Tumšākai eļļai būs asāka, spēcīgāka garša, gaišākai - maigāka. Svaigai lietošanai der arī _Virgin_ olīveļļa, diemžēl Latvijas veikalos tā tik pat kā nav atrodama. Cepšanai līdz 180 grādu temperatūrā der parastā olīveļļa. Savukārt cepšanai virs 180 grādiem var liekot pašu vienkāršāko olīveļļu _Di Sansa_, ko izgatavo no olīvu pārpalikumiem (sansas). Eļļa ir gaiši dzeltena, bez garšas un smaržas. Vienīgais labums - tā neļauj piedegt ēdienam.
Kādu olīveļļu izvēlēties cepšanai, kādu salātiem
Itāļu šefpavāre restorāna Murales (Berga Bazārā) īpašniece Tičiāna Kesa skaidro, ka ir četru veidu olīveļļas. Extra Virgin olīveļļu izmanto salātiem. To iegūst no augstas kvalitātes pirmā spieduma olīvām. Extra Virgin eļļai jābūt zaļganā krāsā, bet tonis var variēt no tumšāki zaļa līdz gaišākam.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.