Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Jadvigas kundze laimēto naudu izdala bērniem

Braucot uz Šķilbēniem satikt 80 gadu veco Jadvigu Kovaļevsku, iedomājos, ka sastapšu sirmu lauku sieviņu lakatu galvā, nedaudz salīkušu zem gadu nastas, raupjām, sastrādātām rokām. Bet pagalmā iznāk slaida, stalta sieva, sirmums matos tikko jaušams. «Ak tad rīdzinieki atbraukuši tā laimesta dēļ,» Dimantu saimnieces acīs uzdzirkstī nebēdnības velniņš, un viņa vedina negaidītos ciemiņus istabā.

Būtu pieteikušies laikus, būtu uzklāts galds, bet tagad tikai kafiju un kādu maizīti varot piedāvāt - latgaliešu viesmīlību apliecina Jadvigas kundze. Mēs gan vairāk gribam zināt, kā tas ir, kad no gaisa nokrīt 24 000 latu, un sirsnīgā šķilbēniete no spoguļa aizmugures velk ārā divus palielus simboliskus čekus - vienu par 20 000, otru par 4000 latu, kas liecina, ka Jadviga Kovaļevska šā gada februārī ieguvusi apgāda Jumava un starptautiskās izdevniecības Reader's Digest kopīgi rīkotās spēles Grand Prix galveno balvu un saņēmusi arī lojalitātes prēmiju. To varēja iegūt spēles dalībnieks, kas atbildes uz uzdotajiem jautājumiem bija nosūtījis pirmo septiņu dienu laikā.

Lai tiktu pie naudas summas, ko mazajā Šķilbēnu pagastā var pielīdzināt gandrīz vai miljonam, Jadvigas kundzei bija jāiztērē 25 lati. Uzsākot spēli, tika izvēlēts ierobežots skaits nejauši atlasītu cilvēku, kuriem piedāvāja iegādāties grāmatu, kādu veikalā tik vienkārši nenopirkt. Jadvigas kundze atklāj, ka nopirktā grāmata 1001 padoms jūsu veselībai ir vērtīgs ieguvums, par ko liecina arī krāsainās lapiņas svarīgākajās vietās. Pēc apliecinājuma piedalīties spēlē tās dalībnieki saņēma jautājumus, uz kuriem jāatbild. Tos gan laimesta ieguvēja vairs neatceras, bet nekas sarežģīts noteikti nebija, ja jau uzreiz varēja atbildēt. Sākumā, piesakoties spēlei, laimestam nav ticējusi, tomēr nolēmusi mēģināt. Kad pastniece atnesusi vēstuli no Jumavas, piebilstot, ka laikam Dimantu saimniece būs lielo lozi izvilkusi, nosmējusies un vēstuli nometusi uz galda. Tomēr sirdī iezadzies nemiers, un pēc brīža viņa drebošiem pirkstiem aploksni vērusi vaļā. Taču, pat tur izlasot par iegūto laimestu, vēl neticējusi notikušajam. Zvanījusi izlozes rīkotājiem un prasījusi, vai tas tiesa. Kad arī tur teikuši, ka tiešām ir galvenās balvas ieguvēja, tad gan kļuvis tā jocīgi, jo nekad agrāk Jadvigas kundze neko nebija laimējusi. Reiz, padomju laikos, abi ar vīru nopirkuši visu paciņu loterijas biļešu, bet visas bijušas tukšas. «Esmu ļoti priecīga, vārdos to pat grūti izstāstīt, jo tādu naudu jau katru dienu nesaņem,» saviļņojumu spēles rīkotājiem neslēpa Jadvigas kundze, taču saņemt simboliskos čekus Rīgā uzticējusi mazmeitai Sandrai, kas dzīvo galvaspilsētā. «Es jau kā kūka blakus sēdēt varētu, bet nebija neviena, kas līdz Rīgai aizvizina,» piebilst Jadvigas kundze, atklājot, ka noteiktu summu no iegūtās naudas iedevusi abiem dēliem un katram no četriem mazbērniem. Daļu naudas paturējusi sev. Jautāta, ko domā par teicienu, ka liela nauda nes lielu nelaimi, Dimantu saimniece smej, ka nekāda sērga viņu vēl neesot ķērusi, lai gan kaimiņi baltu aci noraudzījuši, sakot, ka šī jau tā bagāta un vēl tāds ķēriens! Kura tad tā bagātība? - prasu. «Kad kaimiņiem aptrūkstas naudas, nāk aizņemties, un man vienmēr ir ko iedot, tāpēc laikam domā, ka bagāta,» saka Jadviga un piebilst, ka, taupīgi dzīvojot, iztikt var.

Pateicoties iegūtajam laimestam, Jadvigas kundze varējusi maijā jauki nosvinēt savu 80 gadu jubileju. Mazmeita Sandra, saņemot omītes laimestu, stāstīja: «Vecmāmiņa jau pēdējos divus gadus runāja par savu 80 gadu jubileju, un viņas karstākā vēlme bija vienkopus sasaukt visus savus radiniekus un draugus tādā kuplā bariņā, lai nosvinētu uz pilnu klapi.» Fotogrāfijas, kas tapušas pēc balles, liecina, ka tas tiešām izdarīts godam.

Jadviga sevi par azartisku nesauc, tomēr jau piekritusi piedalīties nākamajā Jumavas spēlē, kur cer laimēt auto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?