni. Patīk lasīt vēsturisku notikumu grāmatas, tās iesaku arī citiem. Vēl lasu par dabu un ievērojamiem cilvēkiem, jo šādas grāmatas ir ar jēgu, nav sarakstītas tikai rakstīšanas pēc. Tās pamāca. Arī Rūdolfu Blaumani lasu un dažādas veco laiku grāmatas. Visvairāk man patīk Doņuleja un Uz kraujas rudzu laukā.

Antons Elksnis

Sirdij un dvēselei

Mana pēdējā izlasītā grāmata ir par psihiatriju Psihiatriskā rehabilitācija, to vajadzēja darbam. Bet vispār es lasu par mīlestību, daudz lasu dzeju vai kaut ko iz dzīves - tā, lai ir sirdij, dvēselei. Ļoti laba ir grāmata Rebeka, autoru diemžēl neatceros, bet ieteiktu izlasīt arī citiem. Protams, jālasa dzeja - iesaku Imantu Ziedoni, kas patīk arī pašai. Domāju, ka gadā noteikti jāizlasa vairākas grāmatas!

Ligita, Valkas novads

Ļoti interesantas, mūsdienīgas grāmatas Bada spēles un Spēle ar uguni ir pēdējās lasītās. Autore Sūzena Kolinsa notikumus ir aprakstījusi tik dzīvi, ka no lasīšanas nav iespējams atrauties. Visvairāk man patīk latviešu autoru romāni, piemēram, Aīdas Niedras vai Jēkaba Janševska. Romānus lasu ļoti daudz, patīk arī Vollesa kriminālromāni. Citiem gan ieteiktu izlasīt Jēkaba Janševska Mežvidus ļaudis, jo tajā ir stāstīts par seno latviešu dzīvi un ir iespējams salīdzināt.

Ingrīda, Strenču novads

Biežāk izvēlos presi

Tā kā grāmatas ir dārgas un arī pensionāru maciņš kļuvis plānāks, to vietā biežāk izvēlos lasīt presi. Paldies Dievam, ka ir bibliotēkas, kur var paņemt grāmatas, kuras pati nevaru nopirkt. Man ļoti patīk tā dēvētie krimiķi, esmu iecienījusi A. Kristi daiļradi, patīk arī A. Mariņina - grāmatas, kas aizrauj, neliek domāt par ikdienas rūpēm.

Pensionāre Dobelē

Mani interesē ezoteriska literatūra, krāju materiālus par reinkarnāciju, dzīvi pēc nāves. Cītīgi lasu presi, man patīk, kā raksta Viktors Avotiņš, Elita Veidemane, šķiet, viņi izsaka viedokli, kā domāju es. Ziemā no bibliotēkas ņēmu grāmatas par ievērojamām presonībām. Izlasīju par Staļinu, Beriju, Kaupēnu. Man patīk, jo katra dzīve ir vienreizēja. Interesē ceļojumu apraksti. Dažs tik tēlaini uzraksta, ka, šķiet, pats esi tur bijis.

Gunta Čigāne, pensionēta Kroņaucē

Laba ir daudz

Lasu visa veida daiļliteratūru, izņemot dzeju. Pēdējā izlasītā grāmata ir Sāras Grūenas Ūdens ziloņiem. Tagad lasu Visvalža Lāma Kāvu blāzmā. Iesaku savu mīļāko grāmatu - Raiņa Indulis un Ārija, kā arī Hāldea Hoseinī un Valtera Vangerīna grāmatas.

Ieva no Rīgas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?