Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Iespaidi par Rīgu caur vēderu

Kurš gan nezina veco, labo teicienu, ka mīlestība iet caur vēderu. Šķiet, šo patiesību nolēmuši likt lietā arī Rīgas tūrisma dzīves kūrētāji, galvaspilsētas viesiem piedāvājot jaunu produktu - Rīgas gardēža ceļvedi. Tas piedāvā doties gastronomiskās ekskursijās trīs dažādos maršrutos: Vecrīgā, jūgendstila rajonā un Pārdaugavā.

Pašlaik projektā ar mērķi uzlabot ieturēšanās vietu reputāciju, popularizēt nacionālo virtuvi, kā arī restorānu un veikalu piedāvājumu darbojas 14 uzņēmumu: kafejnīca Emīla Gustava šokolāde, restorāni Kaļķu vārti, Lido Alus sēta, B-bārs, Ķiploku krogs, Taverna pie senā dzintara ceļa, kafejnīca Amelie, viesnīcas Hotel Bergs restorāns, galerija Garāža, kafejnīca Kanēļa konditoreja, restorāns Gastronome viesnīcā Reval Hotel Latvija, restorāns Kapteiņa Enriko pulkstenis, Fabrikas restorāns, viesnīcas Islande Hotel restorāns Ziemeļblāzma, viesnīcas Albert Hotel bārs Star lounge, restorāns Gastronome delikatešu un interjera centrā mc2, kā arī Rīgas Centrāltirgus.

Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centra direktora vietnieks Dainis Bricis informē, ka pieteikties projektam varējis ikviens nozares uzņēmums.

Gada beigās, kad projektu plānots noslēgt, tā autori - Rīgas dome un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) - izvērtēs rezultātus un atkarībā no saņemtajām atsauksmēm lems par maršrutu pilnveidošanu un papildināšanu, piebilst LVRA prezidents Jānis Naglis.

Torte un siļķmaizīte

Ekskursijas cena vienam cilvēkam ir 15 latu. K.Bricis teic, tā kā tūristi Rīgā aizvien vairāk vēlas pārvietoties kājām, Vecrīgas un jūgendstila maršruts piemērots šādam pārvietošanās veidam, savukārt uz restorāniem Pārdaugavā interesentus nogādās transports. «Katrā restorānā apmeklētājus sagaidīs nelielas degustācijas, turklāt maršruti izstrādāti, ievērojot loģisko secību - nebūs tā, ka ekskursija sāksies ar torti un beigsies ar siļķmaizīti,» stāsta K.Bricis. Gardēža ceļvedis būs pieejams Rīgas tūrisma informācijas centrā, lielākajās viesnīcās, kā arī internetā. Šī karte vienlaikus iecerēta arī kā atlaižu karte, kas uzrādītājiem restorānā ļaus ieturēties ar 10% atlaidi vai arī dos iespēju nobaudīt glāzi vīna bez maksas.

Medicīniskais tūrisms

Jautāts par Rīgas tūrisma tendencēm un pilsētas viesu vēlmēm, K.Bricis norāda, ka šogad vērojama tūristu atgriešanās. Proti, liela daļa viesu Rīgā atpūšas jau otro, trešo, cits - pat piekto reizi. Tas esot skaidrojams ar Rīgas izdevīgo atrašanās vietu, samērā draudzīgajām cenām u.c. Interešu pamatā vēl aizvien dominē Rīgas kultūrvēsture un arhitektūra. Aizvien populārāks kļūst tā dēvētais medicīniskais tūrisms - vēl pirms dažiem gadiem viesošanās Rīgā tika apvienota ar stomatoloģijas vai kosmetoloģijas pakalpojumiem, kas šeit esot krietni lētāki, bet pēdējā laikā interese pieaug arī par procedūrām tādā nopietnā jomā kā, piemēram, kardioloģija.

Vājā vieta - velotūrisms

Aizvien vairāk tūristu izrāda interesi par Rīgā pilnīgi neattīstītu jomu - velotūrismu. Lai to attīstītu, LVRA sadarbībā ar Rīgas domi cer vienoties par noteiktu riteņu nomas punktu izveidi. J.Naglis gan atzīst, ka pašlaik tas vēl neesot izdarāms, jo nav iespējams nodrošināt velosipēdu aizsardzību pret zagļiem. Taču nākotnē, viņaprāt, varētu būt runa par subsidēto darbvietu izveidi, piemēram, vasarā velosipēdus varētu uzraudzīt skolēni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?