Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Gatavs pārbaudīt sevi pre mjerlīgā

Divus gadus pēc kārtas Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs kļuva par Anglijas pēc spēka otrās līgas Championship čempionu, būdams neatņemama turnīra labākās aizsardzības sastāvdaļa. Pagājušajā vasarā Gorkšs izrādījās lieks QPR, bet šovasar ir pamatoti optimistiski noskaņots par debiju vienā no pasaules spēcīgākajiem čempionātiem Anglijas premjerlīgā.

Pirms dažām nedēļām ar Reading uzvarēji Championship turnīrā, kas garantē iekļūšanu Anglijas premjerlīgā. Kas tagad notiek klubā, kā klubs gatavojas jaunajai sezonai?

Jāsaka godīgi, šobrīd klubā vēl visi ir vieglā eiforijā par šo sasniegumu, taču jau ir parakstīts viens jauns spēlētājs. Cik zinu, klubs arī nākamajā sezonā pieturēsies pie savas transfēra politikas - pirkt kvalitatīvus spēlētājus, taču svarīgs faktors būs arī cilvēciskās īpašības. Visiem būs jāiekļaujas komandā arī kā komandas spēlētājiem, nevis individuālistiem. Nevienam nav noslēpums, ka sezonas laikā komandā bija lielisks komandas gars arī pēc zaudētām spēlēm. Varbūt tas izklausās pēc klišejas, bet godīgi varu teikt - tā patiešām bija. Varbūt mūsu komandā nebija labāko spēlētāju, taču kā komanda mēs noteikti bijām pelnījuši uzvarēt.

Vai par savu vietu komandā jūties pietiekami droši?

Man patiešām negribētos atkārtot šo danci vēlreiz. Jūtu, ka esmu gatavs pārbaudīt sevi, spēlējot arī premjerlīgā. Katrā ziņā nekas neliecina, ka klubs ar mani varētu nerēķināties. Vadība plāno saglabāt komandas kodolu.

Vai ir kādas komandas, pret kurām jaunajā sezonā īpaši vēlies uzspēlēt? Varbūt tavs bijušais klubs QPR?

Atgriezties Loftus Road [QPR mājas stadions] būs interesanti. Tomēr trīs gadus šo stadionu uzskatīju par savējo. Tiešām priecājos, ka viņi saglabāja vietu premjerlīgā un man būs iespēja spēlēt pret viņiem. Protams, spēlēt pret Anglijas grandiem būs interesanti. Premjerlīgā spēlē daudz pasaules augstākā līmeņa futbolistu, un būs interesanti paskatīties, kā es izskatos uz viņu fona.

Kādas ir tavas attiecības ar QPR treneri Nilu Vornoku? Viņš pavisam nesen tevi slavēja, teikdams, cik tu talantīgs un noderīgs ikvienam klubam...

Vornoka teiktais ir pretrunīgs. Vārdi neatbilst darbiem. Satiekoties mēs apmaināmies pieklājības frāzēm, bet man viņa telefona numura nav.

Kādas ir tavas attiecības ar kluba īpašnieku krievu Antonu Zingareviču?

Es nevarētu teikt, ka mums ir personīgs kontakts. Runājuši esam, un viņš savos gados (29) atstāj ļoti patīkama un nosvērta cilvēka iespaidu. Es pat nezinu, kāds ir viņa bizness un kur tas atrodas, taču, kas attiecas uz kluba lietām, viņa lēmumi ir pārdomāti, un neizskatās, ka klubs ir viņa spēļmantiņa.

Ko tu vari teikt par savu sniegumu - vai jūti, ka esi uzlabojis, stabilizējis savu spēli?

Pārnākot uz Reading, treneris mani ņēma ar konkrētu nolūku - komanda ir ļoti jauna, tāpēc jāsakārto aizsardzība. Manī saskatīja tam nepieciešamās īpašības. Manam partnerim aizsardzībā ir knapi pāri 20 gadiem. Bet, kas attiecas uz spēles taktiku - savā mūžā esmu pieredzējis daudz ko, tāpēc mani pārsteigt grūti.

Raksturo sadzīves apstākļus klubā!

Viss ir visaugstākajā līmenī. Ja spēlētājam kaut ko vajag, klubs momentā risina jautājumu, cenšas palīdzēt, cik nu vien var. Es dzīvoju 35 minūšu brauciena attālumā no stadiona. Anglijas mērogā tas ir tuvu. Organizācijas ziņā Reading noteikti ir pārāks pār QPR.

Vai, tiekot premjerlīgā, tiek pārskatīti spēlētāju līgumi?

Championship komandu līgumos tiek ietverts daudz punktu par to, kas notiks, ja klubs iekļūs premjerlīgā. Viss ir skaidri norunāts - gan bonusi, gan algas jautājums utt. Tā ka mans līgums netiek pārskatīts - viss jau iepriekš bijis paredzēts.

Vai arī Anglijas futbolā jūt globālās krīzes ietekmi?

Man ir paveicies, ka visus šos gadus man spēkā ir bijis ilgtermiņa līgums, tāpēc personīgi to neesmu jutis. Tomēr visi ir lasījuši par Portsmouth, Glāzgovas Rangers, kas jau vairākus gadus balansē uz bankrota robežas. Klubu vadībai nav viegli - daudzi klubi turas uz kredītiem, cenšas tos pārfinansēt. Cik zinu, Reading nav nekādu parādsaistību.

Ar kādām cerībām raugies uz 2014. gada pasaules čempionāta kvalifikāciju?

Kā vienmēr - ar pozitīvām. Vienmēr esmu teicis, ka manas ambīcijas būtu kādreiz spēlēt kādā no lielajiem izlašu finālturnīriem. Arī šajā kvalifikācijas ciklā mēs varam pārsteigt līdzjutējus, sevi un pasauli. Mums jānostabilizē sava spēle, jo ir redzams, ka atsevišķas spēles mēs varam nospēlēt pat ļoti labā līmenī, taču, ja jau pirmajās spēlēs nospēlējam neveiksmīgi, atlikušajās atgūt zaudēto ir ārkārtīgi grūti. Punkti jāsāk krāt jau no pirmās spēles. Protams, svarīgs faktors ir veiksme, jo mūsu gadījumā bez tās būs ārkārtīgi grūti. Ar pašapziņu un ambīcijām mūsu izlasei nav problēmu.

Vai izlasē turpinās paaudžu maiņa?

Tā notika iepriekšējā kvalifikācijas ciklā. Ja salīdzina pirmo spēli ar pēdējo, es pat īsti neatceros, kuri spēlēja cikla sākumā. Šķiet, patlaban izlases kodols ir izkristalizējies. Taču mums jābūt gataviem spēlēt pret jebkuru pretinieku. Pāris spēlētāju izkrišana no sastāva nevar būt arguments, kāpēc mēs slikti nospēlējam.

Pēc pārbaudes spēles februārī ar Kazahstānas izlasi Turcijā tvītoji, ka vēlies ātrāk tikt prom no turienes. Kas tieši tur nepatika, un kāpēc tā tvītoji?

Pēdējie divi braucieni uz Turciju bija ārkārtīgi vāji... Man nav saprotams, ko izlasei dod šādas spēles un kāds ir mērķis. Es tiešām nesapratu, kas notiek laukumā.

Tu - premjerlīgā, Artjoms Rudņevs - bundeslīgā. Kurš varētu būt nākamais Latvijas futbolists kādā no pasaules Top 5 līgām?

Talanta ziņā noteikti Aleksandrs Cauņa, bet viņš izvēlējās spēlēt Krievijā.

Vai tad tas ir slikti?

Nav slikti, bet viņš varēja spēlēt kādā spēcīgākā līgā. Par Krievijas līgu Anglijā zina tikai Anži kluba nesakarīgi tērēto līdzekļu kontekstā. Ja piemin Krievijas līgu, visi runā par naudu, nevis par futbolu. Vaņins arī varētu spēlēt kādā no topa līgām.

Kā plāno pavadīt vasaru?

Kopā ar domubiedriem jūnija sākumā organizēsim futbola nometni bērniem. Aicināsim 10-14 gadu vecus puišus - pat bez priekšzināšanām. Būsim piesaistījuši dažāda stila trenerus, spēlētājus, kuri strādās ar šiem puišiem. Būs arī treneri no Anglijas un Reading jauniešu sistēmas, kas tiek uzskatīta par vienu no vislabākajām valstī. Diviem talantīgākajiem puišiem piedāvāsim doties uz dažām dienām uz Reading jaunatnes akadēmiju, kur varēs papildināt savas prasmes kopā ar talantiem no visas pasaules.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?