Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Eksperiments un nakts džeza radio

Ir vēls vakars. Radio studijā, kas pārcelta uz Rīgas Kongresu nama skatuves un pieejama tūkstoš acu pāriem, sēž programmas vadītājs Eduards Liniņš, kuram šī ir nakts maiņa. Sākusies 3.oktobra vakarā plkst.19.30, tā turpināsies līdz rītam, raidot džeza un mūziklu zelta melodijas un arī atbildot uz klausītāju zvaniem tiešajā ēterā.

Un, kā kādreiz XX gadsimta pirmajā pusē, vadītājs piesaka studijā dzīvajā muzicējošus džezmeņus. Tiesa gan, viss notiek klātienē un mūsu šodienā normāla ilguma koncertā norādītajā laikā un vietā, kuru kā spēlējoties par studiju pārvērtis režisors Uģis Brikmanis. XXI gadsimtā, kuru reprezentē Jānis Ķirsis ar saviem vienaudžiem un domubiedriem vokālajā grupā _Framest_ kopā ar pianistu Hariju Bašu, bundzinieku Māri Briežkalnu un kontrabasistu Jāni Stafecki, aicinot talkā arī pazīstamo saksofonistu Denisu Paškeviču, kurš džezu spēlēs arī uz basklarnetes! Taču laika mašīna, kuras funkciju pilda tehniskas manipulācijas ar vēsturiskajiem skaņu ierakstiem, ļauj šajā ansamblī iekļaut arī silto, vīrišķīgo balsi, kas pieder leģendārajam estrādes un operetes dziedonim Edgaram Zvejam.

Patiešām vokālā grupa Framest veikusi Latvijā vēl nebijušu eksperimentu - ierakstījusi singlu, kurā skan sešdesmitajos gados populārās Raimonda Paula dziesmas Lai tik līst (ar Alfrēda Krūkļa dzeju) vokālā līnija Edgara Zvejas leģendārajā ierakstā kopā ar grupas Framest veidotu mūsdienīgu pavadījumu. Tā ir kā laiku sintēze - pirms 50 gadiem veikts Edgara Zvejas ieraksts savienots ar vokālās grupas Framest veidotu pavadījumu tās līdera Jāņa Ķirša aranžējumā. «Nebija vienkārši, jo Latvijas Radio fonotēkā atrastais ieraksts vēl nebija daudzceliņu formātā. Tas nozīmēja, ka nebija tehniski iespējams Edgara Zvejas balsi atšķelt no orķestra pavadījuma. Glāba tas, ka Zvejas balss šajā ierakstā ir tik skanīga!» Jānis Ķirsis atklāj tehniskos knifus. Programmā iekļauti gan džeza zelta standarti, gan mazāk pazīstamas melodijas, kuru autori ir Čārlijs Čaplins, Djūks Elingtons, Džordžs Gēršvins, Ričards Rodžerss, Anderss Edenrots un citi.

Skanēs arī jauns grupas Framest oriģinālskaņdarbs, kuram mūziku komponējis Jānis Ķirsis, tekstu autore ir Annija Putniņa. Džeza un mūziklu melodijas arvien dara cilvēku brīvu un laimīgu. Tomēr atrodas radioklausītājs, kurš zvana, lai piekasītos. Kurš tas ir? Gaisa jaucējs, kuram nav iespējams izdabāt. Vainīgais atklāsies brīdī, kad no pacietības izvestais programmas vadītājs sauks zvanītāju: nāc un dziedi pats!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?