Sastāvdaļas: 2 mazas olas vai arī 1 liela ola + olas dzeltenums,
560 ml piena (istabas temperatūrā), 220 g miltu, 2 ēd. k. kausēta
sviesta, 1 tējk. cukura, šķipsna sāls, eļļa cepšanai
1. Bļodā
iesijā miltus. Miltu vidū izveido iedobi, kurā iesit olas, pielej
sviestu, pieber cukuru un sāli un pamazām pa daļām pievieno pienu,
vienlaikus no malām iemaisot miltus, līdz izveidojas viendabīga un
zīdaina mīkla.
2. Tad mīklu puto ar putojamo slotiņu vai
sablendē, lai sviests kārtīgi iestrādātos mīklā. Mīklu uz pusstundu
atstāj atpūsties.
3. Pannu uzkarsē un viegli ietauko ar eļļu.
Lej kausiņu mīklas uz pannas un ar apļveida kustību mīklu izlīdzina
pa visu pannas dibenu.
4. Kad pankūka apcepusies no apakšas un
tās ārmaliņa atdalījusies no pannas, to ar asu kustību sakrata, lai
pārliecinātos, ka pankūka nav pieķērusies pie pannas. Ja esat
meistars, ar veiklu kustību pankūku apmet otrādi. Ja ne, ar koka
lāpstiņu pankūku paceļ, apgriež uz otru pusi un viegli brūnu apcep
arī otru pusi.
5. Šīs ir universālas pankūkas, ko var pasniegt
gan ar saldām, gan sāļām piedevām, gan izmantot pildīšanai.