Gardākās piparkūkas
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Rodrigo halvas piparkūkas
Sastāvdaļas: 2 tējk. medus vai Dansukker zeltainā sīrupa, 3
smalki saberzti Selgas šokolādes cepumi, 100 g sviesta, 50- 80 g
zemesriekstu halvas (vislabāk tāda, kas ir tumšāk brūna), 1 glāze
miltu, 1/4 glāze cukura, 1 šķipsna cepamā pulvera, 1,5 ēd.k.
piparkūku garšvielu (melnie pipari, krustnagliņas, kanēlis,
koriandrs), rotāšanai - ananasu sukādes, žāvētas ogas,
rieksti.
1. Sviestu, medu/sīrupu, cukuru, garšvielas, cepamo
pulveri un halvu samaisa viendabīgā masā, tad pieber miltus un ar
rokām samīca mīklā.
2. Samīcīto mīklu pārkaisa ar miltiem
un uz pāris stundām ieliek ledusskapī, lai savelkas garšas un lai
pirms cepšanas mīkla būtu vēsa/auksta.
3. Veltnējot mīkla
noteikti šķitīs ļoti trausla un samērā grūti būs to vienmērīgi
izveltnēt - tas halvas dēļ. Tomēr acīgs un uzmanīgs pavārs spēs to
paveikt. Šīm piparkūkām izveltnētām gan jābūt biezākām (ap 5-7 mm),
jo plānākas tās būs cietas un nejutīs halvas, medus un piparu
garšu.
4. Pirms likšanas krāsnī piparkūkas var arī rotāt -
ar cukurotām ananasu sukādēm, žāvētām ogām vai riekstiem.
5.
Piparkūkas cep 180 grādos 20-25 minūtes. Ilgāk cepot, piparkūkas
kļūs cietas. Var ņemt ārā pat ātrāk un bez
brīnīšanās, ka tās
mīkstas, jo atdziestot tās sacietēs. Galarezultāts - kraukšķīgas,
uz mēles kūstošas un gana smaržīgas. Varbūt kādam liksies pārlieku
saldas, tomēr Ziemassvētki ir īstais saldumu laiks!
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas: 2 kg miltu, no katra pa 1 ēd.k. - ķimenes, virces,
krustnagliņas, kanēlis, 1 muskatrieksts, 1/2 tējk. piparu, 1/2
tējk. sāls, naža gals ingvera pulvera, 2 naža gali sodas, 400 g
margarīna, 200 g cūku tauku, 700 g cukura (vai Dansukker tumšais
cukura sīrups) grauzdēšanai + 1 kg, 0,5 l saldā krējuma, 1 l
verdoša ūdens.
1. Grauzdē cukuru, līdz tas kļūst brūns, un tad,
intensīvi maisot, lej virsū verdošu ūdeni. Šajā brīdī jāuzmanās,
lai neapdedzinātos.
2. Bļodā liek garšvielas, 1 kg cukura,
lej klāt sagatavoto cukura sīrupu (vai sīrupu, ko var nopirkt
lielveikalos), tad pievieno taukus, margarīnu un krējumu.
3.
Miltos iejauc sodu un liek klāt cukura/krējuma
maisījumam.
4. Samīca mīklu. Tā nebūs pārāk
stingra.
5. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz pāris
dienām, lai garšas savelkas.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas: 0,5 l iesala ekstrakta, 2 ēd.k. medus, 400 g
sviesta, 2 ēd.k. cūku tauku, 400 g brūnā cukura, 600 g baltā
cukura, 400 ml ūdens, 5 olas, 3 kg miltu (pēc skata vajag vairāk,
bet jāliek mazāk, nekā gribētos, jo mīklai pēc mīcīšanas jāpaliek
nedaudz vijīgai), 5 strīķētas tējk. sodas, tējk. kanēļa, 1/2
muskatrieksta, 1 tējk. krustnagliņu, 1/2 tējk. kardamona, 1 tējk.
koriandra, 1 tējk. ingvera pulvera, 3 tējk. kaltētas apelsīnu
mizas, saberztas pulverī (apelsīnu un ingveru labāk pašam
cepeškrāsnī sakaltēt un samalt... kāds aromāts!), 1/2-1 tējk. melno
piparu, 1/2- 1 tējk. smaržīgo piparu.
1. Kad visa ģimene
sanākusi kopā un izejvielas saliktas uz galda, iesākumā sadala
darbus, uzvāra karstvīnu vai upeņu sulu aromātam un noskaņai.
2.
Tad mājas vislielākajā katlā (agrāk tajā sterilizējām 3 l gurķu
burkas) ieber balto cukuru un karsē to (vispār jau dedzina) tik
ilgi, kamēr tas kļūst tumši brūns (tas dos piparkūku mīklai krāsu).
3. Kad cukurs sāk burbuļot un celties uz augšu (uzmanīgi,
tvaiki!), pielej ūdeni (liels risks applaucēlies) un tad pieliek
brūno cukuru, iesaka ekstraktu, medu, taukvielas un maisa, kamēr
izkūst.
4. Kad katla saturs padziest, pieliek mīklai
sakultas olas un atkal izmaisa.
5. Tad ar nelielu miltu
daudzumu samaisa garšvielas, pievieno masai un visu samaisa. Pie
atlikušajiem miltiem pieliek sodu un iemaisa masā.
6. Kādu
nedēļu pirms Ziemassvētkiem visi atkal sanāk kopā un cep
piparkūkas.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri