Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ēdienu ekskursija Vašingtonas priekšpilsētās

Mana jauniegūtā Vašingtonas paziņa rakstniece Maikla Veismane ir latviešu profesora Jāņa Melngaiļa sieva, burvīga sarunbiedre, pārtikas un ēdienu fane. Viņas jaunākā grāmata Dievs kafijas tasē ir aizraujošs ceļojums ekskluzīvās kafijas, tās audzētāju un Amerikas neatkarīgo kafijas grauzdētāju pasaulē, bet topošā stāstīs par rupjmaizi un Latviju. Maikla mani uzaicināja ēdienu ekskursijā.

Kad 60. gadu beigās Vašingtonas centrā notika rasu nemieri, lielākā daļa balto iedzīvotāju pārcēlās uz priekšpilsētām, kuras atplauka - arī ēšanas kultūras ziņā, gandrīz divdesmit gadus atstājot galvaspilsētas centru izmirušu - bez sociālās un ekonomiskās dzīves, bez izklaides. Ceļojumu sākām Whole Foods market vienā no šīm priekšpilsētām - Rokvilā. Whole Foods ir īpašs ar to, ka veikali ir ļoti pielāgoti to atrašanās vietai, nevis veidoti pēc vienota standarta. Rokvilas veikala īpašā iezīme ir vislielākā sveramo produktu izvēle: neskaitāmi rīsu veidi - Madagaskaras rozā, violetie Taizemes, Mekongas, Kanādas savvaļas ir tikai daži no tiem -, desmitiem lēcu, pupu un graudaugu lielās tvertnēs, no kurām pircējs pats tās iesver brūnās papīra tūtiņās. Arī garšvielas un kaltētas sēnes, popkorns milzu burkās - pārpilnība! Savukārt Whole Foods politika - pieņemt darbā tuvējās apkaimes iedzīvotājus - palīdz uzplaukt un attīstīties vietējai kopienai.

Diena turpinājās Betesdā - vēl vienā priekšpilsētā, pārtikušā un smalkā. Devāmies uz Dolcezza - nelielu un neuzkrītošu vietu uz gājēju ielas, kuras īpašnieks pirms pievēršanās kafejnīcu biznesam bijis datorinženieris un kura piedāvā izsmalcinātu saldējumu, kuru gatavo svaigu katru rītu no īsta piena un krējuma un vietējām izejvielām. Sāļais karameļu, granātābolu, saldo kartupeļu un pekanriekstu pralinē, greipfrūta un kampari - lai arī šīs garšas vilināja, mēs bijām nākušas pēc kā cita - pēc labākās kafijas šajā apkaimē, ko piegādā ASV mazās neatkarīgās grauzdētavas, kuras iepērk kafijas šķirnes tieši no ražotājiem. Kapučīno šajā kafejnīcā nebija pierastā saldenā piena putu kaudze, bet pirmajā brīdī pārsteidzoši rūgtena zīdaini smalku piena putu kārta virs kafijas, kuras garša bija pilnīga un dziļa - tāda, ar kuru gana visai atlikušajai dienai. Dodoties tālāk, piestājām pie «kulta» Georgetown Cupcakes - mazas, sudrabaini spīguļojošas un rozā kafejnīcas, kur tirgo šeit neprātīgi populāros mazos kēksiņus ar ļoti salda krēma cepurītēm - 28 veidi, ieskaitot bezglutēna un vegāniem domātās versijas.

Pusdienot Maikla piedāvāja vietā, ko pašlaik varētu uzskatīt par Vašingtonai visraksturīgāko un līdz ar to amerikāniskāko, - tā ir spāņu pavāra, slavenības un TV zvaigznes Hosē Andresa restorānu ķēde Jaleo, kurā valda tapas un paeljas, ēdieni ir vienkārši, nesamāksloti, Amerikai neraksturīgi mazās porcijās. Bet mani bērni tovakar priecīgi mielojās ar pārmēru saldajām cupcakes, kuras koši rozā kastē biju atvedusi līdzi no ēdienu dienas ar Maiklu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?