Ja ķeraties pie trešās receptes - kiša - gatavošanas, pats galvenais, kas jums jāzina, - pildījumam var izmantot visu, kas ledusskapī palicis pāri no iepriekšējās ballītes. Pāri vien jāpārlej krējuma un olu maisījums un jāpārrīvē cietais siers un jāšauj cepeškrāsnī.
Dūšas piesiešanai janvārī
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Kišs ar šķiņķi, cieto sieru un garšvielām
4-6 personām vajadzēs: 3-4 plāksnes saldētas mīklas, 1 sīpols,
200 g šķiņķa, 200 g vidēji cieta siera, 100 g saldā krējuma, 2
olas, 1 paprika, garšvielas (ķimenes un sausi smaržīgie zaļumi -
timiāns, rozmarīns u. c.), sāls un pipari pēc garšas
1. Mīklas
plāksnes atkausē un izklāj veidnē, kārtīgi piespiežot pie
maliņām.
2. Sīpolu sagriež un uz pannas apcep, šķiņķi sagriež
mazos gabaliņos. Tad šķiņķi, apceptos sīpolus saber formā, pārkaisa
ar zaļumiem, ķimenēm, sāli un pipariem, un daļu cietā siera.
2.
Olas sakuļ ar saldo krējumu un pārlej pildījumam. Sagriež un
pārliek paprikas gabaliņus. Cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram
pusstundu.
3. Tad izņem no cepeškrāsns, pārrīvē ar atlikušo
sieru un liek atpakaļ uz dažām minūtēm, līdz siers izkūst.
Rutku sautējums
2 porcijām vajadzēs: 1 vidēja rutka sakne, 150 g ķirbja, 1
sarkanā paprika, ja ir pieejami - daži topinambūri -, sīpols,
daiviņa ķiploka, 1 glāze sēņu vai dārzeņu buljona, čili, lauru
lapa, sāls pēc garšas, 1 ēd. k. eļļas
1. Rutku un ķirbi nomizo,
sagriež kubiņos. Papriku sagriež strēmelēs. Topinambūru sagriež
gabalos (pēc lieluma līdzīgos, kā griezts rutks un ķirbis). Sīpolu
sagriež pusripiņās.
2. Karstā eļļā apcep garšvielas, sīpolu,
rutku. Tad pievieno pārējos dārzeņus, maisot cep vēl dažas minūtes.
Pielej buljonu, sautē 5-10 min.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas: 1kg brētliņu, 100 ml ūdens, 100 ml baltvīna, 1/2
tējk. cukura, šļuka anīsa destilāta, 5 ēd. k. rupjā jūras sāls,
garšvielas pa šķipsnai - melnie pipari, smaržīgie pipari (Jamaikas
pipari, virces), rozā pipari, koriandra sēklas, kaltētas apelsīna
miziņas, fenheļa sēklas, kanēlis, krustnagliņas, zaļā kardamona
sēklas, muskatrieksts, lauru lapas, muskatziedi,
citrontimiāns.
1. Samaļ un sajauc garšvielas.
2. Brētliņas
izķidā, nomazgā, nosusina un kārto traukā, ko iespējams
noslogot.
3. Katrai kārtai pa virsu uzber sāli un garšvielu
maisījumu.
4. Sālījuma šķidrumam uzvāra ūdeni ar cukuru,
atdzesē, pielej vīnu un destilātu, pārlej zivīm.
5. Trauku
noslogo un noliek vēsā vietā. Brētliņas būs iesālījušās pēc 5
dienām.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!