Gardo pankūku rīti
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Jogurta/paniņu pankūkas 5. Pankūkas cep viegli br
Sastāvdaļas: 2 olas, 500 ml bezpiedevu jogurta vai paniņu, 1 ēd.
k. + 1 tējk. cukura, 300 g miltu, šķipsna sāls, eļļa cepšanai
1.
Bļodā lej jogurtu un iemaisa olu dzeltenumus, sāli un vienu
ēdamkaroti cukura.
2. Pa daļām šķidrajās sastāvdaļās iesijā un
iemaisa miltus tā, lai neveidojas kunkuļi.
3. Atsevišķā bļodā
puto olbaltumus. Kad tie saputoti maigās gubveida putās, pievieno
vienu tējkaroti cukura un turpina putošanu, līdz olbaltumi
«iestīvinās». Steigas vai slinkuma gadījumā olbaltumus var neputot
atsevišķi, bet pievienot kopā ar dzeltenumiem, tad pufīgumam mīklai
pievieno 1/2 tējk. cepamā pulvera.
4. Pakāpeniski olbaltumus
iecilā mīklā. Uz pannas uzkarsē eļļu. Ņem ēdamkaroti mīklas un liek
uz pannas.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas: 300 ml piena, 350 g miltu, 2 olas (istabas
temperatūrā), 7 g ātras iedarbības maizes rauga vai parastā sausā
rauga, 3 ēd. k. cukura, šķipsna sāls, eļļa cepšanai
1. Pienu
uzsilda, līdz tas remdens (30 grādi), un lej bļodā. Mazākā bļodā
viegli sakuļ olas, iemaisa cukuru, sāli un raugu un pielej pienam,
kārtīgi sajaucot.
2. Šķidrajās sastāvdaļās pa daļām iesijā un
iekuļ miltus, līdz mīkla kļūst viendabīga.
3. Mīklas bļodu
pārsedz ar virtuves dvieli un liek raudzēties sausā un siltā vietā.
4. Kad mīkla dubultojusies apjomā, tā ir gatava cepšanai.
5. Uz pannas uzkarsē eļļu. Ēdamkaroti iemērc aukstā ūdenī, lai
mīkla nelīp pie karotes. Pēc tam paņem karoti mīklas un liek uz
pannas. Vienlaicīgi cep 4-5 pankūkas.
6. Pankūkas cep zeltaini
brūnas no abām pusēm. Ceļ galdā ar zilajām meža ogām (mellenēm un
kazenēm) un pārber ar lavandas pūdercukuru.
7. Lavandas
pūdercukuru pagatavo, pūdercukurā ieliekot pāris lavandas ziedu un
trauku stingri noslēdzot. Cukurs savelkas pāris nedēļās. Metode
tāda pati, kā mājās gatavojot vaniļas cukuru. Lavandas pūdercukura
vietā var izmantot vaniļas pūdercukuru. Vēl viena alternatīva ir
rozmarīna pūdercukurs.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas: 2 mazas olas vai arī 1 liela ola + olas dzeltenums,
560 ml piena (istabas temperatūrā), 220 g miltu, 2 ēd. k. kausēta
sviesta, 1 tējk. cukura, šķipsna sāls, eļļa cepšanai
1. Bļodā
iesijā miltus. Miltu vidū izveido iedobi, kurā iesit olas, pielej
sviestu, pieber cukuru un sāli un pamazām pa daļām pievieno pienu,
vienlaikus no malām iemaisot miltus, līdz izveidojas viendabīga un
zīdaina mīkla.
2. Tad mīklu puto ar putojamo slotiņu vai
sablendē, lai sviests kārtīgi iestrādātos mīklā. Mīklu uz pusstundu
atstāj atpūsties.
3. Pannu uzkarsē un viegli ietauko ar eļļu.
Lej kausiņu mīklas uz pannas un ar apļveida kustību mīklu izlīdzina
pa visu pannas dibenu.
4. Kad pankūka apcepusies no apakšas un
tās ārmaliņa atdalījusies no pannas, to ar asu kustību sakrata, lai
pārliecinātos, ka pankūka nav pieķērusies pie pannas. Ja esat
meistars, ar veiklu kustību pankūku apmet otrādi. Ja ne, ar koka
lāpstiņu pankūku paceļ, apgriež uz otru pusi un viegli brūnu apcep
arī otru pusi.
5. Šīs ir universālas pankūkas, ko var pasniegt
gan ar saldām, gan sāļām piedevām, gan izmantot pildīšanai.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri