Dzeltens un gards
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Māra Tropa recepte
1 l ūdens, 10 l pilnpiena (var arī vājpienu), 3-4 kg pastāvējuša
biezpiena (svaigu nedrīkst!), 7-8 olas, sauja ķimeņu
Katlā ielej
ūdeni, pienu, uzliek vāku un nemaisot ļauj karsēties. Sakuļ olas,
iemaisa biezpienā, pieber ķimenes. Kad piens sāk celties, pieliek
biezpiena masu, maisa un karsē, līdz atdalās suliņas. Lielā bļodā
ieklāj marli, ielej siera masu. Marli ar siera masu izcilā un
sasien. Izlej no bļodas suliņas, bļodā ieliek sieru marlē, marli
izlīdzina, lai mezgls ir vidū, liek virsū stingru vāku un slogu.
Pēc trim stundām atsien marli un sieru no visām pusēm apsāla.
Atstāj marlē, lai iesālās.
Andas Aseres recepte
2 l piena (2%), 400 g biezpiena (9%), 1 ola un 1 olas
dzeltenums, 50 g sviesta, ēd. k. ķimeņu, sāls
Caur sietiņu
izberž biezpienu. Katlā liek vārīties pienu, kad uzmet pirmo
burbuli, pieliek biezpienu un maisot karsē, līdz sāk atdalīties
suliņas. Katla saturu lej sietā, notecina un liek atpakaļ katlā uz
plīts. Pievieno sakultu olu un, lai dzeltenāks, arī otras olas
dzeltenumu, sāli, ķimenes un sviestu. Visu maisa, līdz šķiet, ka
siera masa ir pietiekami stingra. Tad sieru iesien pārlocītā marlē
un liek zem sloga (piemēram, liek starp diviem galda dēlīšiem,
virsū uzliek akmeni. Tā tur 2-3 stundas. Iznāk 500 g siera.
Lilijas Mežinieces recepte
10 l silta, tikko slaukta govs piena (atdzesēts neder!), 30 g
sodas, pēc garšas - ķimenes, dilles, raudeņu, magoņu, saulespuķu
sēklas, ogas, sāls
Pienu uzkarsē līdz 70 grādu temperatūrai, tad
pieber sodu. Pēc 2-3 minūtēm katlā pacelsies biezpiena garoziņa, to
nolej uz marles, masai pieliek sāli, piedevas, ko vēlas, izmaisa un
zem sloga patur 10 minūtes. Ilgāk turot, siers būs pārāk ciets.
Šādu sieru var pievienot salātiem, zupām (tas nekūst),
desertiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri