Brīžiem rodas iespaids, ka visa Francijas vīna industrija turas vienīgi uz mārketinga pamatiem. Kādā degustācijā pagaršoju Chateau la Tour de By Cru Bourgeois Medoc 2004. Vispirms vīns mani pārsteidza ar perfektu gatavības pakāpi. Tas nav par jaunu, lai tā baudīšanu atliktu uz pāris gadiem. Vienlaikus šis vīns ir tādā stāvoklī, ka to varēs baudīt arī kādu gadu vēlāk. Aromātā upenes, nedaudz dūmakaina vaniļa, garšā maigas, spēcīgas upenes, plūmes, bet pēcgaršā parādās arī kaut kas no kafijas. Priecē šī vīna perfektā garšas struktūra. Garšā ir izteiktas miecvielas, tomēr vienlaikus tās ir ļoti maigas. Ar ko tad šādu vīnu pasniedz? 2003. gadā, toreizējam Krievijas prezidentam Putinam viesojoties Londonā, vakariņās kopā ar Kentas princesi Mihaelu 1994. gada ražas _Chateau la Tour de By_ tika pasniegts pie Norfolkas pīles krūtiņas kalvadosa un ābolu mērcē, kopā ar Karaliskajiem Džersijas kartupeļiem, spinātu lapām un valriekstiem.
Pasaule mainās. Arī vīna pasaule. Čīles vīndariem ir apnicis būt tikai par vietu, no kurienes nāk ne pārāk dārgi vīni ar labu kvalitātes un cenas attiecību. Viņi grib, lai pasaulei Čīle asociētos ar vietu, no kurienes nāk lieliski vīni. Tāpēc pēdējos 10 gados šajā valstī tiek ieguldīts liels darbs, lai atrastu katrai konkrētajai vīnogu šķirnei pašu labāko augšanas vietu. Vieni no šādiem jaunās Čīles meklētājiem ir De Martino ģimenes pārstāvji. No vienas puses, viņu darītais vīns Carmenere Legado 2007 pārstāv it kā tradicionālo un klasisko ogainā Carmenere vīnogu šķirnes stilu, taču, no otras puses, šis ir garšas ziņā daudz plašāks, līdzsvarotāks un sabalansētāks vīns, nekā varētu sagaidīt no šādas cenu kategorijas.