Griežam pirmo šīs sezonas ķirbi
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Grūbu sautējums ar ķirbjiem
4 personām: 125 g grūbu, 200 g saldā krējuma, 80 g cietā siera,
20 g pētersīļu, 30 g rukolas, 200 g tomātu, 400 g ķirbju, 200 g
cukīni, 160 g sīpolu, 80 g ķiploku, sāls un pipari pēc garšas
1.
Grūbas noskalo zem auksta ūdens un liek vārīties aukstā sālsūdenī
(uz 1 l ūdens - 100-125 grami grūbu).
2. Ķirbi un cukīni sagriež
kubiņos un apcep kopā ar ķiplokiem un sīpoliem nelielā sviesta
daudzumā.
3. Izvārītās grūbas noskalo sietā zem silta
ūdens.
4. Grūbas liek katlā, pievieno saldo krējumu, tomātus,
apceptos dārzeņus un cieto sieru.
5. Sautē, līdz grūbu sautējums
sāk nedaudz iebiezēt, tad pieliek sagrieztus pētersīļus, un grūbu
sautējums ir gatavs.
6. Pasniedz ar rukolu un pārrīvētu cieto
sieru.
Ķirbju kēksiņi
4-5 kēksiņiem: 90 g ķirbja, šķipsna vaniļas cukura, citrona
miziņa pēc garšas, 25 g olīveļļas, 40 g cukura, 1 ola, 4 g cepamā
pulvera, 10 g lazdu riekstu, 90 g miltu
1. Ķirbi sagriež
nelielos gabaliņos un nedaudz pavāra, līdz tas kļūst
mīkstāks.
2. Olas, cukuru, eļļu, vaniļas cukuru un citrona
miziņu saputo, iemaisa atdzisušo ķirbi.
3. Uzputotajā masā
iecilā miltus, cepamo pulveri un riekstus.
4. Cep 180 °C
aptuveni 15-20 minūtes.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 4 personām:
800 g ķirbju, 300 g apelsīnu, 1/2
tējk. rīvēta ingvera,
100 g sīpolu, 200 g burkānu, zariņš
timiāna, 80 g kazas siera, 80 g sviesta, 200 g saldā krējuma, daži
pilieni ķirbju eļļas, sāls, pipari pēc garšas
1. Ķirbjus,
sīpolus un burkānus sagriež nelielos gabalos un apcep
sviestā.
2. Saceptajiem dārzeņiem pielej no apelsīniem izspiesto
sulu.
3. Pievieno timiānu, ingveru un turpina vārīt, līdz
dārzeņi mīksti.
4. Sablendē vārītos dārzeņus, līdz tie sāk
veidot viendabīgu masu.
5. Sablendētos dārzeņus izberž caur
sietu, pieliek saldo krējumu un uzvāra.
6. Pasniedzot zupai
pievieno kazas sieru un ķirbju eļļu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri