Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Dombrovskis otrreiz atceļ rīkojumu par Strīķes atlaišanu

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), premjera amatā aizvadot, visticamāk, pēdējo dienu, atkal atcēlis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka rīkojumu par darba uzteikšanu savai vietniecei korupcijas apkarošanas jautājumos Jutai Strīķei.

Premjers pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja, ka ir izskatījis KNAB arodbiedrības sūdzību par Streļčenoka 14. janvāra lēmumu par viņa vietnieces J. Strīķes atbrīvošanu no amata un konstatējis, ka jauns pamats J. Strīķes atbrīvošanai no amata nav rasts. «Diemžēl esmu spiests atkārtoti atcelt šo Streļčenoka kunga rīkojumu, jo diemžēl nekāda jauna pamata atlaišanai nav. No trim punktiem, kas tika norādīti manā 7. janvāra rīkojumā, ir novērsts tikai viens,» sacīja demisionējušais premjers. Viņš savu lēmumu iepriekš pārrunājis ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru un topošo premjeri Laimdotu Straujumu (Vienotība).

KNAB pārstāve Māra Priedīte informēja, ka birojs saņēmis Ministru prezidenta rīkojumu un secina, ka rīkojumā nav ietverts izvērtējums par Strīķes darba uzteikumā minētajiem pārkāpumiem, taču vērtēta šo pārkāpumu fiksēšanas un izvērtēšanas kārtība, kuru KNAB joprojām uzskata par atbilstošu normatīvajiem aktiem. KNAB paskaidro, ka atkārtotā darbinieka novērtēšana ir faktiski sākotnēji par 2012. gada darba rezultātiem veiktās novērtēšanas turpinājums, kas noslēdz šo novērtēšanu pēc sešiem mēnešiem.

Birojā uzsver, ka Strīķei tika uzteikts darbs par sistemātiskiem pārkāpumiem viņas darbībā, tādējādi zaudējot darba devēja uzticību. KNAB vērš uzmanību, ka Ministru prezidenta rīkojumā ir nekorekti norādīts, ka «2013. gada 18. decembra atzinumā par disciplināra pārkāpuma sastāva esību Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors, vecākais tieslietu padomnieks, ir norādījis, ka šajā epizodē nav bijis pamata disciplinārsoda piemērošanai, jo tas pārkāptu disciplinārlietas izmeklēšanas ietvaru», jo tieši minētā amatpersona norādījusi, ka J. Strīķe nav ievērojusi pretendentu atlases kārtību, neizveidojot komisiju izmeklētāja amata pretendentes atbilstības vērtēšanai, vienlaicīgi pievienojoties komisijas viedoklim, ka minētā pārkāpuma vērtēšana paplašinās lietas izmeklēšanas ietvaru.

«Ņemot vērā to, ka Strīķes disciplinārlietas izmeklēšanas komisija nebija vērtējusi šo faktu, Streļčenoks pieņēma lēmumu, ka šajā gadījumā Strīķes rīcībā nevar konstatēt disciplinārpārkāpuma sastāvu, taču vienlaikus KNAB norāda, ka minētais Strīķes pārkāpums tika ņemts vērā, vērtējot viņas darbību,» norāda birojā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?