Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Galvenajā lomā bija tiesnesis

Zelta liktenis palika neskaidrs. Sestdien SMScredit.lv Latvijas futbola virslīgas 23. kārtas centrālajā mačā Rīgā turnīra vadošo komandu - Skonto un Ventspils - savstarpējā spēlē fiksēts neizšķirts 1:1, kas nozīmē, ka neviena no komandām svarīgajā mačā neieguva ievērojamas priekšrocības cīņā par zelta medaļām, kuras jau agrāk nekā pēc mēneša nonāks jauno īpašnieku rīcībā. Čempionu titula ieguvējs tiks noskaidrots vēlāk.

Neuzminēja pirmo personu

Daudz tika prātots un runāts par to, kas izšķirs spēles likteni starp abām galvenajām pretendentēm uz čempiona titulu. Par galveno varoni varēja kļūt kādas komandas līderis, izšķirošo lomu varēja nospēlēt standartsituāciju izspēle, treneru izdarītās maiņas, bet diez vai kāds līdzjutējs iedomājās, ka par galveno varoni kļūs spēles galvenais tiesnesis Andris Treimanis, kurš tiek uzskatīts par Latvijas labāko arbitru.

Tik svarīgā spēlē, kad viens pret otru tiekas čempionāta līderi, bet zelta godalgu dalīšanai atlicis mazāk nekā mēnesis, varēja droši prognozēt, ka laukumā būs daudz cīņas par katru bumbu, katru centimetru. Droši vien to paredzēja arī Treimaņa kungs, kurš, kā izskatījās no malas, jau pirms spēles sākuma skaidri nolēma nepieļaut spēles pārvēršanos par asiem pārkāpumiem bagātu izrādi. Bija acīmredzams, ka tiesnesis vēlas spēlētājiem parādīt, kurš ir situācijas noteicējs, lai futbolisti nemaz neiedomājas tēlot un iesaistīties ar viņu diskusijās.

Taču tikpat acīmredzami bija arī tas, ka Treimanis pārcentās. Pirmajā puslaikā viņš apturēja spēli vismaz piecreiz, kad tas nebija nepieciešams, jo bumba pēc pārkāpuma palika cietušā komandas spēlētāja rīcībā. Taču tiesnesis svilpa kā aizrāvies bērns, kuram pirmoreiz mūžā uzdāvināta svilpīte. Sodi tika fiksēti pa labi un pa kreisi, iedzenot nesaprašanā futbolistus un trenerus. Stingri skatoties pēc noteikumiem, tiesnesis nepieļāva rupjas kļūdas, tikai dažās sīkās epizodēs. Arī trīs sarkanās un trīspadsmit dzeltenās kartītes tika parādītas ne bez iemesla. Taču skumjākais bija tas, ka tiesnesis traucēja futbolistiem spēlēt. Tiesa, pat viņš nespēja sabojāt lielisko spēli abu komandu izpildījumā, lai gan abu komandu treneri pēc mača bija citādās domās.

«Domāju, ka spēles kvalitāte bija ļoti laba, temps - patiešām augsts, bet diemžēl tiesnesis izbojāja visu spēli, domāju, man piekritīs visi,» pēc mača teica kurzemnieku treneris Jurģis Pučinsks, atsakoties tiesneša darbu komentēt konkrētāk. Daiļrunīgāks bija Skonto treneris Tamazs Pertija. «Esmu ļoti priecīgs, ka tāda līmeņa spēles ir Latvijas čempionātā. Paskaidrošu, kāpēc. Futbols bija tik ātrs, ka tiesnesis netika futbolistiem līdzi. Pārspīlējot varu nosaukt 500 epizodes, kurās tiesnesis neatradās pozīcijā, kurā viņam bija jāatrodas, bet svilpa, lai gan nevarēja labi redzēt notikušo. Apjuka cilvēks... Jebkurš kontakts, viņš svilpj. Spēlētāji grib kāpināt tempu, viņš to bremzē. Ar ko tas saistīts? Ar to, ka viņš netiek līdzi!»

Vadībā tikai vienu minūti

Mājiniekiem gan paveicās ar to, ka viņu snaiperis Valērijs Šabala saņēma otro brīdinājumu un automātisku noraidījumu pirmā puslaika izskaņā, jo pārtraukumā Pertija varēja ieviest nepieciešamās korekcijas komandas spēlē. Otrā puslaika sākumā skontieši bija gatavi ventspilnieku uzbrukumiem, taču paši rīdzinieki viesu vārtus neapdraudēja, jo trūka uzbrukuma jaudas un kvalitātes. Viens pats Artūrs Karašausks mēģināja cilpot pretuzbrukumos pret skaitliskā pārsvarā esošajiem ventspilniekiem. Vienā no tādām epizodēm Skonto uzbrucējs atrada viesu aizsargu Oļegu Timofejevu, uzskrēja tam virsū, un pozīciju labi ieņēmušais ventspilnieks saņēma otro brīdinājumu par bloķēšanu - spēle turpinājās desmit pret desmit.

Pēdējā laikā ventspilnieki ir sevišķi bīstami standartsituāciju izspēlē, tāpēc jau pirms mača tika prognozēts, ka viņi varētu pārspēt Skonto vārtsargu pēc soda vai stūra sitiena. Par draudīgāko šādās situācijās Pertija uzskatīja augumā raženo ventspilnieku Igoru Tarasovu, tāpēc lika Naurim Bulvītim spēlēt pret viņu individuāli standartsituāciju izspēļu laikā. Taču to izmantoja Daniils Turkovs, kurš guva vārtus pēc brīvsitiena izspēles, izvirzot viesus vadībā un pietuvinot dzeltenzilos čempionāta zeltam.

Tiesa, šī pietuvošanās nebija ilga - jau pēc minūtes Skonto malējais aizsargs Vladislavs Gabovs, kura spēlēšana pozicionāli augstu bija viena no svarīgākajām Pertijas ieviestajām korekcijām puslaiku pārtraukumā, ar vienu pieskārienu pārmeta bumbu garām Ventspils vārtsargam Maksimam Uvarenko un izlīdzināja rezultātu.

Abām komandām gan bija izdevības izraut svarīgu uzvaru. Ventspils tam vistuvāk bija pēc Antona Kurakina izpildītā brīvsitiena, kad mājiniekus glāba vārtsargs Pauļus Gribausks, bet skontiešiem teicama iespēja bija kompensācijas laika beigās, kad Aleksandrs Fertovs mirkli novilcinājās pretinieku soda laukumā un uzsita par vēlu. 1:1, un cīņa par zeltu turpināsies atlikušajās četrās spēļu kārtās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skonto 1
Ventspils 1

SMScredit.lv virslīgas spēle
Vārti: Gabovs 67. - Turkovs 66.
Noraidījumi: Šabala 43. - Timofejevs 58., Turkovs 76.
Skatītāji: 1250
Galv. tiesnesis: Andris Treimanis
Pārējās 23. kārtas spēles: Liepājas metalurgs - Jelgava 0:0, Spartaks - Daugava 0:2 (Cincadze 38., Solovjovs 71.), Ilūkste - Metta/Latvijas Universitāte 1:2 (Volkovs 54. - Pallo 30., Skābardis 38.), Jūrmala - Daugava Rīga 0:4 (Savens (11 m) 57., (11 m) 65., Perepļotkins 80., Lukšis 81.)
Tabula
1. Skonto 23 16 7 0 63-8 55
2. Ventspils 22 16 4 2 43-17 52
3. Daugava 23 13 6 4 35-17 45
4. Daugava (R) 23 12 6 5 35-18 42
5. Metalurgs 23 8 7 8 34-31 31
6. Spartaks 23 7 4 12 28-3 25
7. Jūrmala 23 6 5 12 17-39 23
8. Metta/LU 23 3 6 14 13-41 15
9. Jelgava 23 2 7 14 19-44 13
10. Ilūkste 22 2 6 14 21-58 12
Rezultatīvākie spēlētāji
1. A. Karašausks (Skonto) 15 vārtu
2. V. Šabala (Skonto) 14
3. A. Kovaļovs (Daugava) 12
4. D. Turkovs (Ventspils), M. Savens (Daugava Rīga) 9
5. R. Mingazovs, A. Fertovs (abi Skonto), J. Žigajevs (Ventspils) 8
24. kārta 18.-21.X
Liepājas metalurgs - Spartaks, Daugava - Skonto, Jelgava - Metta/Latvijas Universitāte, Ventspils - Jūrmala, Daugava Rīga - Ilūkste

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?