Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kaķu lietas

Britu premjerministrs Deivids Kamerons ar īpašu rīkojumu atteicies no valsts oficiālā galvenā peļu junkura - kaķa Lerija - pakalpojumiem savā Londonas darba vietā Dauningstrītas nama rezidencē, jo runcis neatbilst savai pamatfunkcijai - Lerijs ir pārāk slinks un žurkas nemaz neķer. Tikmēr Sanktpēterburgas pilsētas domē pieņemts administratīvs likums, kura mērķis ir cīnīties ar trokšņiem naktī.

Domes likumdošanas sapulcē starp punktiem, kas paredz administratīvu sodu, iekļauti arī šādi: «pārlieku skaļa krākšana», «skaļš sekss», «kaķu staigāšana» un «ledusskapju pārbīdīšana» (mēbeles nakts laikā atļauts pārvietot, bet ledusskapis, pēc likuma ierosinātāju domām, neatbilst mēbeles statusam).

Tikmēr Helifeksas, kas Amerikā, iedzīvotāji gaidāmajās pilsētas mēra vēlēšanās ar lielu nepacietību gaida tikšanos ar vienu no mēra amata kandidātiem - Smokingu partijas (Tuxedo Party) oficiālo pārstāvi runci Stenu. Formāli vietējie štata likumi gan neļauj vēlēšanās piedalīties dzīvniekiem, taču partijas juristi ir atraduši «caurumu» ASV tiesu praksē, līdzīgs precedents - 1862. gadā ASV Augstākajā tiesā tika attaisnots baznīcas apsūdzēts suns, kurš bija iegājis baznīcā dievkalpojuma laikā kā «apzinātas rīcības un reliģioza lēmuma vadīts indivīds».

Kas atļauts sunim, kādēļ lai būtu liegts kaķim? Lai dzīvo līdztiesība. Ne tikai dzimtēs un dzimumos, bet arī sugās. Tikmēr ASV Republikāņu partijas prezidenta kandidāts drīzajās prezidenta vēlēšanās Miks Romnijs, tiekoties ar savas kampaņas sponsoriem, bija ne pa jokam sašutis, ka lidmašīnās pasažieri nevar atvērt logus - iluminatorus. Kamēr potenciālie naudas devēji mulsa neizpratnē, vai Romnijs šādi joko vai kā, pasaules masu mediji steidza citēt potenciālā prezidenta pārdomu pērles: «Ja lidmašīnā sākas ugunsgrēks un jums nav kur sprukt, jums sāk aptrūkt elpas, jo gaiss no ārpuses nespēj iekļūt salonā tāpēc, ka iluminatorus nevar atvērt! Es nesaprotu, kāpēc tos nevar attaisīt! Tā ir reāla problēma. Un tas ir ļoti bīstami. Mana sieva smaka nost, viņa centās slaucīt asarojošās acis. Par laimi, skābeklis bija pietiekami pilotam un tam otrajam pilotam, lai veiksmīgi nolaistos Denverā. Tagad ar manu sievu viss ir kārtībā.»

Tikmēr Krievijas parlaments gatavojas ar likumu noteikt, ka visiem deputātiem un valstī strādājošajiem ierēdņiem, sasniedzot 60 gadu vecumu, turpmāk obligāti vajadzēs apmeklēt psihiatra un psihologa konsultācijas, lai izietu medicīnisko ekspertīzi par atbilstību pilnvērtīgas darbaspējas kritērijiem. Iniciatīva saistīta ar faktu, ka valstī pensionēšanās vecumu piecu gadu laikā paredzēts paaugstināt līdz 70 gadiem. Gluži kā Latvijā. Principā laba doma. Spriežot pēc kaķa Lerija «pensionētāju», «kaķu mīņāšanās» pretinieku, runča mēra Stena kompetenču apšaubītāju un lidmašīnas logu virināšanas iniciatoru pieredzes, šādu «pieskaitāmības testu» laikam jau vajag ieviest globāli. Jo šonedēļ kaimiņos parlamenta juridiskajā komisijā ienācis priekšlikums krimināli sodīt vīriešus, kas nodarbojas ar onānismu - tā esot ticīgo reliģisko jūtu aizskaršana, jo Bībelē stāv rakstīts... Ak Kārli, ak Karlīne, drīz jūs atradīs kāpostos pavisam oficiāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?