Izskatās apetītlīgi, garšo lieliski
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Ķirbja, valriekstu un dzērveņu pīrāgs
Sastāvdaļas 8 gabaliņiem: 150 g sviesta vai margarīna (istabas
temperatūrā), 200 g cukura, 350 g miltu, 2 olas, 300 g valriekstu,
krietna sauja dzērveņu, 400 g ķirbja (sablendēta), 1 kārba (~400 g)
iebiezinātā piena, nevārīta, 50 g tumšā cukursīrupa, 2 tējk. ķirbja
pīrāga garšvielu (1,5 tējk. kanēļa, 1/4 tējk. muskatrieksta, 1/4
tējk. ingvera, 1/4 tējk. krustnagliņas), 2 tējk. vaniļas
cukura
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Sākumā pārgriež
veselu ķirbi uz pusēm, iztīra sēklas un aptuveni 45 minūtes cep
cepeškrāsnī ar mizu uz augšu, līdz ķirbis ir mīksts. Pēc tam ņem to
ārā no cepeškrāsns, noņem mizu un ar rokas blenderi sablendē, līdz
izveidojas tāda kā putra.
2. Liek bļodā cukuru un sviestu un ar
mikseri puto aptuveni minūti, līdz masa kļūst viendabīga.
3.
Valriekstus sakapā mazos gabaliņos. Liek klāt cukura un sviesta
masai, tad pievieno miltus un visu sajauc. To var darīt ar mikseri
(~40 sekundes), jo tā ir ātrāk, bet var arī maisīt ar roku, lai
masa iznāk tāda kā smiltis - drupana.
4. No šā maisījuma atliek
malā aptuveni 200 gramus - to liks pīrāgam virsū. Pārējo maisījumu
izklāj uz pannas ar vidēji augstām malām vai kūkas formā (24 vai 26
cm) un ar pirkstiem piespiež. Liek cepeškrāsnī uz 18 minūtēm.
5.
Tajā laikā gatavo ķirbja pildījumu. Bļodā sakuļ olas (neatdalot
dzeltenumu no baltuma), pievieno jau sablendēto ķirbi, tumšo
sīrupu, iebiezināto pienu (var neizmantot visu kārbu, bet kādas
2/3), vaniļas ekstraktu vai vaniļas cukuru un garšvielas. Pievieno
dzērvenes. To visu kārtīgi samaisa kopā.
6. Izņem pamatni no
cepeškrāsns, kamēr tā karsta, lej iekšā pildījumu. Pārkaisa ar
atliktajiem 200 gramiem maisījuma un cep vēl kādas 30-40 minūtes,
līdz, iedurot nazi vai koka irbulīti, tas neapķep.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 12 kēksiņiem: 240 g miltu, 150 g baltā cukura, 70 g
brūnā cukura, 1 tējk. cepamā pulvera, šķipsna sāls, 3 banāni, 1
tējk. vaniļas ekstrakta, 1 ola, 65 g sviesta; drupačām - 1 ēd. k.
miltu, 2 tējk. malta kanēļa, 1 tējk. malta muskatrieksta, 2 tējk.
sviesta
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Mafinu veidnēs
ieliek gofrētās papīra formiņas.
2. Sajauc kopā visas drupaču
sastāvdaļas un ar rokām saberž, lai veidojas drupačas.
3. Mīklai
slapjās un sausās sastāvdaļas jauc atsevišķi. Vispirms jauc slapjās
- izkausē sviestu, to sakuļ kopā ar olu, vaniļas ekstraktu,
pievieno iepriekš saspaidītus banānus.
4. Citā bļodā sajauc
miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru.
5. Slapjajām sastāvdaļām
pievieno sausās, visu kārtīgi izmaisa.
6. Mīklu liek kēksiņu
formiņās, tad katru kēksiņu pārber ar drupačām.
7. Cep
cepeškrāsnī apmēram 25-30 min. Gatavs!
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 6-8 personām: 250 ml parastā brūnā cukura, 250 ml
auzu pārslu, 250 ml miltu, 1/2 tējk. sāls, 200 g sviesta, 800 ml
smalki sagrieztu, nomizotu ābolu, 2 tējk. kanēļa, 50 ml baltā
cukura
1. Ūdens peldē izkausē sviestu un bļodā to samaisa ar
brūno cukuru, auzu pārslām, miltiem, sāli.
2. Pusi iegūtās masas
ieklāj ar sviestu ieziestā cepamtraukā. Piespiež pie cepamtrauka
malām.
3. Uz mīklas pamatnes ber sagrieztos ābolus, tos pārkaisa
ar kanēļa un cukura maisījumu.
4. Virsū liek atlikušo mīklu, to
uzdrupinot āboliem.
5. Cep apmēram 40 minūtes 180-190 grādu
temperatūrā.
6. Pasniedz siltu vai aukstu - pēc izvēles, taču,
ēdot siltu, garša ir piesātinātāka. Var likt galdā ar visu
cepamtrauku un porcijās sadalīt ar karoti, jo sacepums ir irdens.
Klāt var pasniegt saldējumu vai putukrējumu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri