Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Bez nosaukuma

Mans lielākais ieguvums ir 30 gadu, ko nostrādāju Salacgrīvā zvejnieku kolhozā Brīvais vilnis. Tas bija lielisks laiks, lieliski cilvēki! Tur es iemācījos krievu valodu. Tur ieguvu uzticību cilvēkiem.

Trīsdesmit darba gadu

Mēs bijām liels kolektīvs, kuru vadīja priekšsēdētājs Alfrēds Šlisers. Tagad viņam ir tuvu astoņdesmit gadiem. Lepojos ar Šlisera kunga paveikto! Par viņu daudzi nepelnīti aizmirsuši, bet tieši viņš, var teikt, uzcēla Salacgrīvu. Par šo cilvēku jauniešiem būtu jāzina, skolā būtu jāstāsta.

Man tiešām jāteic, ka mans mūža ieguvums bija šis darbs ļoti draudzīgā kolektīvā, kurā nešķiroja, kas esi - apkopēja vai priekšnieks. Visi cits pret citu izturējās ļoti cilvēcīgi.

Kad aizgāju pensijā, sāku darboties ar redzes invalīdiem. Grūti jau ir šiem cilvēkiem, daudzi no viņiem ir vientuļi, bet kad sanāk kopā, aprunājas, dažs no aizkustinājuma arī apraudas. Tā tas ir ar veciem cilvēkiem...

Faina Mennika, pensionāre Salacgrīvā

Bagāts var būt arī nabags

Par sasniegumiem dzīvē. Tie indivīdam var būt dažādās sfērās dažādi. Ja pedagogs, aizejot pensijā, var teikt, ka simtiem viņa audzēkņu ir augsta līmeņa profesionāli darbinieki dažādās dzīves sfērās, tad tas ir dzīves sasniegums. Tanī pašā laikā materiāli viņš ir pilnīgs nabags. Un var būt arī nabags, bet bagāts ar saviem mazbērniem...

Vadošs inženieris var būt dzīvē gandarīts, ja pēc viņa paliek uzcelts objekts, kas dod labumu valstij, tautai. Bet viņš ir vientuļš... Ibsens savā grāmatā raksta: «Ciemā dzīvoja divi brāļi. Viens bija mācīts, bet otrs bija gudrs.» Kam sasniegums? Ko tad izcelt?

H. Jaunzems Ķegumā

Kā Dieva dāvana!

Mans ieguvums ir šodien (30. augustā - red.) iegādātais jaunais auto! Mašīnīte ir lietota, bet senioriem jau skaitās kā jauna. Tā ir sarkana - mīlestības krāsā. Bet vispār man un manam dzīvesbiedram šodien ir jubileja - pagājis tieši desmit gadu, kopš iepazināmies. Tas ir mans lielākais ieguvums, šīs attiecības man ir kā Dieva dāvana. Esmu tik laimīga!

Vispār jau tā reti gadās - cienījamā vecumā atrast lielisku dzīves draugu. Man šogad paliks septiņdesmit... Mēs iepazināmies ļoti skaistā ballē, tā bija dāmu un kungu balle. Un mūs vēl ilgi sauca par jauno pāri.

Viņš ir mākslinieks, es deju skolotāja - mums abiem kopā ir labi! Prieks, ka šogad jaunākā mazmeita ies 1. klasē, bet vecākā mazmeita - 12. klasē. Bet mīlestība ir lielākais ieguvums.

Valija Birzgale Valmierā

Ceļojumos gūtie iespaidi

Mans lielākais ieguvums ir viss, ko esmu redzējusi pasaulē. Vīrs agri nomira, bērnus audzināju viena. Strādāju divos darbos un dažkārt, pārnākot mājās, spēju vairs tikai nokrist un gulēt. Bet bērni ir izskoloti, un es ar viņiem lepojos. Kad viņi izauga, sāku domāt, kā piepildīt sapni par pasaules redzēšanu.

Man tik ļoti gribējās uz Parīzi! Gribēju redzēt Londonu, Romu... Un teikšu, kā ir: ir nemitīgi jādomā, ko tu vēlies, jo domām liels spēks. Labās domas un sapņi piepildās.

Man radās iespēja aizbraukt uz Parīzi. Savilku jostu ciešāk, bet es tur aizbraucu. Un tas deva drosmi uzdrīkstēties un par saviem nelielajiem līdzekļiem tomēr atkal ko vēlēties.

Es aizbraucu arī uz Londonu - tas bija pasakaini! Tie iespaidi pēc tam mani burtiski cēla augšup. Tagad aplūkojot fotogrāfijas, skatos uz sevi, cik esmu bijusi laimīga, par spīti citām likstām, kas mūs bieži piemeklē ikdienā.

Mums var atņemt jebko, un visām materiālajām lietām patiesībā nav dižas vērtības, tām nevajag pieķerties. Bet dzīvē gūtos pozitīvos iespaidus nevar atņemt neviens. Es aizbraukšu arī uz Romu!

Silvijas kundze no Sabiles

Mana bibliotēka

Mans lielākais ieguvums ir 70 mūža gados sakrātās grāmatas. Gan mantotas no vecākiem un pat no vecvecākiem, gan dāvanās saņemtās. Padomju laikos grāmatas arī esmu cītīgi pircis, tolaik jau tās bija lētas. Pirms vēl aizgāju pensijā, mazliet arī paceļoju, grāmatas vedu no ārzemēm. Ir divi milzīgi grāmatskapji, varena kolekcija. Varēšu saviem mazbērniem atstāt mantojumā intelektuālu bagātību.

Ivars, pensionārs Rēzeknē

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?