Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Bez nosaukuma

Ar Latvijas komandu dueli piektdien sāksies astotā Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezona. Lai gan pavasarī Latvijas klubiem izdevās vairāk nekā iepriekš iejaukties Lietuvas klubu savstarpējās cīņās par čempionu titulu, šosezon to atkārtot būs vismaz tikpat sarežģīti. Elites divīzijas pamatturnīrs šogad nedaudz atgādina atklāto Lietuvas otrā ešelona klubu čempionātu, jo par vietu izslēgšanas spēlēs ar sešām Lietuvas komandām konkurēs pa diviem Latvijas un Igaunijas klubiem, kā arī «viesmākslinieki» no Maskavas - Ļubercu Triumph.

Trīs reģiona spēcīgākās komandas - Žalgiris, Lietuvos rytas un VEF Rīga - turnīrā iesaistīsies tikai pavasarī, kad sāksies play-off.

Šādu lielklubu izvēli diktē gan sportiskie, gan finansiālie nosacījumi, jo spēlēšana ambiciozajā VTB Vienotajā līgā garantē gan regulāras cīņas ar Eirolīgas līmeņa komandām, gan ievērojamas prēmijas par gūtajiem panākumiem. Savukārt spēlēšana gan Vienotās, gan Baltijas līgas pamatturnīros pārlieku noslogo vienību spēļu kalendāru. BBL arī bez visspēcīgākajiem klubiem ir sava niša, jo tā dod iespēju krāt starptautisku spēļu pieredzi komandām, kurām startēšana Eiropas kausos ir pārāk dārga. Tiesa, šāds turnīrs nav tik kārdinoša ēsma potenciālajiem atbalstītājiem.

Šosezon pamatturnīrā 11 komandas izspēlēs divu riņķu turnīru, noskaidrojot piecas ceturtdaļfināla dalībnieces. Pirmo septiņu vietu ieguvējas (ārpus konkurences ir Triumph) nodrošina startu elitē arī nākamā gada sezonā.

Iepriekšējās septiņās sezonās allaž uzvarējis vai nu Kauņas Žalgiris, vai arī Lietuvos rytas. Šīs komandas būs galvenās favorītes arī šosezon, lai arī VEF Rīga pagājušajā sezonā Kauņā pusfinālā pārsteidza Lietuvos rytas, bet finālā pabaidīja arī Žalgiri. Nedaudz gan sašķobījies viedoklis, ka Latvijas labākās komandas Baltijā tuvojas Lietuvas vidusmēram, nevis abiem grandiem. Rīdzinieki būs galvenie pretendenti uz ierastā fināla izjaukšanu arī šosezon. Sezonas sākumā nepārliecina Igaunijas basketbola flagmaņi Kalev/Cramo un Tartu Universitāte, bet BK Ventspils lielu pārsteigumu demonstrēšanai var pietrūkt pieredzes un soliņa garuma. Protams, sezona ir gara un tās laikā spēku samēri var mainīties.

Pagājušajā sezonā pēc ilga pārtraukuma izcīnītās Latvijas čempionāta bronzas godalgas diemžēl nekalpoja par pamatu Liepājas lauvu lēcienam jaunā kvalitātē. Starpsezonā klubs pat apsvēra iespēju startēt Eiropas kausos, taču finansiālā situācija darījusi savu. Kā Dienai norādīja liepājnieku galvenais treneris, gana smags slogs jau ir BBL turnīra izmaksas, kas pieaugušas pēc līgas un MasterCard ceļu šķiršanās.

Izaicinājuma kausā startēs trīs Latvijas komandas. BK Jelgava un BA Turība komandām tā būs iespēja krāt pieredzi cīņās ar Lietuvas, Igaunijas un arī Kazahstānas klubiem, bet BK Valmiera vajadzētu pacīnīties par atgriešanos elites divīzijā, ko nācās pamest pagājušajā sezonā.

Piektdien pulksten 19 sezonas pirmajā spēlē BK Ventspils uzņems Liepājas lauvas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?