Jūlijā vērts izmēģināt
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Provansas pesto
Sastāvdaļas mazai burciņai: 50 g rukolas, 50 g pētersīļu, 50 g
pistāciju, 25 g cietā vai puscietā govs piena siera, 3
ķiplokdaiviņas, 25 g cietā siera, 170 ml pirmā spieduma olīveļļas,
1 ēd. k. citrona sulas, 2 ēd. k. Provansas garšaugu maisījuma ar
lavandu, jūras sāls
1. Visas sastāvdaļas saberž piestā vai
sasmalcina blenderī. Ja izmanto blenderi, ieteicams lietot pulsa
režīmu, jo pesto nav jāsamaļ viendabīgā biezenī, tam ir jābūt
viegli graudainam.
2. Sagatavoto pesto pilda cieši (hermētiski)
noslēgtā traukā un pārlej ar šļuku eļļas, lai tā pilnībā plānā
slānī pārklātu pesto virsu, tas pasargās no bojāšanās.
3. Pesto
uzglabā ledusskapī. To var arī sasaldēt ilgākai uzglabāšanai ziemas
periodam, tad tam nepievieno sieru.
Bez nosaukuma
24 kēksiņiem/12 porcijām: sausās sastāvdaļas: 600-700 ml miltu,
200 ml cukura, 3 ēd. k. kakao, 2 tējk. cepamā pulvera, šķipsniņa
sāls. Šķidrās sastāvdaļas: 250 ml biešu sulas, 50 ml eļļas, 4
zemenes, 1 tējk. vaniļas esences, 24 zemenes pildījumam - pēc
vēlēšanās. Rotāšanai - krēmsiers ar cukuru un vaniļu pēc garšas;
svaigas zemenes
1. Uzkarsē krāsni līdz 180˚ C.
2. Bļodā
rūpīgi samaisa visas sausās sastāvdaļas.
3. Visas šķidrās
sastāvdaļas samaļ blenderī viendabīgā masā - kopā jāiznāk kādiem
350 ml. Ja sanāk mazāk, pievieno vēl biešu sulu vai ūdeni.
4.
Iemaisa šķidrās sastāvdaļas sausajās. Iepilda kēksiņu veidnītēs.
Katra kēksiņa vidū pēc vēlēšanās var iespraust vienu zemeni. Cep 20
min.
5. Krēmsieru samaisa ar cukuru un vaniļu, rotā atdzisušus
kēksiņus, virsū liek svaigas zemenes.
4. Tomātus liek uz mīklas, pa vidu iekaisa mocarel
Sastāvdaļas 4-5 personām: 200 g vājpiena biezpiena, 200 g miltu,
200 g auksta sviesta, 250 g mocarellas siera, 1 kg tomātu, 2-3
daiviņas ķiploka, 2 bazilika zariņi, 1 zariņš rozmarīna, 2 zariņi
oregano, pipari pēc garšas, sāls, 2 ēd. k. olīveļļas
1.
Biezpienu notecina, bļodā iesijā miltus un pievieno mazos kubiņos
sagrieztu sviestu un 1 tējk. sāls. Samīca mīklu. No mīklas izveido
bumbu un uz stundu noliek vēsumā.
2. Tomātus applaucē, novelk
miziņu un izgriež kātiņa vietas. Tomātus sagriež mazos gabaliņos.
Mocarellas sieru sagriež nelielos kubiņos. Svaigajiem garšaugiem
noplūc lapiņas. Tās un ķiplokus sakapā.
3. Cepeškrāsni uzkarsē
līdz 220 grādu temperatūrai. Plāti ieziež ar 1 ēd. k. olīveļļas.
Mīklu izrullē un liek uz plāts, izveido diezgan augstu mīklas
apmali. Mīklu vairākās vietās sadursta ar dakšiņu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri