Cik neinteresanti kļūtu vīni, ja visi vīndari visus vīnus radītu perfektus. No garlaicības mirtu kā dzērēji, tā arī kritiķi. Šoreiz divi dzērieni, katrs no sava plauktiņa un ar citādu pielietojumu. Nebūt ne perfekti, bet tieši tādēļ interesanti, manuprāt.
KWV Chenin Blanc 2012.
Katru gadu ar nepacietību gaidīts vīns. Vasarā tas jau būs daudz mazāk interesants un kārdinošs. KWV Chenin Blanc jau kuro gadu kaut kā izdodas būt pirmajam jaunās pasaules jaunajam vīnam, kas parādās mūsu veikalu plauktos. Ņemam dzert.
Krāsā tik tikko zaļganīgi dzeltens, aromātos vienkāršs kā T krekls. Atgādina kādus eksotiskus augļus, kuru nosaukums pagaisis no atmiņas, lielos zaļos lielveikala ābolus un citādus pavasarīgi vasarīgus jaukumus. Uz mēles vīns demonstrē teicamu skābes un augļainuma kombināciju - balanss ir ideāls. Pat gribot piekasīties, grūti atrast kādu nozīmīgu trūkumu - vīns savu cenu atstrādā ar uzviju. Tik svaigs, cik svaigs vīns vien var būt, pievilcīgais gatavu augļu saldums uz precīzā skābes rumpja «sēž« kā drēbnieka šūts uzvalks. Jādzer tūlīt, šī vīna jaunības pievilcība gaist nepiedodami ātri. Lēts, pirmšķirīgs un savādāks.
LAS MORAS Black Label Shiraz 2009
Kārtējais labais pirkums ēdējiem. Ne rīmām, bet tiem, kuri maltīti uztver kā vēl vienu veidu, kā gūt baudu. Las Moras Black label Shiraz, protams, ir lieliski baudāms arī bez pavadoņiem, bet vislabāk sevi eksponē kā komandas spēlētājs. Tumšs, rubīna sarkans, necaurredzams. Smaržā jaucas meža un dārza ogu aromāti. Ja ļausit vīnam pierast pie glāzes, tas kautrīgi parādīs arī savu tumšo pusi - espresso un melnās šokolādes smaržas. Širazam raksturīgie melnie pipari un ozolainā vaniļa šoreiz paliek otrajā plānā, un tā laikam arī ir pareizi - garšvielas nedrīkst dominēt, vai ne? Labu laiku nebija īsta iemesla par tanīniem lietot vārdu «samtains». Šis nu atkal ir piemērots brīdis. Miecvielu ir tieši tik daudz, lai vīns iegūtu stingru struktūru, bet šis skelets ir lieliski noslēpts aiz ķiršu, upeņu un citu ogu augļainuma. Forši. Janvāra vidus, iespējams, nav labākā grila sezona, bet, ja nu sadūšosieties - ar jebkādu sarkano gaļu, aizdarītu ar pikantu mērci vai vienkārši neko, Las Moras vilties neliks. Nopietni. Ja nu slimojat ar veģetārismu, tad būs jāiztiek ar olīvām un sieru. Stipru sieru. Nu, tā kaut kā.