Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Cīņa ar stieni beigusies

Savainojumi ir par iemeslu, kāpēc 37 gadu vecumā Viktors Ščerbatihs pielicis punktu svarcēlāja karjerai. «Ar vidējiem svariem Viktors var darboties, bet, mēģinot iet uz maksimumu, par sevi liek manīt mugura un ceļgals. Šajā situācijā viņš apzinās, ka par augstu vietu nevar cīnīties, bet startēt tikai startēšanas pēc nav Viktora dabā,» Dienai skaidroja sportista treneris Eduards Andruškevičs.

Ščerbatihs mērķtiecīgi gatavojās šonedēļ paredzētajam Eiropas čempionātam Turcijas pilsētā Antaljā un sacensību priekšvakarā izšķīrās par šādu soli. Patlaban sportists atrodas Antaljā Starptautiskās Svarcelšanas federācijas (IWF) kongresā. «Esmu pārliecināts, ka Viktors paliks svarcelšanā, katrā ziņā no sporta viņš nekur projām neaizies. Viņam ir labas zināšanas un sakari svarcelšanas aprindās, turklāt Viktors mācās divās augstskolās - Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā un Baltijas institūtā,» skaidro Andruškevičs. Ščerbatihs esot saņēmis uzaicinājumu iekļauties veterānu sacensību apritē Azerbaidžānā, bet pagaidām atbildi neesot devis.

Pieņemt lēmumu par karjeras beigām neesot bijis viegli. Ščerbatiha mērķis bija piekto reizi startēt olimpiskajās spēlēs, kas šovasar notiks Londonā. «Raušanas disciplīnā Viktors jūt sāpes muguras daļā, bet, izpildot grūšanas vingrinājumu, iesāpas ceļgals. Ar pilnu slodzi viņš nevar darboties. Viktors ļoti labi apzinās, ka, nepaceļot 200 kilogramu raušanā un 240 kg grūšanā, viņam nav cerības uz augstu vietu. Šādiem svariem veselības problēmu dēļ viņš pašlaik nav gatavs. Jau iepriekš bijām izlēmuši, ka šis Viktoram būs pēdējais gads profesionālajā sportā.» Eiropas čempionātā Antaljā būtu bijusi pēdējā iespēja kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm.

Savainojuma dēļ Ščerbartihs jau novembrī izlaida 2011. gada pasaules čempionātu (PČ), kur arī varēja iegūt olimpisko ceļazīmi. Viņa pēdējais nozīmīgais panākums ir 2008. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā izcīnītā bronzas medaļa. 2009. gada PČ Viktors izstājās traumas dēļ, bet 2010. gadā PČ palika bez rezultāta grūšanas disciplīnā. Eiropas čempionātos Ščerbatihs nebija startējis kopš 2008. gada.

Savas karjeras laikā Ščerbatihs ieguva divas olimpiskās medaļas un 2007. gadā kļuva par pasaules čempionu.

Pēc Ščerbatiha lēmuma beigt karjeru Latvijai olimpiskajās spēlēs Londonā, visticamāk, būšot tikai viens pārstāvis jaunais talants Artūrs Plēsnieks. «Skaidrs, ka Londonā viņš vēl nebūs gatavs cīnīties par augstām vietām. Plēsnieka īstā olimpiāde būs 2016. gadā,» uzskata sportista treneris Andruškevičs.

Šonedēļ Eiropas čempionātā Latvija būs pārstāvēta ar trijiem sportistiem - Oksanu Mihailovu (līdz 63 kg), Artūru Plēsnieku (līdz 105 kg) un Artjomu Ivanovu (virs 105 kg). Pēc Andruškeviča prognozes, Plēsnieks var pacīnīties par vietu labāko sešniekā. Artūram starts paredzēts sestdien spēcīgāko sportistu A grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Viktors Ščerbatihs

Dzimis 1974. gada 6. oktobrī Dobelē
Sporta veids: svarcelšana +105 kg
Panākumi: olimpiskajās spēlēs 2004. gadā 2. vieta un 2008. gadā 3. vieta. Pasaules čempions (PČ) 2007. gadā. PČ bronza 1997., 1998. un 2003. gadā, Eiropas čempions (EČ) 2001., 2005., 2006., 2007. un 2008. gadā, EČ sudrabs 2004. gadā, EČ bronza 1997., 1999. un 2000. gadā
Latvijas rekordists: summā 465 kg (raušanā 206 kg, grūšanā 465 kg)
Pārkāpumi: 2001. gadā uz diviem gadiem diskvalificēts par dopinga lietošanu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?