Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Drosme atšķirties

Pie aizslēgtiem dzelzceļa stacijas vārtiem, gaidot rīta pirmo vilcienu uz Londonu, nedēļas nogalēs drebinās meitenes īsos svārkos un basām kājām. Vairs nespēdamas paiet savās lētajās un, visticamāk, ļoti neērtajās augstpapēžu kurpēs, kas izskatās kā ražotas no plastmasas, viņas, viegli grīļodamās, tipina pa asfaltu un nes kurpes rokās.

Iespējams, britu tīnēm nekad nav auksti un viņas rūdījušās jau kopš pubertātes sākuma, taču man ziemas vidū regulāri ielās sastopamās puskailās meitenes bez zeķubiksēm uzdzen drebuļus. Par spīti neskaitāmiem _high street_ apģērbu veikaliem, nedēļas nogalēs pilniem kā skudru pūznis ar tieši šādām meitenēm, kam rokās iepirkumu maisiņi, viņas visas izskatās vienādas un nedaudz paplukušas savās «bling bling» kleitās, apspīlētos, sintētiskos legingos, melni krāsotām acīm un bieži vien - ar pietiekami daudz liekajiem kilogramiem, lai viņu izvēlētā, MTV popzvaigžņu iedvesmotā garderobe izskatītos neestētiski.

Taču, kaut arī pārsteidzoši liela daļa jaunu britu sieviešu atbilst augstāk aprakstītajam stereotipam, šeit, jo īpaši Londonā, netrūkst arī ļoti stilīgu būtņu. Godīgi sakot, uz vīriešiem es atskatos reti, daudz vairāk mani interesē vissīkākā detaļa izskatīgu sieviešu koptēlā. Paslepus glūnot, es eksaminēju viņu matu sakārtojumu, meikapu, smaidu un katru apģērba gabalu vēl cītīgāk nekā Vogue glancētās modes lapas. Viktorijas un Alberta muzeja hallē rindā pēc biļetes man priekšā gaida jauna, slaida melnādaina sieviete - tik nevainojama, ka šķiet nereāla. Uz viņas kamieļkrāsas vilnas mēteļa ar mākslīgās kažokādas apkakli, kas perfekti izceļ tumšo ādu, nav ne pūciņas. Viņa nēsā brilles melnā, apjomīgā rāmī, bet viegli cirtainie mati pie pakauša saņemti zemā mezglā. Kājās viņai ir smilškrāsas šņorējami puszābaciņi uz augsta papēža. Viņa izskatās pēc dārgas porcelāna figūriņas, kas tikko izkāpusi no kāda žurnāla lappusēm, lai nodemonstrētu šīs ziemas aktuālākās modes tendences.

Viena no manām iecienītākajām vietām Braitonā, kur pēc iespējas neuzkrītošāk censties izpētīt lieliski ģērbtas meitenes, ir universitātes iekšpagalms. Viņu augstajai koncentrācijai minētajā vietā noteikti ir kāds sakars ar to, ka fotogrāfijas kurss, kurā studēju, ir daļa no mākslas fakultātes. Grafiskā dizaina studente Džordžīna, kuru uzrunāju, vaicājot, vai viņa piekristu pozēt manam fotoprojektam, ir viena no manām favorītēm. Viņai ir gari, sīkcirtoti rudi mati, apaļīga, vasaras raibumu nosēta sejiņa un milzīgas acis. Lai arī ģērbta melnā ādas jakā un ar uztītu cigareti pirkstos, Džordžīna izskatās kā izkāpusi no kādas XIX gadsimta gleznas.

Man patīk apkārt redzēt izskatīgas un interesantas sievietes, jo viņas pamudina arī mani censties izskatīties labāk. Man patīk dzīvot pilsētās, kur viņu netrūkst. Lielbritānijas ielu mode manā apziņā vienādojas ar brīvību un drosmi atšķirties no pūļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?