Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bez nosaukuma

Valdis Dombrovskis

Vienotība

Viss kārtībā!

Sadarbību ar starptautiskajiem aizdevējiem vērtēju atzinīgi. Rezultāti redzami - augšupeja sākusies, budžets pildās, strauji kritušās valdības obligāciju un starpbanku aizņēmumu likmes, lats ir stabils, un bezdarbs mazinās.

Ņemot vērā augšupeju Latvijas ekonomikā, turpmāk aizņemsimies mazāk un izmantosim tikai institucionālo aizdevēju - SVF, EK un PB - līdzekļus. Līdz 2011. gada beigām no pieejamā 7,5 miljardu eiro lielā aizdevuma plānojam izmantot ap pieciem miljardiem eiro. Augšupeja ir sākusies, jāturpina vēl mērķtiecīgāk.

Ainārs Šlesers

PLL

Jāpārskata aizdevuma noteikumi

Steidzami jāatjauno Latvijas ekonomiskā neatkarība un jāpārskata vienošanās ar SVF. PLL nevar piekrist valdības taktikai ar starptautisko aizdevumu palīdzību vilkt laiku. Sarunās ar SVF ierosināsim būtiski pārskatīt aizdevuma piešķiršanas nosacījumus. Esošā valdība un viņu angažētie pseidoeksperti Latvijā apgalvo - neko nevaram mainīt, tie ir labākie aizdevuma saņemšanas nosacījumi, zemākās procentu likmes. Taču, ja mēs šo naudu nedrīkstam izmantot Latvijas tautsaimniecībai, vai šī lētā nauda Latvijai neizmaksā pārāk dārgi?

Kaspars Gerhards

VL!-TB/LNNK

Kredīti - vienīgā izeja

EK un SVF aizdevuma programma ir vienīgais veids, kā Latvijai ar samērīgiem finanšu nosacījumiem segt valsts budžeta deficītu un neļaut ekonomikai pilnībā atdzist. Versijas, ka šobrīd iespējams cits, izdevīgāks ceļš, ir populisms. Teorētiski iespējamā lata devalvācija ir sen nokavēta. Viens no nākamās valdības uzdevumiem ir sarunas ar aizdevējiem par atsevišķu nosacījumu pārskatīšanu. Runa varētu būt par aizdevuma izlietojuma mērķu paplašināšanu un atsevišķu fiskālo ierobežojumu atcelšanu.

Andris Tolmačovs

PCTVL

SVF ir ķirurgs

Latvijas ekonomika salīdzināma ar slimnieku, kurš nepareiza dzīvesveida dēļ saslimis. Šajā gadījumā SVF ir ķirurgs, kas taisa operāciju. Vai SVF ir labs ķirurgs vai ne, nav vērts diskutēt, jo bez operācijas pacients mirs. Valsts jāpārvalda tā, lai Latvijai nerastos nepieciešamība kļūt par SVF pacientu. Kad mums piedāvā finansiālo palīdzību, vispirms jānovērtē, ko kreditors prasīs pretī.

Šobrīd PCTVL piedāvā nekavējoties sākt pārrunas par parādu restrukturizāciju, jo noteiktajos termiņos tos atdot nebūs iespējams.

Viesturs Silenieks

ZZS

Pilnīgu atklātību!

Pašlaik 99,99% nav skaidrs, par ko vispār ir šis stāsts - starptautiskais aizņēmums. Jāsāk ar to, ka tas jāiepazīst. Tā kā visi cilvēki Latvijā krīzes dēļ dabū savilkt jostu, būtu godīgi, ja viņi zinātu arī to, par kādu cenu tas viss ir un uz cik ilgu laiku. Bet viss ir tik slepens! Acīmredzot tur ir dažādas sāpīgas lietas, bet tad to tā arī vajag pateikt. Kas jādara, jādara - gan ar procedūru, gan sekām. Tātad vispirms publiskot, pēc tam jau spriest.

Armands Strazds

SC

Nē iekšējai devalvācijai!

Sarunu ar Eiropas Komisiju un SVF galvenā tēma būs atteikšanās no iekšējās devalvācijas. Galvenais arguments - industriālā un lauksaimniecības attīstība, importa aizstāšana un eksports, enerģētiskā neatkarība - līdzšim tam visam ticis pievērsts pārāk maz uzmanības. Meklēsim visus iespējamos veidus, kā mazināt valdības parādsaistību atkarību no ārvalstu finansējuma avotiem. Jaunus trīspusējos aizdevumus mēs nekādā gadījumā nepieņemsim. Mūsu nostāja attiecībā uz pašreizējās un iepriekšējās valdības starptautiskajām parādsaistībām ir - tās bija pilnīgi nepamatotas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?