Ne visas E vielas ir kaitīgas, tāpat ar noslēpumaino E uz pārtikas produktu marķējuma nereti apzīmē arī dabiskas izcelsmes pārtikas piedevas, piemēram, beta karotīnu, safrānu, etiķi, sāli, piparus utt. Tomēr E vielu vidū ir arī tādas, no kurām vēlams izvairīties. Ļaundabīgus audzējus izraisa E103, 106, 121, 123, 125, 126, 130, 131, 142, 152, 210, 211, 213, 217, 240, 330, 477, kuņģa un zarnu trakta slimības - E221-226, 320-322, 338-341, 407, 450, 461-466, aknu un nieru slimības - E171-173, 320-322. Alergēni ir E230-232, 239, 311-313, savukārt par ļoti, pat nāvīgi bīstamām atzītas E121, 123, 240, 330, 621, 641.
E vielas, no kā jāizvairās
E vielas, no kā jāizvairās
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.