Savukārt Amerikā, turot nazi labajā un dakšiņu kreisajā rokā, ēdiens vispirms tiek sagriezts. Pēc tam nazi noliek uz šķīvja, ēd ar dakšiņu, ko tur labajā rokā. Kreiso roku noliek klēpī. Ja sākts ēst ar nepareizo dakšiņu, labāk to turpināt, pēc tam neuzkrītoši jāpasaka viesmīlim, lai nākamajam ēdienam atnes jaunus piederumus. Vairāk par galda kultūru lasiet Irmas Kalniņas slejās žurnālā _Dienas Ēdieni_.
Kā lietot galda piederumus restorānā?
Vai drīkst ēst, turot dakšiņu labajā rokā? Ko darīt, ja esi sācis ēst ar nepareizo dakšiņu? Atbild Irma Kalniņa, etiķetes eksperte: «Daudzas nianses galda kultūrā, tāpat kā citās etiķetes jomās, mainās, tomēr pavisam stingrās pozīcijās paliek galda piederumu lietošana. Eiropā pieņemtajās tradīcijās dakšiņu tur kreisajā, nazi labajā rokā.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.