Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jālaiž trolejbusi, kuru nav

Lai gan jau mēnesi trolejbusi, nobraucot no Akmens tilta, vairs nešķērso visas braukšanas joslas 11.novembra krastmalā, zīmes un ceļa apzīmējumi, kas liek autovadītājiem dot tiem ceļu, joprojām ir savā vietā. Tūkstošiem šoferu, kas ikdienas pārvietojas pa krastmalu Vanšu tilta virzienā, nevajadzīgi jābremzē un jāskatās sāņus, lai nesatriektos ar kādu trolejbusu, kas tur nemaz vairs nekursē. Turklāt viņiem jādod ceļš tiem autovadītājiem, kas izgriežas no domes darbiniekiem paredzētās autostāvvietas pie Rīgas Tehniskās universitātes.

Satiksmes departaments norāda, ka tā tas nevar palikt, taču pašlaik nav līdzekļu, lai šajā vietā mainītu satiksmes organizācijas shēmu. «Mūsu budžetā pašlaik ir nulle latu ceļa horizontālajiem apzīmējumiem. Ceļa zīmes ir, bet nauda apzīmējumam nav,» situāciju izklāsta departamenta preses sekretārs Mareks Ivans. Pēc viņa teiktā, nedrīkst vienkārši nokasīt no asfalta vecās līnijas un to vietā neuzkrāsot jaunas, jo tas esot sarežģīts krustojums. Departaments gan mēģinās līdzekļus atrast un orientējoši oktobrī uzstādīt visus satiksmes organizācijas palīglīdzekļus, lai galvenā ceļa prioritāti piešķirtu pa 11.novembra krastmalu braucošajiem transportlīdzekļiem, nevis no autostāvvietas izbraucošajiem.

Diena jau rakstīja, ka no septembra 8. un 9.trolejbuss kursē jaunā maršrutā, jo līdzšinējais galapunkts pie Latviešu strēlnieku laukuma pārcelts iepretim Centrālajai dzelzceļa stacijai. Tagad, nobraucot no Akmens tilta, trolejbusi apstājas autobusu pieturā un tālāk, izmantojot dīzeļģeneratoru, dodas pa 11.novembra krastmalu uz 13.janvāra ielu līdz stacijai, kur apgriežas braukšanai pretējā virzienā. Tas darīts drošības apsvērumu dēļ, jo līdz šim trolejbusu vadītājiem pēc Akmens tilta pārbraukšanas nācās šķērsot sešas braukšanas joslas, arī divus tramvaja sliežu ceļus, kādēļ bieži veidojās avārijas situācijas. Lai veiktu šīs izmaiņas, visu vasaru tramvaja sliežu klātne krastmalā tika pielāgota trolejbusa vajadzībām, jo, braucot Pārdaugavas virzienā, trolejbusi tagad pietur tramvaja pieturā.

M.Ivans skaidro, ka sliežu ceļu pārbūves projekts neparedzēja satiksmes organizācijas izmaiņas pēc būvdarbu beigām, jo pirms diviem gadiem, kad projekts tapa, neesot bijis zināms, vai trolejbusu maršruts tiks novirzīts pa tramvaja sliežu ceļu klātni: «Augustā, kad darbus pabeidza, ātri vien deputāti nolēma, ka laižam trolejbusus pa sliedēm, tādēļ mēs tikām nostādīti fakta priekšā.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?