Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Bez nosaukuma

Dzimis Jūrmalā, viņa vecāki agrā bērnībā pārcēlušies uz dzīvi Maskavā, spēlējis Krievijas U-18 izlasē, taču šovasar Krievijas pasi nomainījis pret Latvijas. Divi gadi Podziņam jāspēlē Latvijas klubā, lai iegūtu tiesības uzlaikot Latvijas valstsvienības kreklu. Tas nozīmē, ka Latvijas U-20 viņam nebūs lemts spēlēt.

Pagaidām vēl pa pusei leģionārs, lai gan Rīgas _Dinamo_ KHL nav noteikts ārzemnieku limits. Ar Podziņu nākotnē saista lielas cerības. Pagājušajā nedēļā ar viņu parakstīts četru gadu līgums. Nevienam spēlētājam tik ilgas līgumsaistības vēl nav bijušas. Ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs pēc pārbaudes spēles Tukumā ar _Amur_ sacīja: «Vai redzēji, ka viņš neapjuka vīru hokejā?» Lai tā būtu arī KHL čempionātā!

Ainārs Podziņš (18)

Marks Hartigans (32)

Vislabāk zināmais jaunpienācējs, jo Rīgas Dinamo jau spēlēja pirmajā - 2008./2009. gada - sezonā. Azartisks cīnītājs, sportiski bezkaunīgs un nepiekāpsies ne par vienu laukuma kvadrātcentimetru, vienvārdsakot īsts kanādietis hokeja laukumā. Ar Hartiganu jaunajā sezonā treneri saista lielas cerības. Kā pirmās maiņas centra uzbrucējs viņš būs atslēgas figūra komandā. Marka īstā vieta ir vārtu priekšā, kur augumā necilo kanādieti ir grūti izbīdīt no vietas. Viņam ir apbrīnojama reakcija. Pirmdienas treniņā Piņķos varēja tikai apbrīnot, kā pēc Jāņa Andersona šķēlieniem no zilās līnijas Hartigans divām no trijām pa gaidu lidojošām ripām izmainīja virzienu. Ziemeļamerikā teiktu: «Welcome back!» (laipni gaidīts atpakaļ - angļu val.).

Kriss Holts (25)

Vārtsargs, kura parametri ir iespaidīgi - 193 centimetri un 103 kilogrami! Pilnīgs kontrasts mazajiem žiperīgajiem ripas ķērājiem. Ārpus laukuma izskatās īsts miera mika, jo pārvietojas lēnā gaitā, toties laukumā, ja kaut kas neapmierina, uzvelkas ne pa jokam. Ja situācija prasa, var arī iedunkāt kādu no pretiniekiem. Holtam aiz okeāna bija apnicis lauzt ceļu uz hokejistu Meku NHL. Spēlēt pieticīgi atalgotajā AHL līgā vairs negribējās, tāpēc atsaucās Rīgas Dinamo piedāvājumam. Ar Krisu parakstīts līgums uz diviem gadiem. Pirmajā sezonā viņam vairāk plānota otrā numura loma, tiesa, Kanādā dzimušajam vārtsargam vajadzētu būt ambīcijām kļūt par komandas pamatvārtsargu. Starp citu, arī muzikāls, jo grupā spēlējis ģitāru.

Tomašs Surovijs (28)

Kas gan būtu Šuplera Dinamo bez kāda slovāku spēlētāja... Vienu sezonu spēlējis arī Juliusa dzimtajā Popradā. Trenera rokrakstu iepazinis 2007. gada pasaules čempionātā Maskavā, kad Slovākijas izlasi vadīja Šuplers. Trīs sezonas ieguvis NHL rūdījumu Pitsburgas Penguins. Pēdējās trīs sezonas spēlēja Zviedrijas elites līgā. 28 gadi ir īstais brieduma laiks. «Viņam ir ļoti spēcīgs metiens,» par savu jauno maiņas partneri saka Aleksandrs Ņiživijs. «Jā, prot arī pacīnīties pie apmalēm, taču uz mani vislielāko iespaidu atstāj viņa metiens ar mazu atvēzienu.» No Surovija kā pirmās maiņas uzbrucēja tiks prasīta rezultatīva spēle. Varbūt tieši viņš aizstās Marcelu Hosu?

Mikaels Telkvists (30)

Pirmais olimpiskais čempions Rīgas Dinamo sastāvā. 2006. gada olimpiskajās spēlēs Turīnā Zviedrijas izlases sastāvā Telkvists izcīnīja zelta medaļu. Visas pazīmes liecina, ka Mikaels būs pirmais numurs. Šuplers no tiešas atbildes gan izvairās. «Man patika situācija, kad Masaļskis ar Pruseku konkurēja par vietu vārtos. Ieguvēji tad bija visa komanda..» Sliktā atziņa ir tā, ka Telkvista karjera virzās uz leju. 2008./2009. gada sezonā neizcīnījis vietu NHL klubu Fīniksas Coyotes un Bufalo Sabres vārtos, Telkvists pieņēma Kazaņas Ak Bars piedāvājumu. Ar zviedra pakalpojumiem Kazaņā nebija apmierināti, un apmaiņas ceļā Telkvists nokļuva Somijas līgā. Jācer, ka viņam vēl ir ambīcijas apliecināt olimpisko titulu ledus laukumā.

Broks Troters (22)

Spēlētājs, kurš vislabāk atbilst ģenerālmenedžera Normunda Sējēja priekšstatam par Dinamo leģionāra tēlu. Nepārsniedz 26 gadu vecumu (22 gadi), Ziemeļamerikā palicis nenovērtēts, tāpēc alkst sevi pierādīt KHL čempionātā. Pagājušajā sezonā Troters bija sestais rezultatīvākais spēlētājs AHL čempionātā, Hamiltonas Buldogs sastāvā 75 spēlēs sapelnot 77 (36 + 41) rezultativitātes punktus. Vizuāli nedaudz atgādina pagājušās sezonas «mazo cinīti» Martinu Kariju. Arī neliela auguma, ar nūjas labo tvērienu, arī ļoti ātrs un, šķiet, ar veiklākām rokām nekā Karijam. Skaidrs, ka arī Rīgā no Trotera prasīs rezultatīvu spēli. Vienīgās bažas ir par to, kā Broks pielāgosies spēlei uz lielāka laukuma izmēriem. KHL tomēr ir arī vairāk piespēļu hokejs.

Vitālijs Karamnovs (21)

«Varētu izaugt spēlētājs, par kuru nākotnē mēs saņemtu pienācīgu kompensāciju,» - tā par Karamnovu saka Normunds Sējējs. Tikai 21 gadu vecs, bet turnīrā Astanā tik eleganti izpildīja pēcspēles «bullīti», ka vietējai publikai sajūsmā aizrāvās elpa. «Ļoti tehnisks. Es viņu atceros vēl no spēlēšanas Maskavas CSKA fārmklubā,» jaunais Krievijas uzbrucējs ir labi zināms Latvijas valstsvienības uzbrucējam Kasparam Daugaviņam. Vitālijs ir ģimenes tradīciju turpinātājs, jo viņa tēvs - arī Vitālijs Karamnovs - aizspēlējās līdz NHL un 1996. gadā Krievijas izlases sastāvā spēlēja pasaules čempionātā. Jaunajam Karamnovam sava vieta KHL būs jāizcīna nopietnos konkurences apstākļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?