Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Jūrmalā top Kopakabanas aprises

Pēdējā brīža sportistu atteikumi krietni paplicinājuši šīgada Jūrmala Masters sportisko līmeni, taču Majoru smiltīs tik un tā būs gana daudz spēcīgu un ambiciozu duetu, turklāt intriga cīņā par uzvaru būs vēl jo lielāka, jo kortā dosies dueti, kuriem būs, ko pierādīt. Galīgais dalībnieku sastāvs kļūs zināms dienu pirms turnīra, kad reģistrēsies ieradušies sportisti.

Tiek pie ārsta zīmes

Vēl divas nedēļas pirms turnīra pieteikto dalībnieku sastāvs ļāva cerēt, ka sportiskais līmenis Jūrmalas smiltīs pārspēs dažu Pasaules tūres Open turnīru, turklāt potenciālajā sastāvā bija pat četrpadsmit nesen aizvadītā olimpiskā turnīra dalībnieku vārdi. Diemžēl pusotru nedēļu pirms sacensību sākuma dalību atsauca Rio lieliski nospēlējušie Krievijas vadošie dueti Konstantīns Semjonovs/Vjačeslavs Krasiļņikovs un Ņikita Ļjamins/Dmitrijs Barsuks, kuri olimpiskajās spēlēs izcīnīja attiecīgi ceturto un piekto vietu, bet piektdien «noņēmās» visi Polijas dueti, tajā skaitā trīs olimpiskie pāri. «Tas, protams, bija pamatīgs trieciens, jo viņi tomēr vairoja sacensību sportisko un starptautisko prestižu. Sākotnēji vīriešu turnīrā bija pieci olimpiskie dueti, nu tikai Saša ar Jāni [Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš] būs ar Riodežaneiro pieredzi,» atzina Jūrmalas Masters turnīra direktore Ināra Brokāne. Viņa pastāstīja, ka atteikšanās no turnīra šobrīd nebūt nav tik vienkārša, jo tam nepieciešams gana nopietns iemesls. «Pieteikšanās un atteikšanās turnīros, kuros izcīna reitinga punktus, notiek centralizēti Starptautiskās Volejbola federācijas elektroniskajā sistēmā. Ir noteikts reģistrācijas termiņš, līdz kuram valstu federācijas var brīvi pievienot vai noņemt komandas un mainīt dalībniekus, bet aptuveni mēnesi pirms turnīra izmaiņas var veikt tikai sacensību uzraudzītāji. Tad atteikties var tikai objektīvu iemeslu, piemēram, traumu, nespējas nokārto vīzu vai citu force majore apstākļu dēļ. Šādos gadījumos, protams, nepieciešams pierādīt atteikuma iemeslu. Traumas gadījumā nepieciešama ārsta zīme,» stāstīja Brokāne.

Viņa gan uzreiz norādīja, ka profesionāliem sportistiem tikt pie ārsta zīmes sakrājušos nelielu savainojumu dēļ vairumā gadījumu neesot problēma, ar ko, visticamāk, skaidrojams arī poļu «demaršs». «Cilvēciski jau viņus var saprast. Jāņem vērā, ka Jūrmalas turnīrs nav pateicīgā laikā - ir jau sezonas beigas, kad bieži vien duetiem jau ir citas prioritātes. Līdzīgi bija arī iepriekš, kad turnīru rīkojām sezonas sākumā,» sacīja Brokāne. Jūrmalas Masters rīkotājiem vēl jāturpina sevi pierādīt, lai retajos pieejamajos «logos» pludmales volejbola kalendārā iegūtu labākas pozīcijas.

Nākamgad gan diezin vai būs daudz atteikumu, jo Jūrmalā paredzētais Eiropas čempionāta finālturnīrs ir viens no sezonas nozīmīgākajiem notikumiem. «Zināmā mērā uz to cerējām arī šoreiz, jo parasti augsta līmeņa sportisti cenšas jau iepriekš iepazīt šāda līmeņa turnīru norises vietu, novērtēt apstākļus, infrastruktūru, smiltis. Varbūt arī jau laikus iekarot vietējo līdzjutēju simpātijas,» Brokāne atzina, ka šoreiz laikam pēcolimpiskais faktors bijis spēcīgāks.

Būs olimpiskie dueti

Sportiskajā ziņā augstāks līmenis paredzams vīriešu turnīrā, kur startēs vairāki Pasaules tūrē sevi jau regulāri apliecinoši pāri. Jāņem vērā, ka dāmu konkurencē sacensības Jūrmalā notiek pirmo reizi un Eiropas vadošo duetu respekts vēl jānopelna. Protams, sacensību līmeni kungu konkurencē ceļ pašmāju vadošo duetu spēks, jo Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ir starp pasaules vadošajiem pāriem, bet Pasaules tūres turnīros regulāri spēlē arī Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža un Rihards Finsters/Edgars Točs. No ārzemju duetiem izceļama ir perspektīvā Krievijas komanda Oļegs Stojanovskis/Artjoms Jarzutkins, kuri pirms diviem gadiem triumfēja Jaunatnes olimpiskajās spēlēs Ķīnā, pieredzējušie vācieši Sebastians Fuhss un Štefans Vindšaifs, kā arī dvīņi Benets un Dāvids Poņevaži. Jūrmalā ļoti ērti jūtas austrieši Tomass Kunerts un Kristofs Dreslers, kuri Majoros startēja arī iepriekšējos divos gados.

Dāmu sacensībās pieteikumā visaugstāk kotējas vācietes Šantala Laboroira un Jūlija Sīde, kuras gan netika uz olimpiskajām spēlēm, jo zaudēja savas valsts iekšējā konkurencē. Viņas šosezon triumfēja prestižās Pasaules tūres Major sacensībās Porečā. No Rio dalībniecēm pieteikumā ir itālietes Marta Menegati un Lauda Džombīni, kuras iekļuva desmitniekā. Olimpiskā pieredze ir arī čehietei Kristīnai Kolocovai, kura 2012. gadā startēja Londonā. Viņa Jūrmalā plāno startēt kopā ar Mihalu Kvapilovu. Dāmu sacensībās startēs arī vairākas komandas, kuras sevi apliecinājušas Satellite un jaunatnes līmenī. Dalību plāno divkārtējā Eiropas U-20 čempione holandiete Džoja Stube, pērno Eiropas spēļu vicečempiones austrietes Katrīna Šicenhofera un Lena Plezučniga un Viļņas Satellite uzvarētājas ukrainietes Valentīna Davidova un Jevgeņija Ščipkova. Viņas Majoros saredz iespēju sevi pieteikt jau augstāka līmeņa sacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību

Jūrmala Masters stadiona augstums būs 11 metru

Tribīnēs paredzēta vieta 2800 skatītājiem

Stadiona paraugs ir Riodežaneiro olimpisko spēļu arēna Kopakabanas pludmalē

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?