Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Bez spiediena

Ērtajā otrā numura pozīcijā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā ieradusies Latvijas tenisa komanda, kas turpina cīņu par atgriešanos Deivisa kausa izcīņas Eiroāfrikas zonas pirmajā grupā. «Pat spēlējot izbraukumā, mūsu izredzes uzvarēt ir aptuveni līdzīgas,» komandas kapteinis Kārlis Lejnieks sarunā ar Dienu norādīja, ka baltkrieviem nelielu favorītu statusu nodrošina spēlēšana savos kortos, taču līdz ar to viņiem lielāks ir arī atbildības slogs.

Latvijas komanda Minskā ieradusies pēdējā laikā ierastā sastāvā ar Miķeli Lībieti (475. rangā) un dvīņubrāļiem Mārtiņu (769.) un Jāni (1211.) Podžiem sastāvā. Pēdējā brīdī nācās veikt ceturto numuru rokādi, jo savainoto Miku Losbergu nomainīja 18 gadu vecais Rūdolfs Mednis. Situācija ar Latvijas pirmo raketi Ernestu Gulbi (60.) nav mainījusies - pat olimpiskie apļi (lai startētu Riodežaneiro, Gulbim bija vismaz reizi pēdējās divās sezonās jāspēlē Deivisa kausā) nebija gana kārdinošs iemesls, lai pārkāptu novilkto līniju konfliktsituācijā ar Latvijas Tenisa savienības vadību. «Šo Deivisa kausa sezonu esam iesākuši labi arī šādā sastāvā un ar Baltkrievijas līmeņa komandām varam sacensties,» Lejnieks uzsver, ka komanda pirmajā grupā var iekļūt arī bez Latvijas tenisa zvaigznes.

Bažas gan rada tas, ka Lībietis un M. Podžus pēdējos turnīros nepabeidza savas spēles, turklāt brāļiem pēdējie mači bijuši uz tenisita jeb māla seguma, bet Minskā būs jāspēlē uz cietā seguma. «Fizioterapeiti izdarīja visu, lai viņi piektdien būtu gatavi. Jā, abi spēlētāji ieradās ar mazām traumiņām, taču izstāšanās turnīros drīzāk bija tādēļ, lai pasaudzētu sevi pirms atbildīgajām Deivisa kausa spēlēm,» norādīja Lejnieks. Komanda pirmo reizi pirms Deivisa kausa nedēļas Rīgā savācās uz piecu dienu treniņnometni, kur strādāja uz cietā seguma. «Mikrotraumu dēļ neizdevās šajos treniņos paveikt pilnīgi visu iecerēto, taču tā tik un tā ļāva sagatavoties šīm spēlēm vēl labāk.»

Baltkrievijas komanda pirms desmit gadiem, kad tajā spēlēja pašreizējais kapteinis Vladimirs Volčkovs un Makss Mirnijs, sasniedza pat Pasaules grupas pusfinālu, taču paaudžu maiņa bijusi sāpīga, un jau kopš 2011. gada tā nespēj izkļūt no Eiroāfrikas zonas otrās grupas, kas ir trešais līmenis Deivisa kausa hierarhijā. Lai gan vairāk uzmanības kaimiņvalstī šobrīd tiek dāmu tenisam, kur to pārstāv nesenā pasaules ranga līdere Viktorija Azarenka, arī vīriešu tenisam netrūkst uzmanības un atbalsta. Zaudējumu Latvijai Minskā nesapratīs, taču tā jau ir mūsu komandas priekšrocība. Jāņem vērā, ka arī Baltkrievijas komanda nav ne tuvu labākajā sastāvā - no sešiem pasaules rangā augstāk esošajiem vīriem sastāvā ir tikai Iļja Ivaško. «Spēlētāji, kuri šobrīd ir mūsu rīcībā, ir gatavi cīņai par uzvaru. Nešaubos par nevienu no viņiem,» preses konferencē teica Baltkrievijas komandas kapteinis Volčkovs.

No piektdienas līdz svētdienai komandas sacentīsies četrās vienspēlēs un dubultspēlē. Pirmie kortā dosies Mārtiņš Podžus un Iļja Ivaško. Diemžēl spēļu tiešraides nebūs pieejamas Latvijas televīzijās. «Mājas spēļu translācija mums izmaksāja trīs reizes lētāk par summu, ko par signālu prasa baltkrievi,» rokas noplātīja Lejnieks. Pāra uzvarētājs septembrī izšķirošajā cīņā par iekļūšanu pirmajā grupā spēlēs pret Somijas un Dānijas dueļa veiksminieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss

Deivisa kausa Eiroāfrikas zonas II grupa, 2. kārta
Baltkrievija: Iļja Ivaško (242. vienspēļu rangā), Andrejs Vasiļevskis (604.), Jaroslavs Šilo (741.), Aleksandrs Burijs (-)
Latvija: Miķelis Lībietis (475.), Mārtiņš Podžus (769.), Jānis Podžus (1211.), Rūdolfs Mednis (-)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?