Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Jauna ceļa sākumā

Negaidīti radušās problēmas garajā galā nedaudz apgrūtinājušas Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības treneru darbu, sākot gatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņām, taču komandas treneris Ainars Zvirgzdiņš saglabā mieru, jo pirmajā nedēļā nodarbības vairāk veltītas tonusa uzturēšanai, līdz viņa rīcībā nonāks visas kandidātes. Komandas uzdevums palicis nemainīgs - sesto reizi pēc kārtas kvalificēties finālturnīram, kas pēc gada notiks Ungārijā un Rumānijā.

Ainars Zvirgzdiņš, kura vadībā Latvijas basketbolistes 2007. gadā spēlēja Eiropas čempionāta pusfinālā un vēlāk izcīnīja tiesības startēt Pekinas olimpiskajā turnīrā, komandā atgriezies pēc četru gadu pārtraukuma. «Šajā laikā ir daudz mainījies. No tā sastāva, ar kuru pēdējoreiz strādāju 2009. gada čempionātā Rīgā, palikušas divas spēlētājas. Tomēr dzīve iet uz priekšu. Ja tā salīdzina, kad izcīnījām ceturto vietu, tās meitenes bija aptuveni tajā pašā vecumā, ar kādām sākam strādāt šobrīd. Uzskatu, ka viņām jācenšas sasniegt to pašu un jātiecas vēl tālāk. Tāpēc arī esmu pieņēmis šo izaicinājumu un kļuvis par galveno treneri.»

No Zvirgzdiņa nosauktajām 20 kandidātēm jau pirms nometnes sākuma personisku iemeslu dēļ izkrita centra uzbrucēja Aija Brumermane, bet pēdējās spēlēs klubu sastāvā savainojumos iedzīvojās uzbrucējas Zane Jākobsone un Anete Šteinberga. Tā kā Grieķijā vēl pēdējās cīņas aizvada Zenta Meļņika, treneriem pagaidām jāiztiek bez vairākām garā gala spēlētājām. Pārējām jau piektdien pilnā sastāvā jābūt ierindā.

Līdz nedēļas beigām ar komandu kopā darbosies arī Latvijas pēdējo gadu labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, kura pēc tam dosies uz Ziemeļameriku, lai cīnītos par vietu Fīniksas Mercury sastāvā. Viņa izlasē nav spēlējusi kopš 2009. gada un arī par turpmāko dalību izsakās piesardzīgi. Zvirgzdiņš teic, ka sadarbība ir abpusēji izdevīga, īpaši jau izlases jaunākajām spēlētājām, kurām treniņos ir iespēja mācīties no tik augsta līmeņa basketbolistes. «Tas parāda arī to, ka labām spēlētājām izlases durvis vienmēr ir atvērtas,» piebilda treneris.

Komanda Rīgā un Jūrmalā trenēsies līdz 24. maijam, kad pārbaudes spēlēs tiksies ar Grieķijas izlasi, pēc tam paredzētas spēles ar Ķīnas un Lietuvas komandām, bet pirmā kvalifikācijas cīņa nolikta 8. jūnijā pret Portugāli. Vēl grupā ir itālietes un igaunietes, un finālturnīram kvalificēsies kvarteta spēcīgākā komanda, kā arī piecas no sešu grupu otro vietu ieguvējām. «Gatavošanās posms ir īss, taču starp kvalifikācijas spēlēm būs gana laika, lai kvalitatīvi trenētos. Līdz pirmajām pārbaudes spēlēm galvenais uzdevums būs taktiskā un fiziskā sagatavošanās, pēc tam jau ieiesim spēļu režīmā, kur redzēsim, pie kā jāpiestrādā vairāk,» gatavošanās plāna nianses ieskicēja Zvirgzdiņš. Viņš par galvenajām konkurentēm kvalifikācijā uzskata itālietes, ar kurām nenokārtoti rēķini palikuši kopš 2009. gada, kad tieši šīs valsts basketbolistes latvietēm Rīgā aizšķērsoja ceļu uz pasaules čempionātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Latvijas valstsvienības kandidātes
Elīna Babkina (Nadežda, Krievija), Ieva Krastiņa (Kibirkštis, Lietuva), Dita Liepkalne (Bembibre Leon, Spānija), Ieva Veinberga (Civitanova Marche, Itālija/A2), Anete Šteinberga (Royal Castors, Beļģija), Aija Putniņa (Umbertide, Itālija), Zenta Meļņika (Athinaikos, Grieķija), Anete Kiršteine, Kristīne Vītola (abas UTEP, ASV/NCAA), Zane Eglīte, Kristīne Silarāja, Liene Priede, Zane Jākobsone (visas SK Cēsis), Baiba Eglīte, Kitija Laksa, Dita Rozenberga, Ieva Kūlīte, Līga Šurkusa (visas TTT Rīga), Kate Krēsliņa (RSU/Merks)
Galvenais treneris: Ainars Zvirgzdiņš
Treneri: Aivars Vīnbergs, Mārtiņš Zībarts
Pārbaudes spēles
25., 26., 27.V Latvija - Grieķija (Rīga)
30.V Latvija - Ķīna (Panevēža, Lietuva)
4.VI Lietuva - Latvija (Ķēdaiņi, Lietuva)

EČ kvalifikācija
8.VI Latvija - Portugāle
11.VI Igaunija - Latvija
15.VI Latvija - Itālija
18.VI Portugāle - Latvija
22.VI Latvija - Igaunija
25.VI Itālija - Latvija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?