Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Gandarītas par paveikto

Pieredze iegūta, turpinājumam vajadzētu sekot pēc četriem gadiem. Latvijas kamaniņu braucējas Elīza Tīruma (23 gadi) un Ulla Zirne (18) bija vienas no jaunākajām Soču olimpiskajās spēlēs, tāpēc par ieņemtajām vietām - attiecīgi 12. un 18. - pauda gandarījumu. Zirnei olimpiāde ir beigusies, bet Tīruma vēl startēs stafetes sacensībās.

Jau pēc pirmās sacensību dienas skaidri ieskicējās spēku samēri un iespējamās vietas mūsu sportistēm. Tīruma bija 11., bet Zirne - 16. vietā. Pēc trešā brauciena latvietes saglabāja iekarotās pozīcijas, taču beigās noslīdēja attiecīgi uz 12. un 18. vietu. Tīruma izteicās, ka uz konkrētu vietu neesot mērķējusi, taču būtu ļoti priecīga par iekļūšanu labāko desmitniekā. Zirne jau sacensību laikā nomērķējusi uz olimpisko piecpadsmitnieku, kas pašai sportistei šķiet zīmīga atskaites robeža. Patīkami, ka sieviešu komandas līdere Elīza Tīruma saglabā optimismu pirms stafetes sacensībām, kurās apstākļu sakritības gadījumā Latvija var iegūt augstu vietu. Finiša zonā smaidīga bija gan Elīza, gan arī Ulla.

Jādomā, ka vēl lielāks prieks abām meitenēm būs, vakarā atgriežoties olimpiskajā ciematiņā. Kāds brīvprātīgais palīgs no Latvijas, vārdā Mareks, kurš strādā biatlona centrā Laura, otrdien Latvijas olimpiskās komandas pārstāvjiem nogādāja pa vienam violetam un dzeltenam tulpju pušķim, lai vakarā ziedus saņemtu Latvijas skaistās kamaniņu braucējas.

Sacensības olimpiskajā kompleksā Sanki trešdien turpināsies ar divnieku mačiem. Vankūveras 2010. gada olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvēji brāļi Juris un Andris Šici treniņbraucienus sāka daudzsološi, trīs reizes uzrādot otru ātrāko laiku. Pēdējā dienā vairs tik labi gan neveicās - 6. un 8. rezultāts. Augstākas vietas pat bija nomināli otrajai - Oskara Gudramoviča/Pētera Kalniņa - ekipāžai (7. un 6. rezultāts). Tomēr to, kurš ko spēj, pa īstam redzēsim tikai mačos. Paši brāļi Šici sakot, ka kamanas slīd labi, galvenais ir pašiem veikt divus labus braucienus.

Tikmēr spraigas cīņas sākušās arī aizkulisēs. Stafetes sacensībās komandas startēs apgrieztā reitinga secībā. Pieteikušās 12 komandas. Latvija startēs ar piekto numuru, pēc tam krievi, bet paši pēdējie - favorīti vācieši. Pa vidu vēl paredzama ledus uzkopšana, pret ko aktīvi iebilst Vācijas pārstāvji. Citas komandas šāda kārtība apmierina. Būs interesanti redzēt, vai kamaniņu sportā ietekmīgā Vācija panāks savā labā kādas izmaiņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kamanas

Dāmas
1. N. Gaizenbergere (Vācija) 3:19,768, 2. T. Hifnere (Vācija) +1,139, 3. E. Hemlina (ASV) +1,377; 12. E. Tīruma (Latvija) +3,303, 16. U. Zirne (Latvija) +4,917

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?