Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Bez pārliecības un ritma

Prieku par lielā tenisa atgriešanos Latvijas sporta līdzjutēju kalendārā trešdien agrā rītā nomainīja vilšanās par Ernesta Gulbja neveiksmi sezonas pirmajā spēlē. Pasaules tenisa 13. rakete Oklendas turnīra otrajā kārtā ar 2:6, 6:3, 1:6 zaudēja Čehijas jaunajai zvaigznei Jirži Veselijam. «Ir patiešām žēl, ka zaudēju, taču kopumā ar savu sniegumu esmu apmierināts, ņemot vērā, ka tā bija mana pirmā spēle šosezon. Spēlēju labāk, nekā to līdz šim darīju treniņos,» žurnālistiem pēc spēles atzina Gulbis.

Vēl neilgi pirms spēles sākuma piesardzīgi par latvieša izredzēm izteicās arī viņa treneris Ginters Bresniks. «Neesmu drošs. Tā ir pirmā sezonas spēle, pirmā spēle turnīrā. Ernests ierasti lēni iesāk turnīrus, tāpēc šī spēle pret Veseliju viņam būs nopietns pārbaudījums.» Intuīcija austriešu speciālistu nepievīla, jo bija acīmredzams, ka Gulbim kortā vēl trūkst pārliecības un spēles ritma. Pēc pārliecinošām uzvarām pirmajās izspēlēs Gulbis sāka «buksēt». Vispirms viņš jau kārtējo reizi pārlieku uzvilkās pēc viņaprāt nepareiza līnijtiesneša lēmuma un pie savas serves zaudēja piecās izspēlēs pēc kārtas. Zaudējis pirmo setu, latvietis otrajā jau šķita atguvis pārliecību, par ko liecināja vairāki sarežģīti un precīzi sitieni, taču trešajā setā viņš atkal salūza pēc tā sākumā zaudētas serves. Labi, spēcīgi un precīzi sitieni mijās ar kļūdām, kad bumbiņa piezemējās pat vairākus metrus aiz sānu līnijas.

Nevajadzētu aizmirst, ka labi un stabili nospēlēja arī Gulbja pretinieks Jirži Veselijs (63. pasaules rangā), kurš pēcāk atzina, ka šī uzvara bijusi nozīmīgākā viņa līdzšinējā karjerā. 21 gadu vecais čehs jau pāris gadu tiek uzskatīts par vienu no perspektīvākajiem jaunajiem tenisistiem. Viņš gada pirmajās nedēļās jau ir apradis ar sacensību atmosfēru, jo spēle pret Gulbi 198 centimetrus garajam kreilim bija jau sestā šosezon. Tajā pašā laikā jāatzīst, ka Gulbi iegāza paša kļūdas. Pretiniekam visas spēles gaitā bija tikai deviņi iesistie punkti (winners), bet Gulbim - 48 nepiespiestas kļūdas, kas ir vairāk nekā trīs reizes vairāk kā Veselijam (15). «Visas kļūdas pieļāvu paša vainas dēļ, un tas ir tikai un vienīgi pārliecības jautājums. Zaudēt turnīra pirmajā spēlē ir nepatīkami, jo zinu, ka spēlētu arvien labāk katrā no nākamajām kārtām,» tenisists norādīja, ka viņam nepieciešams aizvadīt vairāk spēļu, lai atgūtu pārliecību pēc ieilgušās pauzes. Diemžēl līdz sezonas pirmajam lielajam turnīram, Austrālijas atklātajam čempionātam, kas sāksies nākamnedēļ, latvietim spēles vairs nav paredzētas. Spēļu ritmu nāksies uzņemt jau šo sacensību gaitā.

Zīmīgi, ka trešo kārtu Jaunzēlandē sasniedza tikai divi no astoņiem izliktajiem tenisistiem, turklāt abi, Kevins Andersons un Sets Džonsons, ceturtdaļfinālā tiksies savstarpējā spēlē. Traumu dēļ izstājās spāņi Tomijs Rovredo (17. rangā) un Dāvids Ferers (10.), bet Roberts Bautista-Aguts (15.), Santjago Hiraldo (32.), Jenhsuns Lū (46.), Hijermo Garsija-Lopess (36.) un Gulbis (13.) zaudēja turnīra pirmajās kārtās.

Gulbim šonedēļ ranga punkti nebija jāaizstāv, un viņš saglabās pasaules 13. raketes godu. Sezonas pirmajā Grand Slam turnīrā Austrālijas atklātajā čempionātā viņš būs izlikts ar 11. numuru, jo traumu dēļ nespēlēs augstāk rangā esošie Marins Čiličs un Žo-Vilfrīds Conga. Latvijas tenisists savu pirmo pretinieku uzzinās izlozē nedēļas beigās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss

Oklendas ATP 250 sērijas turnīrs
Otrā kārta
Jirži Veselijs (Čehija) - Ernests Gulbis (Latvija) 6:2, 3:6, 6:1
Statistika
Veselijs Gulbis
52 pirmās serves procents 58
3 netveramās serves 6
1 dubultkļūdas 2
9 iesistie punkti 19
15 nepiespiestās kļūdas 48
Trešā kārta: Donalds Jangs (ASV) - Jirži Veselijs (Čehija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?