Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Domās par peldētāju drošību

Nesen izveidotā atpūtas zona - pludmale pie Vanšu tilta, kas pagaidām vēl nav oficiāla peldvieta, - kļūst aizvien populārāka iedzīvotāju vidū. Taču pludmales apmeklētājiem bažas rada laivu, jahtu un kuģu intensīvā satiksme Daugavā, kā arī ūdens kvalitāte, jo pludmale ierīkota ostas tuvumā. Speciālisti mierina, ka veiktās analīzes apliecina - ūdenī peldēties var, bet pašvaldības pārstāvji sola rīkoties iedzīvotāju drošības uzlabošanai.

Rīgā ir piecas oficiālās peldvietas un vismaz 16 neoficiālo, tostarp pludmale pie Vanšu tilta. Vakar ap dienasvidu šeit sauļojās un peldējās ap 70 cilvēkiem. Brīvdienās atpūtnieku ir daudz vairāk. Diena novēroja, ka ir pārgalvji, kuri peldas pat aiz peldvietu norobežojošā koka pāļu mola. Ņemot vērā laivu un kuģu satiksmi Daugavā, tā nevajadzētu rīkoties. Vietās, kur upe ir kuģojama, peldēties nedrīkst, taču diemžēl cilvēki ir bezatbildīgi, atzīst Rīgas domes Pārdaugavas izpilddirekcijas Teritorijas apsaimniekošanas un attīstības nodaļas vadītāja Tatjana Židele. Lai to novērstu, pašvaldības pārstāve sola izvērtēt iespēju pie mola izvietot zīmi, lai informētu iedzīvotājus, ka aiz tā peldēties nav atļauts.

Šopavasar pēc smilšu novākšanas pie Vanšu tilta pēc Rīgas brīvostas pasūtījuma nolīdzināja teritoriju, lai izveidotu atpūtas zonu. Tagad šeit ir ierīkots bērnu rotaļlaukums, pārģērbšanās kabīnes, tualetes, atkritumu konteineri un soliņi, izveidots volejbola laukums, te ir akceptēta arī ielu tirdzniecības vieta saldējumu, dzērienu tirgošanai. Šo darbu izmaksas ir 22 000 latu. Taču oficiālas peldvietas statusa un glābšanas stacijas šeit nav, un cilvēki paši ir atbildīgi par savu drošību. Lai to uzlabotu, mēneša laikā ir paredzēts šajā peldvietā ūdenī izvietot ierobežojošas bojas.

Peldvietā pie Vanšu tilta līdz šim veiktās analīzes apliecina, ka ūdens kvalitāte ir apmierinoša un te var peldēties. Pludmalē satiktā topošā studente Evelīna Zavileiska Dienai atzina, ka viņai tomēr ūdens liekoties netīrs, tāpēc Evelīna šeit nepeldas. Taču viņa novērtē paveiktos vietas labiekārtošanas darbus un labprāt brauc uz šejieni sauļoties. Pārdaugavas iedzīvotāja pensionāre Anastasija Jirgensone atzīst, ka šeit peldējusies vienmēr, jo tā ir vistuvākā peldvieta. Šoreiz viņa atbraukusi kopā ar savu mazmeitu Zani. Viņa atzīst, ka būtu jau labi, ja šeit būtu oficiāla peldvieta ar glābējiem, tā būtu drošāk, taču norāda, ka vienalga katram savi bērni jāpieskata.

Tuvāko divu gadu laikā šeit plānots ierīkot oficiālu peldvietu, iekārtot glābšanas staciju, Dienai pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR). Viņš uzskata, ka ūdens kvalitāte šeit ir pietiekami laba, lai peldētos, taču norāda, ka pagaidām šī nav oficiāla peldvieta, bet gan atpūtas vieta. A. Ameriks ir priecīgs, ka ir bijis iespējams labiekārtot šo vietu, un norāda, ka daudzās pilsētās tādas neatrast. Viņš aicina iedzīvotājus, peldoties jebkurā vietā, izvērtēt savus spēkus un domāt par drošību.

Peldvietai blakus jau top jahtu piestātne, kas vicemēra vērtējumā varētu veiksmīgi sadzīvot ar peldētājiem - ar nosacījumu, ka tiem atvēlētā teritorija tiks ierobežota ar bojām. Dienas satiktie atpūtnieki gan nebija īpaši sajūsmināti par tādu perspektīvu. Vēl līdz nākamā gada oktobrim tiks veikta Ķīpsalas krastu nostiprināšana 1,8 kilometru garumā un vēsturiskās promenādes atjaunošana, kā arī plānots nomainīt pašlaik bēdīgā stāvoklī esošās koka pāļu joslas, kas aizsargā krastmalu no izskalošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?