Gardas oktobra pusdienas
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Ķirbju un rudzu miltu pankūkas
Sastāvdaļas 4 personām: 120 g mizota ķirbja, 0,5 l kefīra, 1
glāze rudzu miltu, 2 tējk. cukura, 2 ēd. k. eļļas, 1 ola, soda
1. Nomizotu ķirbi sarīvē uz sakņu rīves, pievieno rudzu miltus,
cukuru, sāli, olu un kefīru, kurš samaisīts ar sodu. Iejauc mīklu.
2. Mīklai atļauj 30 minūtes uzbriest.
3. Cep karstā eļļā no
abām pusēm.
4. Pasniedz ar krējumu. Ļoti gardi būs ar brūkleņu
ievārījumu.
Biešu un sakņu salāti ar āboliem un kaperiem
Sastāvdaļas 4 personām: 4-6 vārīti mazi kartupeļi, 4 vārītas
jaunās bietītes, 2 vārīti vidēja lieluma burkāni, 2 āboli, 2 ēd. k.
kaperu, sarkanie sīpoli vai sīpolloki; zaļumu mērcei: kārtīga bunte
ar dažādiem zaļumiem (pētersīļi, baziliks, svaigais koriandrs,
nedaudz piparmētras, rukolas), pusglāze eļļas, 1 ēd. k. ābolu
etiķa, pāris šķēlīšu notīrīta ingvera, 1 daiviņa ķiploka, pipari,
cukurs un sāls pēc garšas
1. Kartupeļus, burkānus, bietes,
ābolu sagriež lielos kubveida gabalos.
2. Sarkanos sīpolus vai
lociņus sakapā.
3. Gatavo mērci - zaļumus rūpīgi nomazgā un
notecina. Sablenderē visas sastāvdaļas kopā ar eļļu.
4.
Sagatavotos dārzeņus sajauc ar mērci.
Cepta vistas krūtiņa brūkleņu marinādē ar ķirbju b
Sastāvdaļas 4 personām: 4 vistas filejas, sāls, pipari pēc
garšas, šķipsniņa malta ingvera, sauja brūkleņu, 1 tējk. medus, 1⁄2
glāze eļļas un 2 krustnagliņas; ķirbju biezenim: 1 neliels nomizots
ķirbis bez sēklotnes, 2 ēd. k. eļļas, šķipsniņa kanēļa, 1 daiviņa
ķiploka, sāls pēc garšas; ābolu mērcei - 4 mizoti āboli bez
serdes,1 glāze ūdens, 2 ēd. k. skābā krējuma, 1 ēd. k. svaigi
spiestas citronu sulas, 1 tējk. (bez kaudzes) kartupeļu cietes,
cukurs, pētersīļi, sāls
1. Brūklenes (var ņemt arī saldētas -
pat labāk - tikai jāatlaidina) saspaida un sajauc ar pārējām
sastāvdaļām vistas cepšanai, līdz medus ir izkusis. Pievieno smalki
sakapātu ķiploku.
2. Sasprauž filejā krustnagliņas. Iemarinē
vistas fileju, notur nakti ledusskapī. 3. Vistu var cept divējādi:
a) kārto karstumizturīgā keramikas traukā pamīšus vienu otrai,
pārlej marinādi un cep 180˚C 15-20 minūtes; b) cep uz pannas karstā
eļļā no abām pusēm gatavu, bet tad pirms cepšanas nosusina marinādi
ar salvetes palīdzību. 5. Ķirbi sagriež lielos kubveida gabalos,
sajauc ar eļļu, kanēli, sāli un ķiploku. Cep cepeškrāsnī 180˚C
vienlaicīgi ar vistas krūtiņu. Gatavu sablenderē biezenī vai
saspaida ar dakšu. 6. Gatavo ābolu mērci. Ābolus nomizo, izgriež
serdi un sagriež daiviņās, liek katliņā, aplej ar citronu sulu,
pievieno sāli, cukuru un ūdeni. Uzkarsē, vāra divas minūtes.
Pievieno skābo krējumu, sablenderē. 7. Mērci lej atpakaļ katliņā,
uzkarsē un iebiezina ar ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti. Pirms
pasniegšanas pievieno sīki sasmalcinātus pētersīļus. 8. Pasniedz
vistu ar ķirbju biezeni, pārlej ar ābolu mērci.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!