Saldajā kūkā - ābolus, ar kuriem arī pilni dārzi. Trešā kūka domāta tiem, kas savu dzīvi nespēj iedomāties bez šokolādes. Tomēr tās saldumu kūkā lieliski līdzsvaro ogas - varat tās pievienot pēc savas gaumes, taču der zināt - šokolāde ļoti labi sader ar upenēm, ķiršiem, jāņogām, brūklenēm.
Gan sāļas, gan saldas
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Ātrā šokolādes kūka
Sastāvdaļas: 200 g šokolādes, 100 g mīksta sviesta, 60 g cukura,
5 olas, 4 ēd. k. miltu, 200 g ogu (saldētas vai svaigas upenes,
ķirši, jāņogas), šķipsna sāls
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180
grādiem. Katliņā ieliek šokolādi kopā ar sviestu un izkausē uz
lēnas uguns.
2. Kamēr šokolāde un sviests kūst, bļodā atdala olu
dzeltenumus no baltumiem, baltumus, pievienojot sāli, uzputo
stingrās putās.
3. Kad šokolādes un sviesta maisījums labi
izkusis, pievieno olu dzeltenumus un kārtīgi sajauc. Pēc tam
pievieno cukuru un miltus, sajauc un masā iecilā uzputotos
olbaltumus.
4. Cepamo trauku (ar augstām malām) ieeļļo un
apkaisa ar miltiem. Tajā ielej kūkas mīklu, virsū pārkaisa
ogas.
5. Trauku ar kūkas mīklu liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.
Kad kūka izcepusies, to atdzesē, tad ņem ārā no trauka.
6. Kūku izņem no cepeškrāsns, bet cepeškrāsnij pal
Smilšu mīklai: 200 g miltu, 100 g auksta sviesta, 50 g
pūdercukura, 1 ola, 1 ēd. k. etiķa, šķipsna sāls; pildījumam: 2-3
lieli āboli, 100 g cukura, 1 citrons, apmēram 25 g sviesta, 2 ēd.
k. ābolu sulas
1. Miltus izber uz galda un izveido tajos
bedrīti. Tajā ieber gabaliņos sagrieztu sviestu, pieber cukuru un
sāli, pievieno etiķi un sakultu olu. Visu sajauc, samīca,
izveidojot gludu mīklu. Ietin follijā un atstāj uz 30 minūtēm
vēsumā.
2. Nomizo ābolus, izgriež serdes un sagriež plānās
šķēlītēs. Izspiež citrona sulu un apslaka ābolu šķēlītes.
3.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Kamēr cepeškrāsns uzkarst,
samīca mīklu un izrullē to. Mīklu izklāj cepamajā formā un sadursta
ar dakšiņu.
4. Pamīšus izklāj sagrieztās ābolu šķēlītes, sagriež
gabaliņos pildījumam domāto sviestu un pārklāj ar to ābolus. Cepamo
formu liek cepeškrāsnī un cep 180 grādu temperatūrā apmēram
pusstundu.
5. Tikmēr katliņā uz lēnas uguns izkausē cukuru, tam
pielej ābolu sulu un karsē, kamēr masa iegūst karameles
konsistenci.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas: 3 plāksnes kārtainās mīklas, 2 nelieli, tvirti
kabači, 1 sīpols, 2 ēd. k. pesto, 2 daiviņas ķiploka, 1 parastais
tomāts, sauja ķirštomātu, 1 ola, 150 g sarīvēta labi kūstoša siera,
pa šķipsnai sāls un kaltētas raudenes
1. Uzkarsē cepeškrāsni
līdz 180 grādiem.
2. Kabačus nomizo un sarīvē uz rupjās dārzeņu
rīves. Sīpolu nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Tomātu noblanšē,
novelk mizu un sagriež mazos gabaliņos.
3. Sagatavotos dārzeņus
sajauc kopā, piespiež ķiploku, iemaisa masā pesto, olu un pusi no
dotā siera daudzuma. Pieliek sāli, taču uzmanīgi - jo sāļš ir gan
siers, gan pesto.
4. Kārtaino mīklu nedaudz atlaidina un izrullē
plānāku (lai kūka nav pārāk «maizīga»).
5. Uz cepamplāts ar
augstām malām liek izrullēto mīklu, malas rūpīgi piespiežot pie
plāts malām.
6. Virsū liek pildījumu - sagatavoto kabaču masu.
Tai pāri pārliek uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, pārkaisa ar
kaltētu raudeni.
7. Liek cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes.
8. Apmēram desmit minūtes pirms kūka gatava, to izņem no
cepeškrāsns un pārkaisa ar atlikušo sieru. Liek atpakaļ cepeškrāsnī
vēl uz 10-15 minūtēm.
9. Pasniedz siltu vai aukstu - tā būs
garda arī, ņemot līdzi piknikā.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!