Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Izsapņotais ziemas sapnis

«Ziemas sapnis Pērnavā.» Ar šiem vārdiem Spa Estonia Pērnavā aicina latviešus izmēģināt igauņu nevainojamo viesmīlību, bet brīžiem ne līdz galam noslīpēto servisu.

Tomēr lieliska kompānija un citi sīkumi spēj to labot. Taču Pērnava nav tikai Spa Estonia. Vēl tā ir maza pilsētiņa ar tikpat maziem, bet gaumīgiem krodziņiem, līdz horizontam aizsalušu un balti apsnigušu jūru, kā arī daudzām arhitektoniski oriģinālām privātmājām.

Kopā jautrāk un lētāk

Lielākā daļa spa viesnīcu pakalpojumu ziemā ir lētāki un tiek pasniegti izdevīgās piedāvājumu paketēs. Uzķeroties uz kādas vilinošas reklāmas Latvijas medijos, ar draugiem dodamies izmēģināt kaimiņu igauņu sniegumu. Kā lai to nedara, ja, braucot kompānijā vismaz četriem cilvēkiem, piedāvājumā par 36 latiem vienai personai ietilpst divas naktis nakšņošana, trīsreizēja ēdināšana, ūdens relaksāciju centra izmantošana bez maksas līdz plkst.17, brīvbiļete uz naktsklubu Sugar, kā arī divas procedūras?!

Vēl tikai meklējot vajadzīgo ēku, pārliecinājāmies, ka pilsētā gandrīz katrā ielā ir kāda neliela, krēslā skaisti izgaismota un aicinoša spa viesnīca. Pērnavas tūrisma bizness lielā mērā koncentrējas uz latviešu patērētāju, jo šī ir pierobežas pilsēta.

Meklētā Spa Estonia ir lielākā Pērnavā, sastāv no divu lielu ēku kompleksa, pagalma, kas izveidots par pievilcīgu parku, un iespaidīga ūdens relaksācijas centra. Parka un Zaļā māja ir divas ēkas, kas veido šo kompleksu.

Ēku nošķirtība ir tā, kas jau pirmajā vakarā var radīt neērtības - procedūras ir divās nesavienotās ēkās. Lai arī mūsu kompānijā bija atsevišķi uzņēmīgie, lielāko daļu sals un sniegs atturēja.

Lielā kompleksa telpu izkārtojums gan atgādina uzlabotas kopmītnes - garie, ar linoleju klātie gaiteņi, kuru abās pusēs atrodas maziņi divvietīgi numuriņi ar ļoti plānām starpsienām.

Solītais un realitāte

Visas ar masāžu saistītās procedūras atrodas Zaļajā mājā, tāpēc koncentrējāmies uz sildošu ozokerīta procedūru, parafīna vanniņu rokām un pērļu vannu ar zāļu ekstraktiem, kas bija pieejamas Parka ēkā. Lepni skanošā ozokerīta procedūra izrādījās silta parafīna masas pielikšana pie locītavām uz 15 minūtēm. Līdzīgi bija ar parafīna vanniņu, kur siltā masā rokas tika izsildītas un izmasētas. Savukārt procedūra ar tikpat cēlu nosaukumu - pērļu vanna ar zāļu ekstraktiem - bija burbuļvanna, kurā no lielas plastmasas pudeles bez etiķetes tika iepilināts violets šķīdums un paziņots, ka tas ir lavandas ekstrakts.

Viesnīcā atrodas arī skaistumkopšanas salons, kur par atsevišķu samaksu var izbaudīt daždažādas ķermeņa kopšanas procedūras. Salona administratore, laipnā Leiki, kura lāgā nerunāja ne angliski, ne krieviski, pēc vairāku minūšu lingvistiskām mocībām izskaidroja, ka uz ikvienu no pārdesmit bukletā ierakstīto procedūru jāpierakstās iepriekš. Tajā dienā bija tikai viens laika lodziņš pedikīra procedūrai.

Taču ūdens relaksācijas centrs atsvēra visu - četras dažādas pirtis, vēsāks un siltāks baseins pieaugušajiem, atsevišķi bērnu baseins, divi džakuzi. Tomēr dienas beigās arī šeit saskatīju nelielu servisa trūkumu. Trepes ir apstrādātas ar raupju pretslīdes materiālu, kurā dienas garumā krājas sīki staigātāju pēdu ādas gabaliņi, kas mitrumā dienas beigās sāk nelabi ost. Noteikti ņemiet līdzi čībiņas!

Lieliska dāvana vecākiem

Spa Estonia noteikti nav vieta, uz kurieni nedēļas nogalē doties pēc adrenalīna devas vai skaļas ballītes. Pārsteidza, ka Spa Estonia iecienījuši pusmūža cilvēki vecumā no 60 līdz 75 gadiem. Bija patīkami redzēt laimīgus cilvēkus šajā vecumā mācāmies dejot salsu, sildāmies pirtī vai tērzējam viesnīcas bārā pie vīna glāzes.

«Kaut kā citādi viņi te dzīvo,» jau atpakaļceļā, aiz mašīnas loga ņirbot krāsainām Pērnavas zvejnieku mājiņām, sacīja draudzene, «ne velti viņi ir somugri, bet mēs - indoeiropieši.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Patika
Saunu un baseinu komplekss ar vairākām pirtīm un džakuzi ar skatu uz debesīm
Personāla atsaucība
Ļoti mājīgais krodziņš Edelveis vecpilsētas centrā ar kamīnu, svecēm, laipnām apkalpotājām tautastērpos, brīnumgardiem ēdieniem un pieņemamām cenām
Nepatika
Viesnīcas bārs. Nemājīga atmosfēra un dārgi, negaršīgi dzērieni
Maza pilsēta, ierobežotas atpūtas iespējas šajā gadalaikā. Citiem tieši tas patika - maza pilsēta ar daudziem gaumīgiem un labiem krodziņiem
Viesnīcā nav vietas, kur vakarā omulīgi pasēdēt, paēst un iedzert
Ieteikumi
Ja vēlas papildu procedūras, tās jāpasūta iepriekš - pirms došanās uz Spa Estonia. Ļoti ērti braukt ar mašīnu, bet no Rīgas autoostas uz Pērnavu vairākas reizes dienā iet autobuss
Nepievērst uzmanību sīkajiem komforta trūkumiem un koncentrēties uz labajām lietām - superīgo baseinu, masāžām un citām procedūrām

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?