Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Izveido pats savu zīmolu!

Bez darba palikušajiem grafiskajiem dizaineriem, kas iepriekš reklāmas aģentūrās veidojuši klientiem logotipus, animācijas vai mājaslapu dizainu, un datorgrafikas entuziastiem paveras plašas darba iespējas. Pieprasījums pēc grafiskā dizaina ir, taču būtiski samazinājusies cena, ko klients gatavs maksāt par darbu. Pašnodarbinātajiem dizaineriem ir iespēja izkonkurēt lielās aģentūras, jo ražošanas izmaksas vienam vai diviem radošiem prātiem būs atbilstošas šīm tirgus cenām.

Jāsaprot, ka uzņēmumus, kas vēlas pirkt dizaina pakalpojumu, bez radošajām idejām interesē arī iespēja norēķināties ar pārskaitījumu, nevis maksāt skaidrā. Ja vēlaties savu studiju ar zīmolu, nevis turpināt «zīmēt no mājām», būs jāstrādā legāli. Jums vajadzēs savu uzņēmumu, legāli iegādātu grafisko programmatūru un atbilstošu datortehniku.

Valdībai pieņemot atbilstošu likumu, SIA reģistrācijai būs nepieciešami 100 lati līdzšinējo 2000 vietā. Programmas ir dažādas, taču dizaineru vidē ir iecienīta Adobe produkcija ar EPS, AI, PSD, PDF un Flash failiem. Tādēļ šodien pievērsīsimies Adobe Creative Suite 4 jeb CS4, kas ietver dažādas dizaina un ražošanas programmas. CS4 ir pieejams vairākās versijās - tiem, kas strādā ar interneta vidi, būs piemērots Web Premium vai Web Standard, plašāka profila dizaineriem noderēs Design Premium, tiem, kas veido arī reklāmas rullīšus un veido projektu komandā ar kolēģiem visā pasaulē, ieteicama Master versija.

Mediju daudzveidība

Kāpēc izvēlēties CS4 kā aplikāciju komplektu, nevis iegādāties atsevišķas programmas? Atbilde slēpjas divos apstākļos. Pirmais ir fakts, ka pasūtījums gandrīz vienmēr būs jāpiemēro citiem medijiem. Piemēram, reklāmas laukums drukātam medijam būs jāveido arī kā interneta reklāma, mājaslapas dizaina makets pakalpojumu prezentācijas lapai būs jāpiemēro arī klienta izsūtāmajiem materiāliem PDF formātā.

Otrais apstāklis ir maketa savietojamība starp programmām. Ja esmu mainījis dizaina maketu drukai, piemēram, mainot kampaņas datumus, arī mājaslapas izveides programmai, kurā es izmantoju kampaņas elementus, ir jāredz, ka maketā šī informācija ir mainījusies un jāpiedāvā atsvaidzināt informāciju. Citādi izmaiņas jākopē pašam, jāeksportē faili un jānomaina dizaina slāņos. Tas nozīmē papildu darbu, pieaugošas izmaksas un no tā izrietošu nevēlēšanos veikt korekcijas dizainā vai ierosināt uzlabojumus.

Ja jums jāizveido animēts baneris, Adobe programmu integritātes iespējas noderēs, piemēram, eksportējot maketu Flash programmai, kur, izvēloties XFL formātu, visi maketa elementi tiks izveidoti Flash programmai jau kā laika līnijas elementi, fonti kļūs par Flash fontiem un līdzīgi tiks importēta pārējā informācija, kas ietaupīs laiku, sagatavojot banera vidi un elementus. Atliks tikai izveidot scenārijus.

Strādājot ar Fireworks vai Dreamweaver, jūsu lapas izkārtojuma skati var izmantot ne tikai iepriekš sagatavotus GIF vai JPG failus, bet šo failu izstrādes versijas, piemēram, Adobe Photoshop PSD failu. Ja vēlaties lapas dizaina izkārtojumā ievietot baneri, var izvēlēties PSD failu. Ja šis banera makets tiks vēlāk labots, Dreamweaver jums to paziņos un atliks tikai atsvaidzināt elementu ar peles klikšķi. Šādi var strādāt vairāki dizaineri kopā, katrs veidojot savu projekta daļu un saskaņojot to ar pasūtītāju.

Kas jauns CS4?

Strādājot ar drukas materiāliem, noderēs pilnībā pārstrādātā Live Preflight funkcija, kas uzrāda kļūdu skaitu maketā, pirms esat to paspējis nosūtīt uz druku. Piemēram, krāsu profila nesaderību, importējot maketā citus materiālus. Jaunā links funkcija ļaus aplūkot visu maketā esošo materiālu atrašanās vietu un mainīt materiālus pret citiem, norādot šo pašu attēlu augstas izšķirtspējas versiju mapi datorā.

Lai parādītu klientam skices un saņemtu labojumu ieteikumus, noderēs Share my screen iespējas, kas skici ar Adobe ConnectNow bezmaksas servisu ļaus apskatīt jūsu pasūtītājam, kas čata lodziņā varēs izteikt savu viedokli. Šādi ietaupīsiet laiku un naudu komunikācijai, saskaņojot dizainu gan ar vietējiem, gan ārvalstu pasūtītājiem.

Tiem, kas veidos saturu mobilajiem tālruņiem, noderēs Adobe Device Central, kas satur dažādu tālruņu iestatījumus, piemēram, ekrāna izmērus vai aplikāciju versijas, lai mūsu izveidotais kods šajos tālruņos arī strādātu. Pieeja Adobe serverim nodrošina regulāri papildinātu šo iekārtu datubāzi. Aplikācijas darbu var pārbaudīt iekārtās, kas jums fiziski nav pieejamas.

Grafiskās apstrādes programmas šodien spēj pārsteidzoši daudz. Pārējo nosaka mūsu prasme un, protams, uzņēmība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?