Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Gadsimta sākuma skatienu druskas*

Guntis Berelis

Edvīns Raups

Liāna Langa

Māra Zālīte

Jānis Rokpelnis

Guntars Godiņš

Agnese Krivade

Inga Gaile

Uldis Bērziņš

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Ja paraugāmies uz pašreizējo situāciju literatūrā, drusku baisa bilde - ja arī ir saglabājies rets profesionālis, tad pārsvarā pensijas vecuma. Profesionāļu būtībā nav starp trīsdesmitgadīgajiem un jaunākiem, tas ir, starp tiem ļaužiem, kuriem jebkurā normālā literatūrā vajadzētu veidot radošo kodolu, dumpoties un rīkot apvērsumus, vārdsakot, sparīgi urdīt un dzīt uz priekšu literāro procesu.

Bez nosaukuma

Mani vispār tracina verdziska morāle, un kultūras jomā prevalē tieši tāda. Ļoti gribētu, lai kultūras radītāji apvienotos vienotā arodbiedrībā, ko vadītu Žanna d'Arka... Ir, kurp tiekties.

Bez nosaukuma

Man ir cerība, ka kādu dienu zinātnieki pierādīs, ka dvēsele ir nemirstīga un informācija par mūsu darbiem un domām saglabājas mūžīgi. Varbūt tad pieaugs individuālās atbildības izjūta. Tikai tā spēs mainīt vēstures rata fatālo gaitu. Kādu dienu izpildītājs sapratīs, ka vairs nevēlas tāds būt. Jo tieši izpildītāju masas radījušas asiņainus līderus, diktatūras, koncentrācijas nometnes utt.

Bez nosaukuma

Pamatā ir problēma ar nācijas pašnovērtējumu. Tas ir nepamatoti zems. Nespējam atteikties no svešu varu uzspiestiem viedokļiem. Tie uzspiesti, lai iznīcinātu. Esam to varā kā hipnotizēti. Septiņsimt gadu verdzības mīts! Iestrādāts kolektīvajā apziņā pilnīgi iracionāli. Klišeja. Stereotips. Psiholoģisks fantoms!

Bez nosaukuma

Degradācija ir visur. Padomju laika mantojums - zagšana. Hernhūtieši tomēr atradināja cilvēkus zagt muižās un baznīcās. Tev nebūs zagt arī no zagļa. Padomiskais ieraugs, ko mēs neviens negribam sevī atzīt. Tāpat kā mūsu vājības. Pie cita tās neatzīstam, bet pie sevis gan, jo mēs zinām to motivāciju un sevi attaisnojam. Citu cilvēku motivācija mūs neinteresē, mēs ar baudu nosodām.

Bez nosaukuma

Kāpēc igauņi gandrīz visās jomās ir priekšā? Viņi taču, latviešprāt, ir lēnie, bet diženais latvietis ir fiksais! Ļoti svarīgi, ka igaunim nav zagļa sindroma. Nav tā, ko Tacits piedēvējis mazajai, naidīgajai un zaglīgajai latviešu tautiņai. Ja paskatās uz mūsu vēsturi pirms kādiem divdesmit gadiem un tagad, visur ir notikusi viena vienīga zādzība un piesavināšanās.

Bez nosaukuma

Mēs joprojām daudz vairāk rakstām par izjūtām nekā par idejām, un vienā brīdī noriebjas to lasīt, lai arī rakstām skaisti. Bet mani tagad interesē lasīt kaut ko tādu, par ko var domāt, kas nav viss izjūtu notašķīts.

Bez nosaukuma

Protams, atkal izklausās šausminoši nemoderni, bet, manuprāt, māksliniekam ir jāzina, kas ir labs un kas - slikts. Vai drīzāk - jāmeklē tas visu laiku. Un jāšaubās, un jāapstrīd sevi, un tas var mainīties viena darba ietvaros, bet tam tur jābūt. Manuprāt.

Bez nosaukuma

Mēs ar savām «rētām» esam vēl tīri paciešami. Lai tak niez, knieš! Kas mums tās niezīgās rētas - ka pakļāvāmies stiprajiem, viens! ka neaizstāvējām vajātos, slepkavotos - divi! Ziņas pienesām cits par citu, trīs! Kas vēl? Kāds burzmā lavījās, zaga un laupīja, tas arī tiesa... Kāds? Sargies, ka tu nākamā vēstures pavērsienā nekļūsti pats «tāds» - ja tu nosargāsies, jau būs labāk.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?