Kas ir lielākie saldējuma mīļotāji?
Tas nav viennozīmīgi atbildams jautājums, jo, kā zināms, ir saldējums un «saldējums»! Savukārt cilvēki dalās divās grupās - tie, kuri zina, kas ir veselīgs uzturs un atpazīst tā garšu, un otrā, kas vairs jau neatpazīst īstu garšu un nepievērš arī tam uzmanību. Viennozīmīgi - tie nav tikai bērni! Tieši pieaugušie labprāt mielojas ar saldējumu. Labs saldējums ir tāds, kas paliek atmiņā un neiziet no prāta vēl ilgi pēc nobaudīšanas.
Kā top idejas jauniem saldējumu veidiem? Kādi ir eksotiskākie?
Vai varat pateikt, kā ģēnijiem un māksliniekiem dzimst domas? Mūsu grafiskajā identitātē redzams eņģelītis ar tauriņa spārniem - mūsu mūza -, kad viņš atlido, rodas ideja.
Bet, runājot par eksotiku, - šodien arī īsts plombīra saldējums kļuvis par retumu. Vai latvietim mārrutki saldējumā vai biezpiens šķiet kā eksotika? Mūsuprāt, nē!
Kurš, tavuprāt, ir pasaulē gardākais saldējums?
Tas, kurš vēl nav izdomāts.
Mēdz teikt, ka kakla sāpes jāārstē ar saldējumu. Kāpēc tāda doma radusies?
Jā, saldējums ārstē, un tam pat ir zinātnisks pamatojums. Saldējuma vēsums sūrstošu kaklu nomierina, bet pamīšus ar karstu tēju - ārstē pat angīnu.
Cik saldējuma vasaras gaitā bērnam jāapēd?
Ņemot vērā, ka mūsu bērni visai maz lieto uzturā piena produktus, īsts piena, biezpiena vai jogurta saldējums būtu tieši tas, kas vajadzīgs. Tomēr - uzmanību: nejauciet īstu saldējumu ar saldējuma izstrādājumu, kurš tieši pretēji varētu sagādāt lielas veselības problēmas, piesātinot organismu ar krāsvielām, konservantiem un augu valsts izcelsmes taukvielām, garšas pastiprinātājiem, stabilizatoriem un citām lietām, kas ir apzīmētas tajos mazajos burtiņos uz iepakojuma, kurus reti kurš grib lasīt un nopietni pret tiem izturēties.