Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Cīņu par amatu turpinās tiesā

Bijušais Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) ģenerāldirektors Jānis Strautnieks iecerējis vērsties tiesā, lai panāktu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) lēmuma par viņa rotāciju atcelšanu, turklāt viņš nav sācis strādāt jaunajā darbavietā. Saskaņā ar ministra rīkojumu J.

Strautniekam būtu jāieņem Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācijas (LVAFA) vadītāja amats, bet DAP jau kopš jūnija sākuma ir jauna ģenerāldirektore Sandra Bērziņa. Taču J. Strautnieks, kuram līdz pagājušās nedēļas trešdienai bija noformēta slimības lapa, nav sācis darbu Latvijas vides aizsardzības fondā un turpina uzturēties DAP telpās Siguldā. Tas nozīmē, ka praktiski DAP šobrīd ir divi vadītāji, jāteic, J. Strautnieks ir bez paraksta tiesībām. Savukārt LVAFA vada direktora vietnieks Jānis Rudzītis, kurš pašlaik problēmas saistībā ar iestādes darbu nesaskata, taču uzsver, ka ilgtermiņā šāda situācija «nebūtu vēlama».

J. Strautnieks Dienai pastāstīja, ka viņš pašlaik nodod darba lietas jaunajai vadībai un plāno uzturēties DAP līdz šī jautājuma atrisināšanai. Viņš nosūtījis ministram vēstuli ar saviem argumentiem, kāpēc nevar pieņemt šo rotācijas rīkojumu. J. Strautnieks skaidro, ka rotācija iespējama, ja tiek piedāvāts līdzvērtīgs amats, bet LVAFA vadītāja vietu viņš par tādu neuzskata, pamatojot, ka DAP strādā ap 150 darbiniekiem un ir dažādas struktūrvienības, savukārt LVAF to ir mazāk par 10, turklāt DAP atrodas Siguldā, taču LVAFA Rīgā.

DAP ģenerāldirektore Sandra Bērziņa norāda, ka esošā situācija, kad iestādē ir divi vadītāji, ietekmē psiholoģisko klimatu, bet ne tik daudz tās praktisko darbu. «Pieņemu, ka darbinieki varētu būt diezgan apmulsuši par šādu situāciju,» viņa atzīst. Tikmēr Diena atklāja, ka ministrijai par šo situāciju vēl nekas nebija zināms: «LVAFA direktora amata pienākumus pildīt J. Strautniekam bija jāuzsāk pildīt šā gada 12. jūnijā. LVAFA Jānis Strautnieks nav ieradies jau vairākas dienas, ministrijai nav zināmi darba kavēšanas iemesli, tādēļ ir sastādīti akti par prombūtni,» skaidro VARAM pārstāve Kristīne Barševska. Par tālāko rīcību ministrs lemšot pēc atgriešanās no atvaļinājuma, kas ilgs līdz nākamajai otrdienai, informēja E. Sprūdža preses sekretāre Maija Pētermane.

Iepriekš intervijā Dienai E. Sprūdžs atklāja, ka sakarā ar kāda darbinieka rotāciju viņam zvanījis Valsts prezidents, bet koalīcijas partija draudējusi atcelt parlamentāro sekretāru. Ministrs saista šo ietekmi «ar ļoti lielu un, ticami, netīru naudu». M. Pētermane aģentūrai LETA atzinusi, ka intervijā minētais darbinieks ir J. Strautnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?